צימר עם בריכה? לא תודה

שד' ירחם ויציל.

הכתבה-לחסומים
פעוט בן כשנה וחצי טבע היום בצהריים (שישי) בבריכה פרטית בבית במועצה אזורית חוף אשקלון. חובשים ופראמדיקים של מד"א העניקו לפעוט טיפול רפואי ופינו אותו לבי"ח ברזילי - שם נקבע מותו.

משטרת ישראל פתחה לפני זמן קצר בחקירה בעקבות מותו של הפעוט. חוקרי המשטרה נמצאים בזירה בה אירע המקרה בשעה זו.

פראמדיקית מד"א נועה אביטבול סיפרה: "כשהגענו למקום ראינו את הפעוט בחצר הקדמית כשהוא ללא דופק וללא נשימה ומבצעים בו פעולות החייאה. סיפרו לנו שהוא נמשה מהבריכה מחוסר הכרה. הענקנו לו טיפול רפואי ופינינו אותו לבית החולים תוך כדי פעולות החייאה כשמצבו קריטי".

לפי נתוני ארגון בטרם לבטיחות ילדים, זהו המקרה השלישי מתחילת שנת 2023 שבו ילד טבע למוות. בחמש השנים החולפות (2018-2022) טבעו למוות 100 ילדים, 48% מהם מתחת לגיל 4.

אורלי סילבינגר, מנכ"לית ארגון בטרם לבטיחות ילדים: "בחמש השנים האחרונות אנחנו רואים עלייה משמעותית בטביעות בבריכות ביתיות. טביעת ילדים הפכה למגפה של ממש! אני קוראת להורים, אל תגידו 'לי זה לא יקרה'. ילדים נמשכים למים, הם אינם מבינים את הסכנה. טביעה נקראת המוות השקט מכיוון שילד שטובע אינו צועק, אינו בוכה ואינו יכול לקרוא לעזרה כשהפה והאף שלו מכוסים במים. בתוך דקות בודדות הוא מאבד הכרה ועבור 6-8 דקות חל נזק מוחי בלתי הפיך ועד מוות. בסביבת מים קובעים בכל רגע נתון מבוגר תורן שאחראי להשגיח על הילד במרחק נגיעה וללא הסחת דעת. בריכות ביתיות מגדרים עם שער שננעל אוטומטית למניעת כניסת ילדים ללא השגחה, ולא מזמינים נופש משפחתי לפני שמוודאים שהבריכה מגודרת עם שער שננעל אוטומטית".
בדיוק ראיתי את זה גם הבוקר ורציתי להעלות לכאן.
שה' ישמור אותנו.

מבלי להתייחס לסכנה בבריכה ללא מציל,
להלן חו"ד הנדסית :
בבניה סטנדרטית (גג / חצר קיימת) התקן הישראלי דורש לקחת בחשבון עומס של 150 ק"ג למ"ר ,
(שזה 15 ס"מ עומק מים..)
או אם זו מרפסת אז 350 ק"ג / למ"ר , שזה 35 ס"מ עומק מים,
מעבר ל 35 ס"מ עומק, נדרש לעשות בדיקה יסודית איזה ברזלים קיימים ומה עובי היציקה הקיימת ,
ישנם מקומות שמתעקשים על 100 ס"מ עומק , או יותר וגם לזה יש פתרון ע"י חיזוק בתחתית תקרה קיימת עם רלסים .
בהצלחה!

אני הייתי עושה איזה פרוייקט פרסום משהו מזעזע כזה שאנשים יפחדו כפשוטו להתקרב לבריכות פרטיות. מספיק נפשות זה גבה.
ולא רק בצימרים גם בבית פרטי, ישובים וכדו'.

אפשר לסכם הרבה תגובות ב"לי זה לא יקרה"
ההם : " לא שמרו כמוני... , לא בחרו מקום כמוני " ועוד...

לצערינו בהרבה מהראיונות עם הורים שכולים ל"ע

הם מתארים כמה הרבה מאמצים השקיעו בלשמור את הבריכה בטוחה
ובכל זאת ...
זכור לי שנה שעברה מקרה מצפת שבו מרפסת הבריכה היתה נעולה והמפתח מונח במקום מחבוא גבוה מהשג ידם של ילדים
ובכל זאת בשעות הבוקר המוקדמות ממש כשכולם עדיין ישנו - ילד שובב בן 6 קלט את המיקום טיפס ופתח לאחיו בן השנה וחצי את הדלת.. :(

אז צימר עם בריכה הוא מקום סכנה כשיש ילדים קטנים. גם אם נועלים. גם אם שומרים. גם אם לא נחים כל החופש בשביל זה.
חשוב לגדולים צימר עם בריכה? אולי תחלקו את הנופש לשתיים? גדולים עם אחד ההורים. קטנים עם ההורה השני בבית?? פחות משפחתי.. אבל הרבה יותר בטוח.

@tamar:)
האם תוכלי להעלות לכאן את המודעה שלך?
ואולי לבקש משאר הניקים באשכול שיכניסו את המודה לכאן?

תודה רבה!

לאחרונה התחלנו להשכיר בית נופש למשפחות, ויש שם בריכה גדולה ריקה (חפורה) מהבעלים הקודמים.
היות וכבר כמה שנים היא לא היתה בשימוש היא צריכה רענון בשביל להחזיר אותה לשימוש.
אתמול הייתי שם עם חמי וכשראינו את הבריכה העזובה הזכרתי לו שצריך לטפל "בה". והוא עונה לי שאולי נבנה בשטח שלה עוד צימר כי בריכה זה דבר מסוכן.
האמת, הייתי מופתע. אנשים משלמים עשרות אלפים כדי לבנות בריכה וכאן אנחנו מוותרים על בריכה שכבר קיימת?!
אבל! סתירת זקנים= חיים!
קראתי עכשיו את האשכול, ומה אומר, הראש שלי הסתובב 360 מעלות.
כנראה שאם מתי שהוא הבריכה הזאת תופעל, זה לא יבוא ממני ואולי כמעט בעל כרחי!
אגב, מישהו יודע על מקרים בג'קוזי פנימי בתוך הבית/צימר? אנחנו בדיוק באמצע להתלבט על הג'קוזי באחד הצימרים שהתקלקל האם להחליפו במתנפח או רגיל או לבטל אותו.
ועוד מילה אחת, לצערי המודעות כנראה עדיין לוקה בחסר, אנשים שרצו דוקא כן בריכה היו, אבל אנשים שרצו 'דוקא לא' לא היו עדיין.

טוב,
אם העלו את הנושא, אכתוב את מה שיש לי.
ותוך כדי שאני כותבת, הלב שלי דופק והידיים רועדות.
אבל מרגישה שאני חייבת לפרסם את זה.

שנה שעברה נסענו המשפחה הגרעינית לנופש.
היתה בריכה, בטח - זה מה שחיפשנו, בעלי לא הולך עם הבנים לבריכה סתם וזו ההזדמנות שלהם וחוויה לכל השנה.
היא היתה מגודרת, נעולה, שמורה. היטב.
במתחם הבריכה היה ג'קוזי גדול ובהמשך שלש מדרגות שהובילו לשטח של הבריכה.
היינו שם בצהלה ושמחה.
בעלי עם הילדים בפנים
אני בחוץ עם התינוק.

בהמשך הקטנים (ילד בן 4 וילדה בת כמעט שנתיים) רצו לעבור לג'קוזי, הם קראו לזה בריכה קטנה,
הם עמדו על המקומות שיושבים שם וככה הגיעו לריצפה היו צמודים לשפה והחזיקו והיה להם כיף, אני החזקתי את התינוק שלנו ותוך כדי שמרתי עליהם.
בהמשך עמדתי על המדרגות שצופות של שני הצדדים, מצד אחד הבריכה (והיה שם אקשן, בעלי והילדים שחקו והשתוללו והיה כיף לראות אותם) מצד שני הג'קוזי, ושני האוצרות ששם.
אני עם מצלמה ביד, מתעדת את הרגעים הגדולים, חוויה לכל החיים.
זה לא היה יותר כמה עשרות שניות של תיעוד עם ראש שהסתכל לצד הבריכה ולא השני.
ואז אני שומעת את בן ה4 מתגלגל כולו מצחוק,
מסובבת את הראש.
ומה
שאני
רואה
הוא

פעוטה בת כמעט שנתיים, צפה במרכז הג'קוזי, כשהוא עם זרמים וסוער, עם ראש בתוך המים.
האח צחק כי זה היה נראה לו בדיחה מצחיקה.

וככה התיעוד שלנו נשאר.
ילדים משתוללים בבריכה עם אבא שלהם,
אמא צורחת,
מצלמה שמסתכלת על התיקרה לרגע ונעצרת. (כי הנחתי מהר את התינוק על ריצפה)

רצתי ושלפתי אותה משם.
כמעט לא דיברתי על זה עם אף אחד.
הרגשתי נורא.
אני
הייתי
לא בסדר
בחרתי לצלם (אפילו ששמרתי תוך כדי)
לא עמדתי צמוד והחזקתי בה כל הזמן.
ה' תודה שזה נגמר ככה.
היה באותו בין הזמנים הורים לילדה בת שנתיים שחזרו מהנופש בלעדיה.

ה' תודה.
נתתי לי אותה במתנה.

ה' תודה על אח שצחק, ככה שמתי לב מיד

ולא אומרת שלא אלך לצימר עם בריכה, אנחנו צריכים לחשוב, זאת החוויה הכי חזקה שלהם בנופש.
אבל במפורש כן שמירה הדוקה וצמודה צמודה,
ובלי מצלמה.

לאחרונה התחלנו להשכיר בית נופש למשפחות, ויש שם בריכה גדולה ריקה (חפורה) מהבעלים הקודמים.
היות וכבר כמה שנים היא לא היתה בשימוש היא צריכה רענון בשביל להחזיר אותה לשימוש.
אתמול הייתי שם עם חמי וכשראינו את הבריכה העזובה הזכרתי לו שצריך לטפל "בה". והוא עונה לי שאולי נבנה בשטח שלה עוד צימר כי בריכה זה דבר מסוכן.
האמת, הייתי מופתע. אנשים משלמים עשרות אלפים כדי לבנות בריכה וכאן אנחנו מוותרים על בריכה שכבר קיימת?!
אבל! סתירת זקנים= חיים!
קראתי עכשיו את האשכול, ומה אומר, הראש שלי הסתובב 360 מעלות.
כנראה שאם מתי שהוא הבריכה הזאת תופעל, זה לא יבוא ממני ואולי כמעט בעל כרחי!
אגב, מישהו יודע על מקרים בג'קוזי פנימי בתוך הבית/צימר? אנחנו בדיוק באמצע להתלבט על הג'קוזי באחד הצימרים שהתקלקל האם להחליפו במתנפח או רגיל או לבטל אותו.
ועוד מילה אחת, לצערי המודעות כנראה עדיין לוקה בחסר, אנשים שרצו דוקא כן בריכה היו, אבל אנשים שרצו 'דוקא לא' לא היו עדיין.
לא כל המשפחות שבאות לנפוש הם עם ילדים קטנים שעבורם זה מסוכן
יש מספיק משפחות עם ילדים בגלאי 10 ומעלה שמבחינתם זה מעלה גדולה בריכה

אנחנו תמיד נופשים בריכה,
פשוט צריך לודא שיש מנעול.

אז אם אנחנו מחליטים שזה או עם בריכה ולא משכירים למשפחות עם ילדים קטנים או בלי בריכה ומשכירים לכולם מה יהיה יותר משתלם לנו מבחינה רווחית??
שאלה מעניינת, לא?!
(בריכת עמודים קטנה למי שרוצה למלא כן קנינו)

אז אם אנחנו מחליטים שזה או עם בריכה ולא משכירים למשפחות עם ילדים קטנים או בלי בריכה ומשכירים לכולם מה יהיה יותר משתלם לנו מבחינה רווחית??
שאלה מעניינת, לא?!
(בריכת עמודים קטנה למי שרוצה למלא כן קנינו)
לדעתי אתם לא צריכים להטיל וטו
לעשות מבחינתכם כל מה שאפשר שיהיה בטיחותי ( מקום מגודר ונעול, הנחיות ברורות וכו' ) וזה אמור להיות באחריות ההורים אם להגיע לכזה מקום או לא.
הכביש הוא מקום מסוכן ולכן לא תסעו בכלל?
נדרש מאיתנו זהירות מקסימלית, אבל לכל אחד אחריות למעשיו ומשפחתו

רוצה להזכיר שהשגחה ואחריות על ילדים היא חובה קדושה
לא רק שמירת הגוף יש שמירת הנפש והנשמה!
ראינו נזקים שילדים ונוער עשו במתחם מפואר (בשבת אין בריכה) נזקים המראים על הפקרות וחוסר חינוך ...
חובה להשאיר מבוגר אחראי בכל שעה שיראה במה הם מתעסקים...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה