דרוש מידע צריך על פי ההלכה לקנות אודם חדש לפסח?

• הוסף לסימניות
זו לא חומרה "סתם".
אבל הרב עובדיה יוסף מתיר בלי כשרות.

• הוסף לסימניות
לא. שאלתי אם למישהו יש מספר בשבילך.
(אני יודעת שאודם מגיע במגע עם הפה וזה מספיק לי כדי לא להשתמש בו לפסח. אבל אני לא רב ואפילו לא רבנית....)

• הוסף לסימניות
חלק גדול מהחומרות בפסח
זה החמרה 'סתם'
מה שאומר שאין סתם
ועם ישראל הצדיק
מחמיר כל שיטה וכל חשש רחוק ביותר
וכן דברים שכיום אין בהם חשש
אבל כך נהגו אבות אבותינו (בפרט באוכל אצל החסידים)
בפסח אין 'סתם'
וכבר נכתבו מקורות מדוע בפסח מחמירים יותר משאר מצוות
ואין להרהר אחר מנהגם של ישראל שנהגו בכל הדורות
וכל אחד מנהג אבותיו בידו
ובפסח אין מוזר
כל חומרא מתקבלת בברכה
וכתוב שכר גדול על דברים אלו
שנזכה .................
ולענין שדובר יש נדון האם שייך באודם סיכה כשתיה כמו בשמפו וכדומה שיש מחמירים וכן יש שיטה שאומרת שגם דבר שנפסל מאכילת כלב אם הוא לא נפסל משימוש אחר עדיין הוא אסור, ופעמים שבאודם יש טעמים כדי שלא יהיה מר בפה וממילא זה לא נפסל מאכילת כלב
בקיצור יש טוענים שאין בכלל מקום להחמיר בזה כלל וכלל, ויש אומרים שראוי לחפש עם הכשר (ובפרט שיש עם הכשר)

• הוסף לסימניות
או שזה רק החמרה
מצטטת תשובה מהאתר הידברות

שלום וברכה,
רציתי לשאול האם אפשר להשתמש בפסח באיפור שאני משתמשת כל השנה או אם צריך לקנות חדש.
וכן האם זה צריך אישור כשר לפסח.
תודה רבה

תשובה​

שלום רב,
אפשר, ואין חיוב שיהיה עליו אישור כשר לפסח.
מקורות: יעויין בספר אור לציון חלק ג' (פרק ח סעיף ו).
בברכה,
הלל מאירס
מתחזקים בתחילת הדרך - רוצים להתייעץ בטלפון, לשתף ולברר דברים חשובים שטרם קיבלתם עליהם תשובות? חייגו אלינו להידברות - 03-6106061.
רוצים להשתתף בשיעור תורה פרטי בווידיאו דרך ווטסאפ? שלחו אלינו הודעה למספר 052-9551569

• הוסף לסימניות
מצטטת תשובה מהאתר הידברות

שלום וברכה,
רציתי לשאול האם אפשר להשתמש בפסח באיפור שאני משתמשת כל השנה או אם צריך לקנות חדש.
וכן האם זה צריך אישור כשר לפסח.
תודה רבה

תשובה​

שלום רב,
אפשר, ואין חיוב שיהיה עליו אישור כשר לפסח.
מקורות: יעויין בספר אור לציון חלק ג' (פרק ח סעיף ו).
בברכה,
הלל מאירס
מתחזקים בתחילת הדרך - רוצים להתייעץ בטלפון, לשתף ולברר דברים חשובים שטרם קיבלתם עליהם תשובות? חייגו אלינו להידברות - 03-6106061.
רוצים להשתתף בשיעור תורה פרטי בווידיאו דרך ווטסאפ? שלחו אלינו הודעה למספר 052-9551569
התשובות בהידברות מיועד למתחזקים בתחילת הדרך או גם לבני תורה שמחמירים בפסח יותר ?

• הוסף לסימניות
התשובות בהידברות מיועד למתחזקים בתחילת הדרך או גם לבני תורה שמחמירים בפסח יותר ?
אני לא רב ולא מתמרת להיות
שכל אחד יעשה מה שהוא מבין
יש שם גם מראה מקומות יכולה לבדוק לפי זה
אני רק מצטטת לא מחוה דעה

• הוסף לסימניות
שמעתי מהרב שלנו, לגבי כל המוצרים הבאים במגע עם הגוף ואינם ראויים לאכילה, שהיות ואינם ראויים למאכל כלב, לכן אינם אסורים בפסח. עם זאת, מה שבא במגע עם הפה - היות ובמידה מסוימת נהנים מהטעם, לכן ראוי שיהי' הכשר. לפי זה, אודם, משחת שיניים וסבון כלים צריכים חותמת כשרות.

• הוסף לסימניות
אודם רבלון- בחנות אמרו לי שיש כשרות "בית יוסף" לפסח, אולם לא ראיתי תעודה.
האם יש לך ממידע לגבי אודם של רבלון?
ואם לא- לאיזו חברה יש אכן הכשר?

• הוסף לסימניות
אני שאלתי בעבר רב,
והתשובה שקיבלתי שראוי לקנות אודם חדש.
לא בגלל הכשרות לפסח (אני קונה בלי הכשר),
אלא בגלל שהאודם בא במגע עם השפתיים ולכן בעייתי להשתמש באודם של כל השנה, שמא נותר עליו פירור חמץ.

• הוסף לסימניות
נכון.זה לא יקר כל כך.אבל כן.עוד 50 שקל בנוסף לכל כך הרבה הוצאות בערב חג זה משמעותי.
לפני כמה שנים ראיתי פה בפרוג רעיון לשים את האודם החדש עם כלי הפסח: להעלות במוצאי חג ולהוריד בשנה אח"כ.
כך זה הוצאה חד פעמית שמספיקה להרבה שנים.

• הוסף לסימניות
לפני כמה שנים ראיתי פה בפרוג רעיון לשים את האודם החדש עם כלי הפסח: להעלות במוצאי חג ולהוריד בשנה אח"כ.
כך זה הוצאה חד פעמית שמספיקה להרבה שנים.
בחלק מתכשירי הקוסמטיקה תאריך התפוגה הוא מיום פתיחת המוצר 12 או 24 חדשים (יש אייקון של קופסא פתוחה ולידה מצוין מס' החודשים לתפוגה)

• הוסף לסימניות
1649833583741.png

מתוך עלון חוקי חיים של הרב חיים בלייער

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה