צמיד שמבולה - מישו מכיר?

• הוסף לסימניות
אפשר לעשות אותו לבד...

יש לי סרטון הדרכה

• הוסף לסימניות
אתם לא תאמינו,
מוכרים אותו בחנויות היקרתיות יחסית של תכשיטי גולדפילד,
זה מופיע בהמון צבעים ילדותיים יותר או פחות
מה שבטוח זה סוג של מותג
אז או שמתחברים לסוג הזה או שלא..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ayle;879755:
אפשר לעשות אותו לבד...

יש לי סרטון הדרכה

נכתב ע"י פשוט;879787:
אתם לא תאמינו,
מוכרים אותו בחנויות היקרתיות יחסית של תכשיטי גולדפילד,
זה מופיע בהמון צבעים ילדותיים יותר או פחות
מה שבטוח זה סוג של מותג
אז או שמתחברים לסוג הזה או שלא..

נכתב ע"י מי;879643:
אבל זה ממש קשור לעבודה זרה!!!!
קראי לעיל.

שוב: מקור הצמיד מעבודה זרה! מותגים עליך ישראל אבל כשמקורם ממש עבודה זרה?

• הוסף לסימניות
מלחיץץץץ, פתחתי את האשכול הזה, כי לקוחה שלי שמוכרת אביזרי אופנה בקשה להכניס את זה לפרסום....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נני5;879594:
כן, זאת 'מודא' חדשה, שכל הנערות/בחורות ואולי גם נשים - רודפות אחרי זה.
והצמיד הזה עולה...
[למרות שהוא נראה קצת 'פושטי']
הצמיד עולה 100 ש''ח!
על מה הרעש?

[אני לא מדברת על המקורי] וממש לא רודפים אחריו ,התאורים פה מוגזמים.
סה''כ צמיד חמוד והשם שלו מעלה לכן כל מיני קונטאציות לא להתרגש בבקשה.

• הוסף לסימניות
אם זה קשור בעבודה זרה, הציבור צריך לדעת לא?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י obyektiv;879869:
אם זה קשור בעבודה זרה, הציבור צריך לדעת לא?
מה קשור ?רק השם!הצמידים האלו שנמכרים פה ממש לא קשורים לע''ז ולא הקיפו איתם שום קבר של בודהיסט ואין עליו שום טומאה
סה''כ זה היה השראה של המפעל או הקופרייטר שבחר שם.ועד כמה שידוע לי המקור שלהם הוא בלגי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י chani2006;879454:
אכן. מה לא:

אז מה זה בעצם שמבלה? מסתבר ששמבלה זו מדינה מיתולוגית שמסתתרת מעיניי כל בהרים הגבוהים של טיבט.
שמבלה זה לא רק שם של מדינה אלא גם פילוסופיית חיים מיוחדת, שהגיעה אלינו ממעמקי ההיסטוריה ויש לה קשר ישיר לצמידים עצמם. זוהי פילוסופיה של אהבה אינסופית וטוהר נפשי עמוק.
בספריהם של נזירים טיבטיים מסופר שצמידים אלו היוו עבורם קמע שהגן עליהם מסכנות וריפאו ממחלות קשות. הצורה של הצמידים לא השתנתה עד היום. צמיד שמבלה טיפוסי עשוי מחרוזים שזורים על חוט. החרוזים יכולים להיות עשויים מחומרים שונים – אבני חן, מתכת או עץ.
חשוב לציין שאלו הם צמידים שהגיעו אלינו ממעמקים של תרבות בודהיסטית והם הרבה יותר מאשר סתם תכשיט אופנתי.
לא קשה לזהות את צמידי שמבלה בין תכשיטים רבים – כל אחד מהם עשוי מחוטים עם חרוזים משולבים עשויים מחומרים כמו אגט, טורקיז, פנינים, אוניקס ואבני חן אחרות. הצמידים יכולים להיות גם זולים וגם יקרים מאוד.
צמידי שמבלה הפכו ללהיט עולמי ואנשי צמרת וכוכבים רבים כמו פאפ דדי, דמי מור, ג`וני הולידיי, פריס הילטון, קרל לגרפלד, בסטו ריימז, לואיז המילטון ואשטון קטצ`ר מופיעים איתם במקומות ציבוריים.
כבר במשך מספר עונות הצמידים הללו הפכו ללהיט מסחרר בקרב אנשי הצמרת. כוכבים מסוימים מעדיפים לענוד צמידי שמבלה בשילוב יהלומים וזהב. האגדה האורבאנית מספרת שכאשר צמיד של דיוויד בקהאם נשבר ונמסר לתיקון הוא סירב להשתתף בתחרות. הכדורגלן המפורסם מאמין בכל הלב בכוחו המאגי של הצמיד ורואה בו את ה קמע שלו. לא משנה אם אתם מאמינים בכוחו של האל טבעי של הצמיד או לא, אתם חייבים לרכוש אותו לפחות בתור אביזר אופנתי.

מה המקור לכל זה?
לי ידוע שיש חברה (מותג) לונדונוית שקוראת לעצמה chamballa והם משווקים את הצמידים האלו. מאוד מעניין אותי לדעת מה המקור של הקשר לעבודה זרה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מקליק;879868:
הצמיד עולה 100 ש''ח!
על מה הרעש?

[אני לא מדברת על המקורי] וממש לא רודפים אחריו ,התאורים פה מוגזמים.
סה''כ צמיד חמוד והשם שלו מעלה לכן כל מיני קונטאציות לא להתרגש בבקשה.
היום כבר אפשר למצוא את זה בהרבה מקומות בסכום של 50 ש''ח

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מקליק;879872:
מה קשור ?רק השם!הצמידים האלו שנמכרים פה ממש לא קשורים לע''ז ולא הקיפו איתם שום קבר של בודהיסט ואין עליו שום טומאה
סה''כ זה היה השראה של המפעל או הקופרייטר שבחר שם.ועד כמה שידוע לי המקור שלהם הוא בלגי.
זה לא נכון. לצמידים יש קשירה מסויימת וזה כל העניין.

• הוסף לסימניות
אני לא יודעת למה השם שמבלה הימצאו על זה בכל אופן באמריקה כולם יודעים ששמבלה זה הסוג של החרוזים (כדור עם אבני חן בתוכו) אגב פה בארץ אין כל כך מודעות למקורי (ועדיף שכך) ככה שלא כל כך נראה לי שזה העבודה זרה - גם עגיל עם האבן הנ''ל נקראת שמבלה
בכל אופן זה עוד שיגעון של אופנה.....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מקליק;879872:

עד כמה שקראתי לעיל, הבודהיסטים מאמינים בכח עליון שמלווה את מי שעונד את הצמידים האלו גם אם הם לא הקיפו שום קבר. (ת'אמת, לא קראתי ממש ביסודיות, אבל זה הרושם הכללי שקיבלתי)
לכן, בלי להתלהם, יש פשוט מקום לשאלת חכם.

• הוסף לסימניות
אני מצטרפת לקריאת הזהירות, כל עוד זה לא מוצר חיים הכרחי- כדאי לבדוק היטב ואולי פשוט לוותר עליו.
החיים הרוחניים שלנו שווים הרבה יותר!

• הוסף לסימניות
הבעיה היא לא בצמיד עצמו, הבעיה היא באמונה בצמיד.
כל עוד את עונדת את הצמיד ולא מאמינה בכלום, לכאורה אין מקום לבעיה.
וכל אחד יעשה מה שהוא חושב שנכון לעשות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bracha;880469:
הבעיה היא לא בצמיד עצמו, הבעיה היא באמונה בצמיד.
כל עוד את עונדת את הצמיד ולא מאמינה בכלום, לכאורה אין מקום לבעיה.
וכל אחד יעשה מה שהוא חושב שנכון לעשות.
שוב, אנ'לא רב.
אבל את מסכימה איתי שיש בעיה לענוד צלב גם אם את לא מאמינה בו?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מי;880482:
שוב, אנ'לא רב.
אבל את מסכימה איתי שיש בעיה לענוד צלב גם אם את לא מאמינה בו?

מסכימה איתך לכל מילה, אבל אני חושבת שיש הבדל בין צלב שהוא כעין פסל,
לצמיד שמאמינים בו שהוא מביא מזל ומגן עליהם.

תקחי למשל את צמח הבמבוק שבמזרח הרחוק נוהגים לגדל אותו וטוענים שהוא מביא מזל. וקוראים לו "צמח המזל", אז מה, יש בעיה לגדל אותו? לשים אותו בעציץ? לא, כי אנחנו משתמשים בזה רק לנוי.

• הוסף לסימניות
בכל אופן, אחרי מה שקראתי פה,
עושה לי בחילה לענוד צמיד כזה...
(לא שלפני זה היה לי, זה היה נראה לי כזה שיגעון ילדותי,
משהו כמו קרוקס, שזה לא יפה, אבל כולם הולכים, אפילו את החיקויים)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bracha;880496:
מסכימה איתך לכל מילה, אבל אני חושבת שיש הבדל בין צלב שהוא כעין פסל,
לצמיד שמאמינים בו שהוא מביא מזל ומגן עליהם.

תקחי למשל את צמח הבמבוק שבמזרח הרחוק נוהגים לגדל אותו וטוענים שהוא מביא מזל. וקוראים לו "צמח המזל", אז מה, יש בעיה לגדל אותו? לשים אותו בעציץ? לא, כי אנחנו משתמשים בזה רק לנוי.

שומעת. יש הגיון בדברייך.
להכריע לבד לא הייתי רוצה, בטח לא בענייני עבודה זרה :)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה