צלמות משחקות או מתפרנסות???

• הוסף לסימניות
דיברתי עם כמה צלמות, והייתי בהלם:
הטענה המרכזית היא:
צילום- זה לא מקצוע מכניס!
לוקח לפחות 5 שנים עד שמכסים את הציוד.
ועוד יותר שנים עד שיש מאגר לקוחות.

השתגעתי מלחשוב על זה!!!
כי הצילום דורש כ"כ עבודה, והתעדכנות, והמון משאבים, ונכונות, והתחדשות ולא יודעת מה עוד.....

זה אמיתי?
ברררר......

אז איך חדשים לבקרים צצות צלמות??????

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אהל;1856863:
דיברתי עם כמה צלמות, והייתי בהלם:
הטענה המרכזית היא:
צילום- זה לא מקצוע מכניס!
לוקח לפחות 5 שנים עד שמכסים את הציוד.
ועוד יותר שנים עד שיש מאגר לקוחות.

השתגעתי מלחשוב על זה!!!
כי הצילום דורש כ"כ עבודה, והתעדכנות, והמון משאבים, ונכונות, והתחדשות ולא יודעת מה עוד.....

זה אמיתי?
ברררר......

מי אמר שהן מתפרנסות?
ובכלל, מה זה מתפרנסות? הכוונה בכבוד? (מבחינת הסכום)
מי יודע מה נקרא "מתפרנסות" - גובה ההכנסה מעבר לשכר מינימום?

• הוסף לסימניות
המון המון עסקים קטנים לא עובדים נכון בשנים הראשונות- לכן רבים רבים מהם מתרסקים אחרי שנה-שנתיים.

אגב. בניגוד למקובל- עליית מחירים היא לא תמיד הפתרון הנכון . מחיר גבוה מדי יכול לגרום נסדק פעמים הרבה יותר ממחיר נמוך מדי.

• הוסף לסימניות
המון המון עסקים קטנים לא עובדים נכון בשנים הראשונות- לכן רבים רבים מהם מתרסקים אחרי שנה-שנתיים.
אז איך אמורים לעבוד נכון?
והאם כשעובדים נכון- מכסים את ההוצאות, ויותר מזה- יש הכנסות מהר יותר מחמש שנים???

• הוסף לסימניות
יש צלמות שלא מתפרנסות גם אחרי 5 שנים
ויש שמתפרנסות אחרי חצי שנה.

• הוסף לסימניות

כי אמא שמשלמת לצלמת 300 שח לשעה [פלוס פלוס]לפני -15-10 שנים
בטוחה שזה מה שהיא רוצה לעשות כדי להרוויח כמו הצלמת
היא לא יודעת כמה משקיעים לפני וכמה ההוצאות השוטפות על כל לקוח[פילם,אלבום,הדפסה.]

היום הצלמות משקיעות הרבה יותר והן לוקחות הרבה יותר והאמהות בטוחות שזה הרווח שלהן אז הן נהיות צלמות,מתחילות להשקיע בציוד ורק מגלות תוך כדי מה הן צריכות עוד ועוד כדי להיות "כמו" והסיחרור הזה יקר מאד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צילומית;1856920:
כי אמא שמשלמת לצלמת 300 שח לשעה [פלוס פלוס]לפני -15-10 שנים
בטוחה שזה מה שהיא רוצה לעשות כדי להרוויח כמו הצלמת
היא לא יודעת כמה משקיעים לפני וכמה ההוצאות השוטפות על כל לקוח[פילם,אלבום,הדפסה.]

היום הצלמות משקיעות הרבה יותר והן לוקחות הרבה יותר והאמהות בטוחות שזה הרווח שלהן אז הן נהיות צלמות,מתחילות להשקיע בציוד ורק מגלות תוך כדי מה הן צריכות עוד ועוד כדי להיות "כמו" והסיחרור הזה יקר מאד.

בעיני בעיקר בגלל מכוני לימוד שכל ההכנסות שלהם מלשכנע אותך לבא ללמוד.

• הוסף לסימניות
אני מעצבת גרפית עם נסיון, ולקוחות קבועים
ורציתי להוסיף משהו מן הצד, חשבתי על צילום

אחד המשפטים ששמעתי מכמה צלמות:
כדאי לך לעבוד בזה רק אם את חולה על בקטע.... למה... זה קשה, ולוקח שנים וכו....

אני שואלת את עצמי:
כולן עובדות לכיף?
כאילו רק לאקשען?

לא לפרנסה?????

• הוסף לסימניות
ברור שלפרנסה.
אבל זו אומנות, שמצריכה עבודה קשה ללא הפסקה בלי סוף אז אם את לא מאוהבת בזה את מהר מאוד תחליטי שכבר עדיף לך להיות שכירה איפשהו.

אני למשל עובדת כמו חמור ובינתיים מאושרת עם זה.

• הוסף לסימניות
דברתי עם כמה מעצבות גרפיות/ מורות/ מאיירות והייתי בהלם!
המקצוע שלהן לא מכניס!
לוקח המון שנים להייכנס לתחום,
וצריך כל הזמן ללמוד עוד ולהשתלם...

;);););)

בכל מקצוע יש את אלה שמרוויחות בקושי, את האלה שמרוויחות יפה, ואת אלה שמרוויחות יפה מאוד.
זה תלוי בהמון דברים; סייעתא דישמיא כמובן בראש, אבל יש עוד הרבה מדדים.
וגם מאוד תלוי מה זה נקרא מרוויחות יפה.

כאחת שלא עוסקת בצילום, אני חושבת שבצילום יש עוד משהו נוסף שצריך לקחת בחשבון, וזה שצריך סטודיו ומקום להמון אביזרים, החל מפלשים ואמצעי תאורה, ועד אביזרים משלימים בלי סוף. אז את זה את צריכה לבדוק אם מתאים לך בשביל הכנסה מהצד.

• הוסף לסימניות
אני למשל עובדת כמו חמור ובינתיים מאושרת עם זה.

וגם מתפרנסת מזה?

אני מאוד אוהבת את התחום, ויש לי ביצועים מדהימים! ברוך ד'!!!

אבל, אין לי זמן לשחק.....

וגם לא אלפי שקלים לזרוק על המשחקים האלו...

אם הזמן והכסף שאני משקיעה ייצר לי אפיק נוסף לפרנסה- מדהים!

אבל אם לא- אלך ואחפש לי משחק אחר, זול יותר....

• הוסף לסימניות
תחפשי אפיק אחר יותר זול.

כי בניגוד להרבה מאוד תחומים שגם בהם קשה הפרנסה, בצילום כל התקדמות זה אומר השקעה כספית-וגדולה מאוד!

• הוסף לסימניות
תחפשי אפיק אחר יותר זול.

כי בניגוד להרבה מאוד תחומים שגם בהם קשה הפרנסה, בצילום כל התקדמות זה אומר השקעה כספית-וגדולה מאוד!
לא הובנתי!
אני אוהבת את המקצוע, ויש לי את זה מאוד! ברוך ד'!!!
קומפוזיציה. זויות. תאורות. וכו....

אבל לפני שאני קונה מיכשור שעולה המון

אני רוצה לברר מנסיונן של האחרות
האם אראה הכנסה או שבחמש שנים הבאות אני רק אכסה עליות.
והכל בשם המאוהבות למקצוע.

• הוסף לסימניות
לא תוכלי לדעת מראש במדויק כמה זמן יקח לך לכסות עלויות
אומרים לך פה מנסיון זה יכול לקחת גם 5 שנים
ואחרי 5 שנים את כבר תרצי להשתדרג במצלמה/עדשה
וכמו שאמרו לפני- יש בלאי ויש צורך להתקדם ולהתחדש (כל הזמן!!!)

בשורה תחתונה להיות שכירה הרבה יותר ריווחי
בתור הכנסה נוספת זה מעולה, לא הייתי מתבססת על זה בתור ההכנסה העיקרית בבית

איך אמרה לי פעם מישהי- אי אפשר עם זה ואי אפשר בלי זה :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגלים;1856876:

נכתב ע"י אהל;1856883:
אז איך אמורים לעבוד נכון?
בגדול- הבעיה של מקים עסק עצמאי- זה שבעל העסק בד"כ יודע לעשות טוב את התחום שלו (לצלם, לעצב, לבשל וכו) אך אין לו ידע בבניה וניהול עסק! זה תחום בפני עצמו ודורש המון ידע והבנה ולא מספיק להיות כשרוני בתחום העסק.
השונה במקצוע הצילום שהשקעה הראשונית מאד מאד גדולה ולפני שרוכשים א"א אפילו להתחיל לנסות.
לעומת זה בהרבה מקצועות אפשר להתחיל בלי השקעה כספית גדולה ותוך כדי לבדוק.
לדוגמא- בחורה שמחליטה להיות גרפיקאית-יש לה מחשב? היא יכולה להתחיל... אחרי חצי שנה היא מרגישה שזה לא זה/ לא מתאים לה? היא אומרת בייי ונגמר הסיפור
נכתב ע"י יעל א;1856913:
יש צלמות שלא מתפרנסות גם אחרי 5 שנים
ויש שמתפרנסות אחרי חצי שנה.
טכנית אין מצב להתפרנס אחרי חצי שנה- זה אומר להכניס לפחות 50 אלף בחצי שנה ראשונה.
נכתב ע"י יעל א;1856929:
בעיני בעיקר בגלל מכוני לימוד שכל ההכנסות שלהם מלשכנע אותך לבא ללמוד.
זה לא רק בצילום
ופאניות? וגרפיקאיות? ומעצבות? ודולות? ומנחות שפר?
נכתב ע"י אהל;1856944:
אני שואלת את עצמי:
כולן עובדות לכיף?
כאילו רק לאקשען?

לא לפרנסה?????
במקצוע יצירתי א"א לשרוד בלי לאהוב, זה לא רק בצילום, אבל בצילום המחלה יותר קשה כי מתלווה אליה מחלת ה"שדרגת"....

נכתב ע"י אהל;1856984:
וגם מתפרנסת מזה?

אני מאוד אוהבת את התחום, ויש לי ביצועים מדהימים! ברוך ד'!!!

אבל, אין לי זמן לשחק.....

וגם לא אלפי שקלים לזרוק על המשחקים האלו...

אם הזמן והכסף שאני משקיעה ייצר לי אפיק נוסף לפרנסה- מדהים!

אבל אם לא- אלך ואחפש לי משחק אחר, זול יותר....
לא תקבלי תשובה ברורה מאף אחד...
תנסי באורים ותומים או במגידי עתידות:D
נכתב ע"י מירי קוגלמן;1857121:
בשורה תחתונה להיות שכירה הרבה יותר ריווחי
בתור הכנסה נוספת זה מעולה, לא הייתי מתבססת על זה בתור ההכנסה העיקרית בבית
זה עסק מידי יקר בשביל שיהיה עסק מישני

• הוסף לסימניות
לא מדוייק.
יש מקצועות שדורשים פחות השקעה כספית.
כמו הוראה למשל.
גם עיצוב גרפי דורש בתחילה רק מחשב ואח"כ אפשר להשתדרג עם גופנים ועוד.

• הוסף לסימניות
את האמת?
הלכתי ללמוד את המקצוע כי הוא בוער בעצמותיי ולא היתה לי שום כוונה לוותר,השקעתי המוןןן כסף בלימודים ובציוד בלי לחשוב על כיסוי עלויות,יש לי מקצוע שאני נהנית ממנו עובדת בו ויכולה לעבוד בו גם כשאני גוססת (באמת!) כי הוא תמיד מבריא אותי.ואני יכולה להחליט כמה לקוחות אקבל ומתי,אז כשיש לי את האפשרות לעבוד הרבה זה מכניס כסף יפה וכשאני עובדת פחות עדיין יש תוספת נחמדת,ברור שאני לא המפרנסת העיקרית ואני 6 שנים במקצוע,לא בדקתי אם כיסיתי את ההשקעה כי היא אף פעם לא נגמרת,מה שמשנה (לי,שכל ההשקעה היתה בשביל מקצוע,אבל חסך הרבה טיפול פסיכולוגי...(לא שהייתי הולכת,אבל נגיד...)) זה כמה יש לי מזה בסוף החודש ושאני נהנית.

• הוסף לסימניות
מגוחך לנקוב במספר שנים כי בסופו של דבר ציוד איכותי גם מכניס יותר, הן מבחינת אורך חייו, והן מבחינת איכות התוצאות שגורמת למחיר גבוה, או ביקוש גבוה מלקוחות,
ציוד הוא רכוש שבסופו של דבר הופך להוצאה. ויש דרך לחשב אותו על פי הממוצע בשוק ולהוסיף אותו להוצאה חודשית וכך לבחון את כדאיות העסק.
לדוגמא, אם שילמת על מצלמה 10,000 ומצלמה ממוצעת מחזיקה 5 שנים (המספרים לצורך דוגמא אין לי הבנה בתחום) אז יש לך כל חודש הוצאה של 167 ש"ח וכן הלאה בכל הציוד בצורה זו בודקים כדאיות של עסק.
כמובן שהחישוב אף פעם לא מדויק- כי אם לא תצלמי הרבה המצלמה תחיה יותר אבל יש ממוצע ונשענים עליו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דבורי צלמת;1857232:
את האמת?
הלכתי ללמוד את המקצוע כי הוא בוער בעצמותיי ולא היתה לי שום כוונה לוותר,השקעתי המוןןן כסף בלימודים ובציוד בלי לחשוב על כיסוי עלויות,יש לי מקצוע שאני נהנית ממנו עובדת בו ויכולה לעבוד בו גם כשאני גוססת (באמת!) כי הוא תמיד מבריא אותי.ואני יכולה להחליט כמה לקוחות אקבל ומתי,אז כשיש לי את האפשרות לעבוד הרבה זה מכניס כסף יפה וכשאני עובדת פחות עדיין יש תוספת נחמדת,ברור שאני לא המפרנסת העיקרית ואני 6 שנים במקצוע,לא בדקתי אם כיסיתי את ההשקעה כי היא אף פעם לא נגמרת,מה שמשנה (לי,שכל ההשקעה היתה בשביל מקצוע,אבל חסך הרבה טיפול פסיכולוגי...(לא שהייתי הולכת,אבל נגיד...)) זה כמה יש לי מזה בסוף החודש ושאני נהנית.

צילום זו עבודה קשה מאד.
ומי שזה לא בוער בעצמותיו לא יוכל להבין.
(ואם בצילום סטילס מדובר - קל וחומר בצילום וידאו...)
ודבורי יודעת על מה אני מדברת :)

• הוסף לסימניות
אני חושבת שהדיבורים כאן על ההוצאות הבלתי נגמרות הם קצת מוגזמים.

יש השקעה ראשונית מאוד רצינית, אבל אח"כ להוסיף פה איזה פלאש ושם עוד מטריה זה לא באמת כזה כסף גדול.
כנ"ל אביזרי סטודיו- קניה ראשונית של רקעים/תאורות/רצפות/כסאות עולה הרבה אבל אח"כ אילו הוצאות קטנות יחסית*.
כמובן שתמיד אפשר לקנות ספה מהממת לסטודיו ב3000 ש"ח, אני מדברת ממוצע.

בצילומי חוץ אמורים להחזיר את ההשקעה הרבה הרבה יותר מהר.

*יחסית- אם יום צילומים ממוצע ומטה מכניס לצלמת 300 ש"ח רווח נקי(אחרי הדפסות) והיא עובדת 5 ימים וקונה אביזרים ב-100 ש"ח לשבוע זה לא נורא (וזה לא שבאמת זה הממוצע של ההתחדשות).

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה