עזרה צ'ק על שם משפחה קודם

• הוסף לסימניות
קיבלתי צ'ק עם שם המשפחה הקודם שלי (לפפני החתונה)
אפשר להפקיד בבנק?

• הוסף לסימניות
אפשר לנסות לחפש מישהו עם שם זהה ולבקש להפקיד
או לחילופין להוסיף את הכיתוב "ו/או" את השם החדש זה אמור לעבוד (מכמה ניסיונות בשקי'ם שלא היה כתוב את השם שלי נכון ורק ככה זה עבד)

• הוסף לסימניות
קיבלתי צ'ק עם שם המשפחה הקודם שלי (לפפני החתונה)
אפשר להפקיד בבנק?
תפקידי ידנית, ויהיה בסדר.
ואם לא, לפחות זה בידיים שלך.
אחרי שהם מחזירים מהמכונה קשה להם להודות בטעות.
ונשארת עם נייר שמאוד מביך ללכת לנותן המתנה לבקש במקום זה שיק...

• הוסף לסימניות
אפשר לנסות לחפש מישהו עם שם זהה ולבקש להפקיד
או לחילופין להוסיף את הכיתוב "ו/או" את השם החדש זה אמור לעבוד (מכמה ניסיונות בשקי'ם שלא היה כתוב את השם שלי נכון ורק ככה זה עבד)
ממש לא מומלץ להוסיף, הבנק עלול להחזיר את השיק.
על השיק כתוב : 'אין לבצע שינוי בשיק לאחר שנכתב, למעט שינוי תאריך או סכום'.

• הוסף לסימניות
אני כמה פעמים הפקדתי עם שם קודם וזה עבר בלי תקלות
פעם אחת עשו לי בעיות ושאלתי אותם מה היה כל פעם הם אמרו פשוט לא ראינו, עכשיו ראינו וזה לא עובר.
בהתחלה הם ביקשו לבוא עם תעודת זהות
ואחרי שדיברתי הם ביקשו אישור ממנהל הסניף ובסופו של דבר זה עבר
אבל האמת שזה תלוי בבנקים, לי זה היה בפועלים, בפאג"י סביר להניח שלא יעשו בעיות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

"תמר, אנחנו אבודים. ראינו שלוש דירות וכל אחת מהן שונה כל כך מהשנייה – אין לנו מושג איך להשוות ביניהן ומה באמת נכון לנו". כך נפתח הצ'ק אפ של הזוג לוי.

הם עמדו לפני העסקה של החיים שלהם, עם שלוש תוכניות פתוחות על המסך: אחת הייתה דירת יד שנייה ישנה, השנייה דירת קבלן חדשה "על הנייר", והשלישית דירה קטנה יותר אך בהליך היתר לתוספת ממ"ד. השוני ביניהן יצר חוסר ודאות מוחלט.

הזוג לוי עשו צעד אחד חכם – הם החליטו להפסיק לנחש והזמינו "צ'ק-אפ אדריכלי".

במהלך שעתיים של צ'ק-אפ ממוקד בזום, שמנו את שלוש התוכניות על השולחן ובחרנו יחד את הדירה שתתאים להם יותר מכולן:

בדירת היד השנייה - הם ראו חללים גדולים וחלמו "לפתוח הכל". בבדיקה שלי גילינו שמה שהם חשבו שזה קיר פשוט, הוא למעשה "עורק ראשי" של תשתיות בניין וקירות בטון שאי אפשר להזיז. החלום שלהם למרחב פתוח היה נגמר במפח נפש ובהוצאות הנדסיות מטורפות.

בדירת הקבלן המתווך הבטיח ש"קל לעשות שינויי דיירים ולהזיז את המטבח". הראיתי להם שמיקום צנרת הביוב המרכזית (הקולטנים) בבניין הספציפי הזה פשוט לא מאפשר את זה בלי להגביה את כל הריצוף בבית. פתאום, הדירה ה"חדשה" נראתה הרבה פחות גמישה לצרכים שלהם.

ההפתעה הגיעה דווקא בדירה השלישית דווקא זו שהם כמעט פסלו בגלל הגודל, התגלתה כפנינה אדריכלית. זיהיתי שם חלוקה פנימית גאונית ללא עמודי בטון חוסמים. הראיתי להם איך בשינוי קטן בתכנון, הדירה הופכת למרווחת יותר מהאחרות וכוללת יחידת הורים מפנקת ופינת עבודה נוחה שמתאימה לצרכים שלהם בדיוק ומעלה את ערך הנכס במאות אלפי שקלים ביום שאחרי.

היה תענוג לראות את החיוך שלהם בסוף הפגישה, השוני בין הדירות כבר לא בלבל אותם. הם ידעו בדיוק איזה נכס ישרת אותם באמת ואיפה הם שמים את הכסף שלהם על קרקע בטוחה.

אל תחתמו לפני שתעשו צ'ק-אפ!

השירות שלי נולד בדיוק בשביל הרגע הזה שבו אתם צריכים מישהו שיעשה לכם סדר בבלגן, ישמע את הצרכים שלכם, ויסתכל בעיניים מקצועיות על התכניות ועל האופציות.

מה תקבלו בשעתיים של צ'ק-אפ אדריכלי בזום?
- השוואה מקצועית בין נכסים: איזה נכס באמת נותן לכם את התמורה הטובה ביותר.
- ניתוח היתכנות: מה באמת אפשר להזיז, לשבור או לבנות מחדש בכל אחת מהאפשרויות.
- איתור מוקשים ותשתיות: איפה מסתתרים המוקשים שיעלו לכם הון בשיפוץ.
- פוטנציאל השבחה: איך להפיק את המקסימום מהנכס ולהעלות את ערכו.

מתלבטים בין כמה דירות? אל תחליטו לבד.

תאמו איתי את הצ'ק-אפ שלכם.
  • תודה
Reactions: Morris1 //
0 תגובות
בע"ה ניסע בשבת הבאה לשבת אפשערניש מרגשת במירון.
מדובר בנסיעה של לפחות שעתיים וחצי, ואני רוצה לנסוע על הבוקר בלי להכין כלום בבית, וגם לא לבזבז שם זמן יקר של תפילות על הכנות אוכל (גם אם זה צ'יק צ'ק).
אז השאלה היא - איך ומה אפשר להכין מראש כך שלא יתקלקל בנסיעה. ברור שכל מה שניתן להקפאה - הכי קל, מכינים שבוע קודם, ובדרך זה מפשיר בלי להתקלקל.
דגים ואורז נכין יום קודם ונסיע בצידנית עם קרח, בתפילה שאכן יישמר.
אין צורך במאכלים עתירי רושם, אפשר דברים פשוטים וטעימים שילדים אוהבים.

1) עוגת יום הולדת - עוגת קצפת נראה לי שלא תשרוד את הנסיעה, גם מבחינה אסטטית.
עוגת בצק סוכר - לא אוכל להקפיא, זה אומר שצריך להכין עוגה שתשרוד לפחות יום-יומיים במקרר. אשמח למתכון מוצלח, או רעיונות נוספים.
2) בצק לחלות - מאד רוצה להפריש שם חלה. האם התנסיתן בהקפאת בצק לפני התפחה? יש משהו מיוחד שצריך לדעת?
3) קינוחים? לכאורה כל סוגי המוסים, גלידות, מגנומים וכוסיות לא רלוונטיים. מה כן, רק עוגות?
פרלינים חשבתי לקחת כשהם בתוך התבנית שלהם, מה דעתכן?
4) צ'ולנט - להכין יום קודם ולקחת בצידנית, כמו הדגים והאורז?
5) סלטים - לכאורה רק להכין שם סלטים חיים וטחינה, ולהקפיא סלטים מבושלים. עוד פתרונות חוץ מלקנות שם?

אם יש דברים שאין להם פתרון (וגם סתם אם לא אספיק להכין) - אין לי בעיה לעשות השלמות במירון, אשמח להמלצות למקומות שמוכרים.
  • וואו!
Reactions: saralulu1 //
1 תגובות
שלום רב.
לקחתי לפני כחצי שנה הלוואה של בערך 100.000 (מאה אלף) מחברת מקס
לקחתי את זה ב3 הלוואות נפרדות ממקס.
כאשר כל הלוואה הייתה 9 אחוז . פריים - 6 אחוז +3 אחוז.
כעת לפני 3 ימים ביום שני - התקשרו אליי מבנק לאומי שיש לי חשבון אצלם עם הכנסת משכורת
ושאלו האם אפשר להציע לי הלוואה, עניתי שכן .
שאלו האם יש לי הלוואה במקום אחר? כן. כמה ריבית ? 9.
ומציעים לי הלוואה של בדיוק 100 אלף, בריבית של 8 אחוז.
ועוד מציעים לי שבחודש הבא הריבית בבנק לאומי תרד בעצם לפריים + 2.75 כך שזה בעצם הנחה של 1.25 אחוז, והרי אני זכאיכלקוח להנחה זו.
וגם את דמי פרעון מוקדם של מקס של 60 שקלים על כל הלוואה הם גם יחזירו.
ורק ביקשו צילום מסך ששם רואים את הריבית אצל מקס (הדריכו אותי בדיוק היכן ללחוץ בכל מקום)
ואכן שלחתי ואכן קיבלתי את ההלוואה.
שלב הבא, התקשרתי למקס כדי לפרוע את ההלוואה.
חזרו אלי , ושאלו האם זה בגלל תנאי ההלוואה, עניתי שכן.
שאלו אם נציע לך 8 אחוז האם זה יעזור, עניתי שלא.
טוב בסדר, תמתין רגע, ואז שואלים אותי אם תיהיה הנחה נוספת של 0.25 אחוז האם אני כן ישאיר את ההלוואה? עניתי שגם לא. (כי בעצם זה מה שאני אמור לקבל בסיכומו של דבר בבנק לאומי)
אז אמר שאין לו יותר מה להציע לי כרגע ותוך 3 ימים הם יגבו את כל דמי ההלוואה שלקחתי פרעון מוקדם.

אכן מקס גבו את כל ההלווואה.

כעת השאלה האם אכן זה היה נכון?
האם כררגע שהבנק בארה"ב הוריד את הריבית ב0.25 וככל הנראה בנק ישראל יוריד גם את הריבית, ואז בעצם בנק לאומי לא מתחייב להוריד שוב את הריבית בעצמו בעוד 0.25 ואז אם כן הריבית שלי תשתווה להצעה של 8 אחוז של מקס, ואפילו אני אולי רק יפסיד את ההנחה הנוספת שהציעו לי במקס של עוד 0.25 אחוז?

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה