צפייה בסרטים צרובים .........

• הוסף לסימניות
למה שלא תשאלו רב? (או שאתם מפחדים מהתשובה...)

• הוסף לסימניות
יש לחברה שלי כבר את הדיסקים של הסרטים
הם רוצים לשלם על זה אם זה הפסק השאלה למי פונים
מישהי יודעת??

• הוסף לסימניות
אחותי דברה עם בעלה של פרלשטיין ואמרה לו שיש לחברה שלה את אחד הסרטים על דיסק צרוב והאם זה נכון שמותר לראות מכיון שזה כבר מועתק.
הוא ענה לה בכעס גדול שהם לא מוחלים למי שצופה בזה באופן פרטי ובטח לא למי שמפיץ את זה וזה גזל גמור.

אחותי שאלה אותו אם אפשר שהיא תראה את זה בדיסק ותשלח לו את הכסף בעבור הצפיה, הוא ענה לה שהם לא מסכימים בשום אופן ומי שכבר ראתה ורוצה מחילה שתתקשר ותבקש את סליחת אשתו ותשלח סכום מסויים על הצפיה.

• הוסף לסימניות
אין שום סיבה שיהי-ה מותר.

• הוסף לסימניות
בתור אחיינית של אחת המפיקות הגדולות, אני יודעת ממש מקרוב את גודל הנזק שהצפיות הביתיות האלה עשו למפיקת הסרט, אין כל רשות לראות סרטים אלו במחשבים פרטיים!!!!!!!!!!!!

• הוסף לסימניות
עצם זה שהמפיקות לא מוחלות בשום פנים ואופן, לא אומר שמבחינה הלכתית זה אסור.

זוהי שאלה רב!
כל אחד ואחת ישאל את רבותיו וינהג כפי שיורו לו!

• הוסף לסימניות
אברהמי פירסמה פעם בעיתון שמי שראתה את הסרטים שלה בבית או בכל מקום אחר מחוץ לאירועים שלה צריכה לשלם לה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י park;1695417:

זוהי שאלה רב!

פעם ראיתי מודעה של אחת המפיקות והתקיים אצלנו דיון מפולסף על זה,
היא ביקשה מכל מי שצפה בבית סכום כסף מסוים ואם לא יש לו גזל גמור ואין לו מחילה וכו'.

לי אישית זה ממש צרם, כי כל תעשיית הסרטים (בעולם) סובלת מהעניין קשות והם מודעים לזה, כל סרט שיוצא לקולנוע אחרי יום יש אותו בצפייה ישירה באינטרנט חינם באיכות מעולה.
כל המפיקים שקיימים לוקחים בחשבון את העניין (ושיהיה ברור, אני לא מצדיקה את זה ) ואת הסיכון ואת הסיכוי להפסד ובגדול, ורק המפיקות החרדיות מנצלות את העניין שמדובר בציבור ירא שמיים וגובות כסף על סרט שיצא לפני כמה שנים ועל משהו שאנשים כבר צפו בו (בידיעה או בחוסר ידיעה, וזה לא משנה).
לדעתי זה סוג של סחיטה כי הם יודעות שאנשים ישלמו להם כסף, מחשש לעולם הבא שלהם.
כי באותה מידה אני יכולה לתלות שלט בבניין שלי (יש לו שתי כניסות :)): כל מי שעבר פה אי פעם עבר על גזל גמור ודיירי הבניין לא מוחלים לו בעולם הזה והבא ולכן כדאי לו לשים 20 שקל לוועד הבית במיידי ולא - יירש גיהנום.
בעיר החרדית שלי אני אצא ממש עשירה...
וכן, אני יודעת שהדוגמא לא ממש אותו מקרה, אבל הרעיון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י OR_Design;1695324:
נורא כמה שזה חמור,
אבל לפעמים לא שמים לב. (תדונו לכף זכות..)

למשל, גם לי יש שאלה.
בעלי מארגן בעיר שלנו את כל הסרטים וכו' ואירועים לציבור החרדי
קרה כמה פעמים שהיה סרט שהוא הזמין וכיון שהוא היה צריך להיות שם בשעת ההקרנה של הסרט אני נשארתי בבית והוא הביא לי אח"כ את הדיסק לראות (ורק למחרת שלח למי שהסרט שלו, מי שהביא את הדיסק באותו יום כבר נסע ובעלי שלח לו את זה בדואר)

נראה לכם שיש עם זה בעיה?
לא חשבתי על זה אפילו!

אני קצת מתביישת לשאול רב שאלה כזאת..
מאיפה עכשיו אני יזכור איזה סרטים זה היה

:confused::confused::confused::confused::confused::(:(:(:(
נראה לי שלא,
הרי בעלך שילם על הסרט נכון? אז למה לך אסור להנות מזה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י park;1695417:

זוהי שאלה רב!
כאן יש גם פסקי רבנים בעניין.

• הוסף לסימניות
יצא לי להעתיק כמות גדולה של סרטים ממישהי ואח"כ גילית שביניהם יש הרבה הקרנות כנ"ל
בעלי רב (נראה לי זה היה הרב אריה דינר) והוא אמר שאחרי שזה כבר נמצא אצלי מותר לי לראות אך לא להעביר הלאה. (וגם לכתחילה לא להעתיק לעצמי אך זה היה לאחר מעשה)

באשכול שהפנו למעלה כתבתי שבעלי שאל רב מבי"ד של ר' ניסים
וכאן כתבתי שהוא שאל את הרב דינר
הוא באמת שאל פעמיים

• הוסף לסימניות
בעלי בירר את זה פעם לעומק ומאוד קשה לאסור את זה.
על פי הלכה אין קנין על משהו רוחני - כלומר לא מוצר מסויים.
אני לא יודעת מה הפסק הלכה, אבל זה שהן כותבות שהן לא מוחלות וכו׳ עדיין לא הופך את כולנו לגנבים
למרות שזה באמת באמת עצוב, ואני אישית לא יעשה את זה, כאשר אני יודעת כמה כספים משקיעים בזה.
מסקנה היא, כל אחד את רבותיו ישאל.

• הוסף לסימניות
שאלתי פעם רב והוא אמר שמה שכבר הועלה לאינטרנט ולא משנה באיזה דרך הינו דבר שאפשר להשתמש בו כיון שאינטרנט זה רה"ר והבעלים התייאשו מזה

• הוסף לסימניות
יצא לי לגלות חומרים כתובים שלי באינטרנט.
מכיון שכבר קיבלתי עליהם כסף, לא אתחיל לתבוע זכויות יוצרים.
שישתמשו לבריאות.

יתכן שכאן זה שונה כיון שסרט עולה לאקרנים כמה וכמה פעמים, וכן מידת ההשקעה בכזה סרט גבוהה מבכתיבת תוכן.

השאלה היא אם לא לוקחים את הסיכון מראש.
(בזמנו לפני כ15 שנה, השאלתי דיסק שירים מחברה, והיה כתוב עליו: אין להשאיל. אח שלי לקח את זה קשה והתקשר למו"צ שאמר לו שאסור לשמוע. מכיון שלדעתי הוא הציג את השאלה לא נכון, התקשרתי גם אני למו"צ לידו, והוא אישר לשמוע. אחי לא ויתר, התקשר לעוד מו"צ שאמר לו שזה תלוי וכו:cool:.. )
זה רעיון. להוציא ספר ולכתוב עליו: אין להשאיל. למכור סירים ולכתוב: נועד לשימוש פרטני. אני מבינה שבסרט זה שימוש טיפה שונה, אבל ככה זה במקצוע הזה, לא?

כן היה מפריע לי מאד אם היו מעתיקים ממני חומר ולא נותנים את הקרדיט.

• הוסף לסימניות
הגפן, שמתי לב שהרבה פעמים את/ה מפנה לאשכולות ישנים שעונים לשאלה בדיוק
זה זכרון או מה?
פשוט מדהים אותי!

• הוסף לסימניות
כ"א ישאל את הרב שלו. בזמנו אחרי שפרלשטיין פרסמה מה שפרסמה בעלי שאל את הרב אם אני צריכה לשלם והוא אמר שלא. אבל זה הרב שלנו. כל אחד ישאל לפי עניינו.

• הוסף לסימניות
והמסקנה שלי, שכנראה שיש עוד סוג של שולחן ערוך, שעליו לא צריך לשאול שום רב.
איך אפשר???
לקחת את כל הדם ויזע של מישהי, עמך, אחותך,
שמצאה את פרנסת ביתה בהרבה עמל,
ובגלל ששאלת רב והוא התיר - את מעיזה להרוס לה את הפרנסה??? איך?????
אני לא מסוגלת להבין ולהכיל.
כל מי שרחמים צדק ומוסר בתוכו יודע איך צריך לנהוג. לא כל דבר צריך לשאול.

• הוסף לסימניות
אסתר את כ"כ צודקת.
יש נבל ברשות התורה וצריך לדעת שאם היא כ"כ טורחת ורצה לרבנים ומפרסמת שהיא לא מוחלת אז כנראה שההפסד עצום.

ההשואה לסרטי קולנוע מגוחכת שכן הם מוקרנים בבתי קולנוע בכל העולם כסדר כל הזמן, כל השנה

לא 3 פעמים בשנה ב3 ערים כמו אצלנו

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה