צריך המלצה למצלמה מקצועית

• פותח הנושא trew
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
מעוניין לקנות מצלמה מקצועית למתחיל
על איזו מצלמה הייתם ממליצים ועל אילו דברים חשוב לשים לב?
התקציב שלי לא רב באזור ה1700+-

אלו מצלמות באות בחשבון?
המצלמות שכרגע הסתכלתי עליהם
700D/ 600D/ 650D של קנון
Nikon D3300

בנוסף מה זה אומר גודל חיישן?
פחות חשוב לי רזולוציית התמונה יותר חשוב לי האיכות.

אני בור בנושא אשמח להחכים מכל הבא ליד.

• הוסף לסימניות
ה700D קרובה לתקציב שלך. אפילו שאישית הייתי מעדיף את ה650D.

ככל שהחיישן גדול יותר כך גם הפיקסלים שבחיישן גדולים יותר. יש להם אפשרות לקבל יותר אור. ובכך נחסכת הגרעיניות. באיזור ה800 ISO הגרעיניות בפועל מתחילה. ומורגשת ממשית לעין קצת יותר מכך.

בל נשכח כי בנוסף לגודל החיישן. טיב העדשות הם המרכיב העיקרי לאיכות הסופית של התמונה.

• הוסף לסימניות
מצלמה מקצועית לעולם לא תמצא בסכום הזה

אתה מדבר על מצלמות כניסה DSLR
שהן נחמדות ולרוב מגיעות עם עדשות קיט גרועה
הן רחוקות שנות אור מהמקצועיות

• הוסף לסימניות
כשמישהו מבקש מידע על מצלמה מקצועית למתחיל, השאלה הראשונה שצריכה להישאל, האם הוא רוצה מצלמה כדי שהוא יוכל לעבוד איתה ולתת שירות ללקוחות, ואז צודק תמיר שאין בנמצא מצלמה כזו בתקציב שלו.
או שהוא רוצה מצלמה מקצועית מכיוון שתחום הצילום מעניין אותו, והוא רוצה להכיר את העולם הזה מבחינה מקצועית.
מאחר והוא הוסיף בסוף שהוא בור בתחום, אני מניח שהוא מחפש להכיר את עולם הצילום המקצועי.
ומה שהוא מבקש זה לדעת איזו מצלמה יכולה להיות כרטיס כניסה או כרטיס היכרות לעולם הצילום המקצועי. וכאן צודק ראובן שיש מצלמות שמתאימות לתקציב שלו.
כי מה הופך את המצלמה למקצועית (לא לאיכותית יותר אלא למקצועית), המבנה של הגוף שיהיה נוח לאחיזה בשמך זמן רב, האמינות של המכלולים שמרכיבים את המצלמה, מהירות העבודה, הן מבחינת קצב התמונות שניתן לירות בשניה והן מבחינת תפעול הפונקציות השונות.
כל התכונות הנ"ל לא מחויבות המציאות למישהו שרק רוצה להכיר את התחום.
כמובן שמעבד טוב יותר, חיישן גדול יותר ועדשה מקצועית יתנו תוצאה איכותית יותר. אבל תמונה שנעשית בלי לחץ עבודה, בתנאי תאורה טובים ובשימוש בISO נמוך, עם עדשה סבירה, גם מצלמת כניסה תתן תוצאות מעולות, ותאפשר לצלם ללמוד איך להשתמש במצלמה מקצועית, להכיר את ההשפעה של סגר וצמצם, ועם הזמן גם להחליף עדשות.

ואני לא חושב שבתמונה נתונה שצולמה בתנאים אידיאלים כנ"ל, אפשר לומר שהמרחק בין מצלמת כניסה למצלמה מקצועית הוא שנות אור. אם כבר הייתי אומר שהמרחק הזה קיים בחושך:)

• הוסף לסימניות
אכן אני מחפש מצלמת כניסה לעולם המקצועי
מצלמה שאוכל להחליף לה עדשות בעתיד לכאלו איכותיות יותר, כרגע כהתחלה זהו הסכום שיש לי להשקיע, בהמשך מן הסתם ארצה להתקדם רק שאני צריך שבאמת שהמצלמה באמת תאפשר את זה.

• הוסף לסימניות
מוכרת את המצלמה שהיתה לי עד עכשיו, 60D גוף בלבד
אפשר לפנות באישי

• הוסף לסימניות
גם כן מוכרת ת'מצלמה שלי 650d
לפרטים לפנות למייל שבחתימה...

• הוסף לסימניות
לאה שלחתי לך מייל כבר בבוקר אשמח לתגובה

מציעים לי (גם כן למתחילה ללמוד צילום) D90 או D70 של ניקון
יש הבדל ביניהם? עד כמה?
על איזו איזו עדשה , שתוכל לשמש אותה בהמשך למצלמה טובה יותר, אתם ממליצים?

על מה יש לשים לב שקונים מצלמה יד שניה
האם מצלמה או עדשה נשחקים ככל שצילמו בהם יותר?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שקדיה;2093157:
לאה שלחתי לך מייל כבר בבוקר אשמח לתגובה

מציעים לי (גם כן למתחילה ללמוד צילום) D90 או D70 של ניקון
יש הבדל ביניהם? עד כמה?
על איזו איזו עדשה , שתוכל לשמש אותה בהמשך למצלמה טובה יותר, אתם ממליצים?

על מה יש לשים לב שקונים מצלמה יד שניה
האם מצלמה או עדשה נשחקים ככל שצילמו בהם יותר?
לדעתי, כל שקל שתשקיעו במצלמות הנ"ל זה כסף לפח.
מדובר במצלמות ישנות מאוד (D90 יצאה ב2008 וD70 ב2004), ובעידן של היום
מדובר במצלמות בנות 200.
מציע לכם לחפש מצלמות כניסה, ואם התקציב שלכם ממש קטן יש גם במצלמות כניסה שוק של יד 2. כך למשל סוני A6000 שעולה חדשה עם עדשה כ-2500ש"ח, ואםזה לא בתקציב, אפשר להסתכל על הדגמים הבאים:
סוני A5100
קנון 1300D
ניקון D3300

בהצלחה

• הוסף לסימניות
תודה על התגובה
אני הולכת בסוף על D60 של קנון (יד שניה 1800 שח)
עם עדשה פשוטה שתשודרג בהמשך
מקוה שזאת לא נקראת מצלמה מלפני 200 שנה

אשמח לתגובה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שקדיה;2097086:
תודה על התגובה
אני הולכת בסוף על D60 של קנון (יד שניה 1800 שח)
עם עדשה פשוטה שתשודרג בהמשך
מקוה שזאת לא נקראת מצלמה מלפני 200 שנה

אשמח לתגובה

חשוב לי להקדים שאני לא מכיר אישית את המצלמה D60.
אבל להלן ההבנה שלי בעניין מתוך מה שבדקתי ברשת, וכמובן שתעשי את הבדיקות שלך.
ה-60D מצלמה שיצאה ב-2010 והייתה בשעתו מצלמה שנתנה תמורה טובה למחיר, ובין המאפיינים שלה לטובה איכות תמונה , ארגונומיה נוחה לאחיזה ותפעול, צילום וידאו.
אבל מה לעשות שהטכנולוגיה משתפרת כל הזמן, ולכן תוכלי למצוא מצלמות מסדרות פשוטות יותר (מה שנקרא מצלמת כניסה) שיתנו תוצאה טובה יותר באותו המחיר (כמעט).
אני הייתי בודק בטווח המחירים הזה של 1800 ש"ח, את המצלמות הבאות שכחדשות הם הרבה יותר זולות מהנ"ל ונותנות איכות תמונה טובה יותר, אם כי מבחינת מבנה המצלמה ונוחות תפעול הן ברמה נמוכה יותר. ודומני שהוידאו במצלמות של ניקון פחות מוצלח.
1) ניקון D5200
2)ניקון D3300

מצ"ב קישור לניקון D3300 במחיר מציאה של ממש, וחדשה
http://www.bhphotovideo.com/c/product/1119766-REG/nikon_13473_d3300_dslr_camera_with.html

אני אישית מעדיף מצלמה חדשה מסידרה נמוכה יותר, ולא מצלמה ישנה מסידרה גבוהה יותר. אבל אם כבר הולכים על יד 2, באותו טווח מחירים ניקון D7100 תתן לך תמורה הרבה יותר טובה באותו המחיר.

בהצלחה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה