בקשה צליל עד גיל 35

• הוסף לסימניות
זה קשור לתדר של הגל של השמע, אוזן אנושית מסוגלת לשמוע מתדר 20 הרץ ועד 20 קילו הרץ, קול תדר נמוך או גבוה מזה לא יקלט על ידי האדם. וזה קצת משתנה מאדם לאדם, וגם תלוי בגיל.
הצליל הזה כנראה הוא גבולי עם 20 קילו הרץ.
זה נכון, רק מדייקת -
עם העליה בגיל יש ירידה בשמיעה בתדרים הגבוהים מאד, גם אלו שלא 'גבוליים עם 20 קילו הרץ'.
להערכתי זה לא יותר מ12-16KHz
מושפע גם מחשיפה לרעש ולכן יתכן שחלק מהצעירים כאן לא שמעו.

• הוסף לסימניות
הכל שטויות הכל תלוי בווליום, תבדקו אותי

• הוסף לסימניות
באותו ווליום בעלי והילדים שמעו ואני לא!!!
כן זה נושא של שמיעה טובה טיפה יותר או טיפה פחות לא להיבהל, אני מעריך שיש לכם גם מספרים שונים זה מזה במשקפיים אז להירגע בבקשה, אבל מה שאני התכוונתי הוא שבשיא הווליום כל אחד ישמע, גם מבוגרים (לא זקנים ממש בני מאה, כי הם לא שומעים עוד הרבה דברים אבל אדם נורמלי גם מבוגר ישמע).

• הוסף לסימניות
שמעתי שיש משרוקית שמשמיעה תדר שרק בעלי חיים שומעים, וניתן להבריח עם זה כלבים וכו'
מישהו מכיר?

• הוסף לסימניות
שמעתי שיש משרוקית שמשמיעה תדר שרק בעלי חיים שומעים, וניתן להבריח עם זה כלבים וכו'
מישהו מכיר?
יש כזה דבר ,עובד רק מקרוב ,וכנראה של על כל כלב(אולי תלוי בעוצמה ובאיכות....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

שלום לכולם.
יצא לי לראות אשכול של תרומת קמפוס לישיבה ספרדית.
לצערי תוך כמה דקות האשכול הפך למוקד נזעם על ה״גזענות הספרדית״
אני את האמת בחור ספרדי. אבל לא זה הנושא,
(ולצערי הרב גם לא נהגתי כהוגן באשכול הנ״ל,
ולאחר מעשה מחקתי את ההודעות.)
אבל בכנות רבותיי היקרים! :
עד מתי רבותי נמשיך עם הפילוג האיום הזה?!
עד מתי נתייחס לאחים שלנו- אם זה לספרדים או לאשכנזים כאילו הם (ח״ו) בני דת אחרת?!
ולמה זה?!
כי רבותינו פסקו במספר סימנים בשו״ע אחרת.
כי מנהגי בית אבא קצת שונים.
זו סיבה?!
רבותיי!
מי שסבור שזו סיבה להתייחס לצד השני כאל בן דת אחרת יבוא ויגיד!
למה?
אנחנו אחים!
אולי מנטליות טיפ טיפה שונה.
אולי דעות בהלכה מעט שונות.
אבל בכנות- אנחנו אחים לכל דבר!
בואו נתייחס אחד לשני בכבוד בלי לבדוק האם זה שהוא פולני ואני מרוקאי משנה!
למה?
למה זה קרה לנו?
בגלל העדה?! מי מתייחס לזה בכלל?!
דיי!
בואו ונתפלל ונזעק.
אבל נעשה זאת בגופנו ממש:
״עןשה שלום במרומיו הוא ברחמיו יעשה שלום עלינו״ (ובינינו!)
בתפילה לאחדות ישראל.
ש.ס.ל.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה