כללי צרה צרורה

• הוסף לסימניות
מה דעתכם? מה עלי לעשות?
אני עובדת כשכירה כך שאני לא יכולה לקבוע מי יהיו הלקוחות כמובן
נפלה עלי לקוחה-שלא יודעת להיות לקוחה
עיצבתי לה סקיצה של פלייר לעסק-והיא אמרה לי-זה בסדר-אח"כ היא החליטה שזה לא טוב ואני אשנה כך וכך-אחרי ששיניתי לה היא אומרת לי-לא-שזה לא טוב ושאין לה זמן לכל הדברים האלו-אני צריכה להביא לה משהו מוכן כמו שהיא רוצה(כאילו אני קוראת מחשבות)

הכנתי לה לוגו ובגלל שהיא לחצה למהר אז זה יצא לוגו סביר אבל לא פצצה-בהתחלה היא אומרת לי-זה טוב-אהבתי-פתאום היא אומרת לי -חשבתי שאת מעצבת לי משהו אישי שאת עושה ולא לוקחת אותיות ועיטורים ומשחקת איתם-את זה כל אחד יכול לעשות...

מאד חשוב לי לדעת-קרה לכם פעם עסק עם סוג הלקוחות החסרי שיתוף פעולה עד כדי כך?
מה אפשר לעשות?
אני ממש עובדת עיצות
ואני חייבת להכין לה את הגרפיקות

• הוסף לסימניות
אוי, איך אני איתך. לכאלה לקוחות כדאי להבהיר שאין לך שום בעיה לתקן רק שבינתים העבודה עולה X שקל וכל שעת תיקון תעלה עוד Y שקל ולהערכתך זה יקח Z שעות וכו'...
עוד משו- תעמדי מאחורי מה שיצרת בלי להניד עפעף ותסבירי לה שבשום מקום היא לא היתה מקבלת כזה משו יפה וייחודי.
תדמייני שאת במוזיאון לאומנות ואת מסבירה יצירה של ואן גוך - כשאין לך מושג מי הוא ומהם יצירותיו.
ההבדל היחיד הוא שכאן את הואן גוך, ואת יודעת בדיוק את משמעות היצירה
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
בתור שכירה, אני נותנת ל"בוס" לריב עם הלקוחות הרי כל שעה עולה לו כסף והוא זה שצריך לשווק את עצמו.

• הוסף לסימניות
לצערי יש יותר לקוחות כאלה מאחרים.

עיצבתי לוגו לעמותת התנדבות בחינם. לא גומרים לבקש שינויים. לא יודעים מה רוצים. בהתחלה זה מקסים, אחר כך תשני את הנקודה ההיא ותעלי את זו, תוסיפי את החיה ההיא ותורידי את העלה ההוא ואין לזה סוף.

אני כל הזמן אומרת לעצמי, שחסד זה אף פעם לא "קל" לעשות. אז בולעת את הטרטורים ושותקת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נחמי;343969:
בתור שכירה, אני נותנת ל"בוס" לריב עם הלקוחות הרי כל שעה עולה לו כסף והוא זה שצריך לשווק את עצמו.
אני מקבלת כסף לפי עבודה והמנהל שלי לא יריב עם הלקוחה כי היא תלכלך על העסק-היא מרגישה שהיא קנתה אותי בערך כי שלמה על לוגו 400/500 ש"ח

• הוסף לסימניות
צר לי בצרתך. אני רואה שלא קיבלת שום עצה היכולה באמת לעזור לך, אז מה שנשאר זה לתקוף את הבעיה מכיוון אחר. נסי לעשות מה שלמדנו אי פעם (בבית, בסמינר) - קודם כל לבקש (באמת, מכל הלב) מהריבונו של עולם שיעזור לך לרצות אותה; אח"כ לכי על "שיטות פסיכולוגיות" - תחמיאי לה על מה שאת רק יכולה, תודי לה אם היא מציעה לך איזה רעיון (אפילו אם היא אומרת קשקוש תנסי למצוא בזה דבר של טעם), בקיצור - תפסיקי להסתכל עליה כעל אויב, ואז הסיכוי גדול שגם היא תפסיק להיות אויב...
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
אולי תשאלי אותה יותר מה היא רוצה, כי לפי התגובות שלה נראה שהיא יודעת בדיוק מה היא רוצה. שלחי אותה שתחשוב היא על רעיון ללוגו שלה או לפלייר שלה (לוגו או פלייר?), ואת בשמחה תפתחי את הרעיון הזה. ואז רוב העבודה תהיה שלה, ואם היא לא אוהבת היא יכולה להאשים רק את עצמה..

• הוסף לסימניות
ולמה שהיא עצמה לא תנסה לתת לך סקיצה למה שהיא רוצה?

• הוסף לסימניות
מנסיוני מהשבוע האחרון:

הייתה לי לקוחה שרצתה שאעצב לה פלייר לפני כשלושה שבועות, הגעתי איתה לארבעה סקיצות שונות(!).. בפעם הרביעית אמרתי לה, סטופ גברתי, כל סקיצה נוספת זו תוספת תשלום, כי לי העבודה כבר לא שווה! מה אתם חושבים שקרה? היא אישרה את העבודה מיידית... (רק שהיא שכחה לספר לי על זה, כמו שתראו בהמשך...)

את הסקיצות שלחתי לה בקבצים באיכות נמוכה מאוד, והיא שלא מבינה בזה יותר מידי לקחה את הקבצים האלה ישירות להדפסה ואפילו לא אמרה לי שהעבודה מאושרת, מהבית דפוס התקשרו אלי לברר את פשר האיכות הגרועה...(ואז הבנתי שהעבודה מאושרת..:rolleyes:)
בקיצור, הלקוחה מתקשרת אלי מיד אח"כ לבדוק למה הקבצים לא תקינים ואני הסברתי לה בצורה חד משמעית שאת הקבצים המיועדים לדפוס היא תקבל רק על דיסק ולא במייל וזאת בתמורה לתשלום שסוכם..
היא באה ושילמה כמו ילדה טובה...(וכמובן קיבלה את הדיסק..)

המסקנה, דירשו תמיד את המגיע לכם ואל תתביישו, הבושה או חוסר הביטחון לא יובילו אתכם לשום מקום! (ואל תתנו קבצים לפני סגירת התשלום!!)

• הוסף לסימניות
חחח... אוח, זה היה טוב!!!
אני רק מתארת לעצמי את הסומק שעלה לה בלחיים שהתברר לה שהיא לא כזו חכמה שהיא לקחה את הקבצים לדפוס. ושנאלצה בסוף לבוא על 4 לשלם וקלחת דיסק..

• הוסף לסימניות
אם את מקבלת כסף לפי עבודה אז תסדירי את הנושא הזה אחת ולתמיד.
דברי עם הבוס שכל עבודה לא תכלול יותר משלוש הגהות. אחרת את תשתגעי והוא ירוויח.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה