- הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעקב1;869459:בס"ד
חי חי.
מה עם 1.4 ?
נכתב ע"י tamiro;869460:אין בעדשה הזאת 1.4
תכלס מה שמשתנה כאן לאורך כל הדרך
זה רק עומק השדה
נכתב ע"י יעקב1;869461:בס"ד
ידוע וברור לחלוטין.
בהגדלה תראה שלא רקנכתב ע"י tamiro;869460:אין בעדשה הזאת 1.4
תכלס מה שמשתנה כאן לאורך כל הדרך
זה רק עומק השדה
נכתב ע"י דוד דנברג;869469:בהגדלה תראה שלא רק
בכל מקרה בעדשות הזולות זה ניכר הרבה יותר
נכתב ע"י דוד דנברג;869469:בהגדלה תראה שלא רק
בכל מקרה בעדשות הזולות זה ניכר הרבה יותר
קונים את ה1.4 בשביל לצלם איתם גם ב1.4, אבל במידה ועומק השדה לא חשוב בצילום מסויים אז אפשר להתייחס לעובדות שצמצם 8 יתן את החדות המירבית, וכן לצלם ב8 בלי לבכות על זה ששילמת יותר על ה1.4נכתב ע"י tamiro;869472:בהגדלה... אני מסתכל על קובץ המקור
אין הבדל
עם החלק השני אני מסכים איתך לחלוטין
אילו עדשות לא היו מספיק חדות במפתח הכי גדול שלהן
לא היו קונים אותן... אפחד לא קונה עדשת 2.8/1.4 בשביל לצלם בצמצם 8
נכתב ע"י דוד דנברג;869480:קונים את ה1.4 בשביל לצלם איתם גם ב1.4, אבל במידה ועומק השדה לא חשוב בצילום מסויים אז אפשר להתייחס לעובדות שצמצם 8 יתן את החדות המירבית, וכן לצלם ב8 בלי לבכות על זה ששילמת יותר על ה1.4
בסטודיו לצילום אנשים עם ה50 מ"מ צמצם 1.4 מיותר לגמרי וגם ה2.8, אתה לא חושב ככה ?
נכתב ע"י שלמה;869522:תמיר היקר.
למה כשאני מגדיל את 2 התמונות של 2.8 ו16 על 100% הן לא באותו גודל?
נכתב ע"י tamiro;869532:לא ולא
סוגרים צמצם בעדשות האלו רק שרוצים יותר עומק שדה
לא בשביל חדות נוספת...
אין לי מושג מה עובר לצלמים בראש בצילום סטודיו (ממש ממש ממש לא התחום שלי)
מה שבטוח הוא שסגירת הצמצם ל8 תאלץ אותך להאיר בעוצמה מאוד גבוהה את הרקע בכדי שיראו ממנו משהו בצילום
נכתב ע"י שלמה;869552:מעלה 2 תמונות זהות בצמצמים שונים.
סימנתי באדום את המקום שבו היה מיקוד.
תגדיל את 2 התמונות ותתחיל לראות הבדלים של בהירות צבעים ומימד שונים.
בצמצם סגור יותר ובעדשה חובבנית, יהיו הבדלים משמעותיים יותר בשבירת החדות. דיפרקציה (עקיפת האור).
לAV אתה קורא אוטומט ??? ימות המשיח !נכתב ע"י tamiro;869559:אתה מצלם בWB אוטומט
ובחשיפה אוטומטית....
זאת לא השוואה רצינית של גוונים ובהירות.. צר לי
וגם כאן, ההבדל העיקרי הוא בעומק השדה
ולא בחדות
נכתב ע"י פוסטר;869541:עכשיו הרבה דברים מובנים![]()
נכתב ע"י דוד דנברג;869566:לAV אתה קורא אוטומט ??? ימות המשיח !![]()
נכתב ע"י דוד דנברג;869566:לAV אתה קורא אוטומט ??? ימות המשיח !![]()
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים