דיון צינזורה והחמרות של מו"ל

• הוסף לסימניות
שלום וברכה.
אני בעיצומו של כתיבת ספר בסגנון פנטזיה אפית שעוד לא היה כמוהו במגזר, ומתכנן בבא העת להציע אותו להו"ל השונות. הבנתי שיש להם (ובצדק) צנזורה וביקורות רוחניות על כל מיני חלקים בספרים שעוברים אצלם.
מעניין אותי לדעת במה עוסקים הצנזורים הללו. אני יוצא מנקודת הנחה שהסופרים שמקבלים צנזור הם אנשים מהמגזר שמכירים את האווירה ומנסים מראש להתאים את הספר שלהם לקהל היעד, ככה שאם בכל זאת הם צונזרו מעניין אותי במה מתמקדים בצנזורים, כדי שאוכל להתכונן מראש.

• הוסף לסימניות
שלום וברכה.
אני בעיצומו של כתיבת ספר בסגנון פנטזיה אפית שעוד לא היה כמוהו במגזר, ומתכנן בבא העת להציע אותו להו"ל השונות. הבנתי שיש להם (ובצדק) צנזורה וביקורות רוחניות על כל מיני חלקים בספרים שעוברים אצלם.
מעניין אותי לדעת במה עוסקים הצנזורים הללו. אני יוצא מנקודת הנחה שהסופרים שמקבלים צנזור הם אנשים מהמגזר שמכירים את האווירה ומנסים מראש להתאים את הספר שלהם לקהל היעד, ככה שאם בכל זאת הם צונזרו מעניין אותי במה מתמקדים בצנזורים, כדי שאוכל להתכונן מראש.
משתנה בהולים.
ממה שידוע לי - אור החיים הכי מחמירים.
שיחות של שידוכים.
התנהלות גברים - נשים
התאבדות בכל שורשי המילה (שלא יהיה כתוב שאדם הרג עצמו במפורש, אבל אם נניח נמצא מת בביתו, זה בסדר)
תיאור מראה נשים (לכל אלה שתהו למה לינאר [להי נאאר] לא מתוארת בפרוטרוט כדרכה של הסופרת - הנה לכם התשובה)

לגבי פנטזיה - לא בטוח שיעשו בעיות. אישית שלחתי את תקציר העלילה של וירטואז למול אור החיים כי חששתי שאני עובדת לריק, אבל הוא התלהב. הכול תלוי גם בצורת ההגשה.

• הוסף לסימניות
ממש תודה על העזרה!!
תיאור מראה נשים
אני מבין מדברייך שיש בעיה לכתוב שפלונית לבשה בגד כחול, למרות שזה תיאור מאד שטחי. לזה התכוונת?

דבר אחד נוסף: נשמע שעל נושאים של אלימות, רצח, דם הם פחות מתמקדים, זה נכון?

• הוסף לסימניות
ממש תודה על העזרה!!

אני מבין מדברייך שיש בעיה לכתוב שפלונית לבשה בגד כחול, למרות שזה תיאור מאד שטחי. לזה התכוונת?
לא. מראה ממש כמו צבע עיניים, שיער, שאר הפנים וכו'.
דבר אחד נוסף: נשמע שעל נושאים של אלימות, רצח, דם הם פחות מתמקדים, זה נכון?
אהממ קשה להגיד. העורכת שלי ביקשה שארכך תיאור אחד של טיפול בפציעה, אבל מלבד לזה לא זוכרת דברים נוספים.

שוב - הכל עניין של גישה. אתה יכול לכתוב על בגד כחול בצורה לא הולמת ואתה יכול לכתוב על צבע עיניים בצורה הולמת. בעניין הזה מסייעים העורכים. בספר הראשון אור החיים דורשים מישהו שהם מכירים, ככה שהעורך עצמו ידע להגיד לך מה מתאים ומה לא. לרוב יהיו השמטות או עידונים, אבל לפעמים יהיה גם צורך בשכתוב.

אין לי מושג איך זה בשאר ההולים. להבנתי, ולאור ספרים מסוימים שבוודאות לא היו עוברים באור החיים (כהוצאה, לא כהפצה) - קולמוס הכי פתוחים בעניין.

• הוסף לסימניות
שלום וברכה.
כמו ש @ת.עקבי כתבה, זה משתנה בין ההוצאות לאור השונות. עורכת/סופרת שמכירה היטב את השוק תוכל לכוון אתכם איפה הכי מתאים להוציא את הספר.

באור החיים המיקוד הוא בעיקר בנושא שידוכים, וכן התבטאויות בין נשים לגברים.
באופן כללי לא לתת לגיטימציה לדברים שהם נגד דעת תורה, אבל אם הדמות מוצגת מראש כדמות שאנחנו לא מסכימים איתה, זה יכול לעבור.

התאבדות בכל שורשי המילה (שלא יהיה כתוב שאדם הרג עצמו במפורש, אבל אם נניח נמצא מת בביתו, זה בסדר)
נכון

אני יוצא מנקודת הנחה שהסופרים שמקבלים צנזור הם אנשים מהמגזר שמכירים את האווירה ומנסים מראש להתאים את הספר שלהם לקהל היעד
נכון, אבל יש דקויות שההו"ל מכיר בהן אחרי הרבה ניסיון, ולפעמים צריך מישהו מבחוץ שישים לב לכך וידגיש את הנקודה לסופר.

בהצלחה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה