• פותח הנושא BRO
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
אשמח מאד אם תענו לסקר קצר בנושא: מחלת הצליאק.
תודה מראש.
כמובן, שהסקר הוא אנונימי, ולא ניתן לדעת לאיזו אפשרות הצבעתם.

• הוסף לסימניות
עניתי.

למה זה צריך להיות אנונימי?
היום זה כל כך נפוץ; בערך כמו שתשאלו על כאבי ראש. מה גם שהרופאים אומרים שזה אמור להתפשט בשנים הקרובות לרוב כלל האוכלוסיה (כך שמעתי מאמא לילדה עם צליאק).

• הוסף לסימניות
כמעט בכל מקום אני שומעת על כאלו אם צליאק,
לדעתי זה בגלל המזון המתועש

• הוסף לסימניות
אני מסכימה איתכם לגמרי, רק, שאני רוצה תשובות מכמה שיותר אנשים, כולל כאלו שאוהבים להיות אנונימים, ולא עונים לסקרים שרואים מי ענה מה.

• הוסף לסימניות
את צריכה להביא בחשבון שהמדגם הזה לא מייצג נכון את הנתונים, כי מטבע הדברים אשכול שהכותרת שלו "צליאק" מושך מאד אנשים שבמשפחתם המצומצמת יש וגם כאלו שבמשפחתם המורחבת. מי שלא מכיר מקרוב בהרבה מקרים לא יפתח בכלל את הסקר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פקאן;1654965:
את צריכה להביא בחשבון שהמדגם הזה לא מייצג נכון את הנתונים, כי מטבע הדברים אשכול שהכותרת שלו "צליאק" מושך מאד אנשים שבמשפחתם המצומצמת יש וגם כאלו שבמשפחתם המורחבת. מי שלא מכיר מקרוב בהרבה מקרים לא יפתח בכלל את הסקר.

ועדיין, בסקר הזה הרוב ענו שאין להם במשפחה המורחבת או הקרובה.....
אז אולי זה כן משקף?

• הוסף לסימניות
רק תיקון קטן-גדול,
צליאק היא לא מחלה!!!!
היא רגישות!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sara100;1655107:
רק תיקון קטן-גדול,
צליאק היא לא מחלה!!!!
היא רגישות!!
עניין של טרמינולוגיה נטו....

• הוסף לסימניות
היה צריך להוסיף באופציה השלישית "כפי הידוע לי".
כי זה לא מחייב. סימנתי אותה, אבל, מה אני יודעת? אולי יש ואני לא יודעת?

• הוסף לסימניות
הצליאקים בריאים לחלוטין!!

• הוסף לסימניות
תודה לכל העונים, זה עזר לי מאד.
אשמח אם עוד יענו לסקר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sara100;1655107:
רק תיקון קטן-גדול,
צליאק היא לא מחלה!!!!
היא רגישות!!

צליאק היא מחלה שבה הגוף לא מסוגל לעכל גלוטן, כאשר שומרים על דיאטה מתאימה, הרגישים בריאים לחלוטין!

• הוסף לסימניות
חבל שלא הוספת לסקר האם יש לך מכר/ ידיד עם צליאק.
זה ייתן עוד מדד
לא?

• הוסף לסימניות
ציליאק בויקפידיה ובכל ההגדרות הרפואיות היא כן מחלה. שבאמת אפשר לחיות איתה עד 120 בדיאטה מתאימה,
גם עם קרוהן אני מכירה אנשים ששומרים בקפדנות על הדיאטה וחיים בבריאות טובה ואיתנה לאורך שנים, וכנ"ל עם סוכרת נעורים.
משום מה חולי ציליאק רגישים מאד לעובדה שקוראים לזה מחלה. אבל אי אפשר לשנות את העובדה הזו.

• הוסף לסימניות
אל תשווי סוכרת נעורים לצליאק (קרוהן אני לא יודעת מה זה)
מהכרות קרובה מאוד מאוד שלי עם 2 המחלות
הצליאקים בריאים לגמרי!
סוכרתיים גם הכי מאוזנים בעולם הם רק כמעט בריאים
וזה לא אומר שא"א לחיות עם זה עד 120, מה זה קשור? יש אנשים חולים שמאריכים ימים

• הוסף לסימניות
ההבדל הוא שבסכרת נעורים, יש פגיעה במהלך השנים באברים אחרים והתדרדרות, גם אם שומרים על דיאטה מאוזנת מאד, ככל ששומרים על דיאטה מאוזנת מאד מונעים את התופעות וההשלכות, אבל, עדיין זו מחלה עם השלכה והשפעה.
אגב, קשה מאד לסכרתיים להיות מאוזנים ב100% יש הרבה פעמים תופעות שלא בשליטתם כלל.
צליאק היא מחלה שאם שומרים בקפידה על הדיאטה, החולים בה בריאים לחלוטין בלי התדרדרות, השפעה על אברים אחרים וכו'.

• הוסף לסימניות
נכון. יש מחלות קשות ויש מחלות קלות. אבל זה עוד לא מוציא אותו מן ההגדרה- "מחלה"
זוהי מחלה כרונית שאינה ניתנת לריפוי. אל תתווכחו עם עובדות.
למשל קרוהן היא מחלה יותר קשה- והדיאטה שלה נוקשה הרבה יותר מציליאק, אבל אני מכירה אישית מישהי שאובחנה כחולת קרוהן לפני 15 שנה, שומרת בקפדנות על דיאטה (קשה) וכמעט לא ראתה רופא בשנים אלו.

• הוסף לסימניות
מעבר לחולי הצליאק המקפידים על תזונה ללא גלוטן,

ישנו טרנד עולמי של אכילה ללא גלוטן,

וזה נובע הממהסתברות שהגלוטן המצוי היום בקמחים הוא תעשייתי יותר ולא טבעי,

לכן התרבות הרגישות היא גדולה מאוד,

ומתרבים הרופאים שטוענים שאכילה ללא גלוטן בריאה וטובה יותר גם בלי קשר לרגישות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה