כללי צריכה את עזרתכן/ם מול לקוחה שיודעת מה היא רוצה..

• הוסף לסימניות
בוקר טוב!
לקוחה פנתה אלי לגבי עיצוב לוגו - עד כאן טוב ויפה.
לעסק קוראים:
מכון רבדים - המרכז לאבחון, טיפול ויעוץ פסיכולוגי
מדובר במרכז טיפולי רב תחומי
אנשי הצוות הם - פסיכולוג, רופא ילדים, קלינאית תקשורת, מרפאה בעיסוק, טיפול באומנות ובפסיכודרמה
המרכז יתן מענה בתחומים הבאים:
איבחון פסיכולוגי, פסיכודידקטי, מוכנות ובשלות לכיתה א' וקשב
טיפול בילד, ייעוץ והדרכות הורים
טיפול בהבעה ויצירה
ריפוי בדיבור
ריפוי בעיסוק
הנחיית קבוצות בתחומים שונים (כגון: הצבת גבולות, פיתוח מיומנויות חברתיות, העצמה רגשית, התקשרות בין הורה -ילד ועוד)

היא שלחה לי משהו מהרשת שהיא מצאה ואהבה ורוצה משהו בסגנון שמסמל משפחה
או 3 שכבות גיל כמו : אבא , אמא וילד משהו כזה
לדעתי זה פחות התאים לעסק שלה כי אני חשבתי על כיוון קצת שונה לשם העסק
הפרשנות שלי הייתה על המילה עצמה - רבדים, הנפש של האדם היא קודם כל דבר שהוא נסתר, עם עומק וגם בו יש הרבה שכבות ויש כל מיני סוגים של טיפול, כמו שהיא מציעה במכון. וחשבתי ללכת על כיוון קצת אחר מסתם אלמנט של משפחתיות ושכבות גיל וזה..
אבל דיברנו הסברתי לה את דעתי וכו.. המלצתי לה גם על צבעים מתאימים לתחום העיסוק שלה היא הבינה אבל עדיין רצתה את הכיוון הראשון שלה הפשוט וזהו - אז זרמתי איתה.
עשיתי לה 3 סקיצות שונות בסגנון שהיא ביקשה - לפי החוזה ביננו ומשם היא הייתה אמורה לבחור סקיצה אחת ואם יש תיקונים לעשות וכו.. ולהתקדם ..

היא שלחה לי מייל :
..."אני ובעלי לא ככ התחברנו ללוגואים. אני בהחלט רואה שהשקעת..אך אנו מחפשים כיוון קצת אחר"
ואז היא צירפה קישור לאתר שעוסק במשהו דומה למה שהיא עושה ושם יש אלמנטים ואחד מהם היא אהבה ורוצה אותו כלוגו או ככה הבנתי..
היא כתבה כך: " בקישור הזה יש את הלוגו שאהבתי. מה שמופיע בצמוד ל - "טיפול קבוצתי" .. (מצ"ב)

קיצור אני בפלונטר . מה אני אמורה לעשות ? אני לא לוקחת ומעתיקה משהו מאתר גם אם היא אהבה כי אז לא עשיתי פה שום לוגו. למרות שיש בשאטרסטוק מלא אלמנטים כאלה אבל לפי הבנתי היא רוצה כזה בדיוק ..
כמו כן היא כותבת לי עוד :

"בקישור למטה יש את שילוב הצבעים תכלת טורקיז - וירוק בקבוק.
מה שכן - הצבעים נראים לי קצת בהירים - צריך אולי גוון שקצת יותר יבלוט?.
גם הפונט של הכיתוב מתאים לנו מאוד
ביחד זה נראה לי מעניין.
את כרטיס הביקור והלוגו אני מתכננת שהרקע יהיה אפור - כך שזה נראה לי מתאים.
מה דעתך?"

כאילו לדעתי היא החליטה פה הכל. מה גם שאת הפונט שהיא צירפה אין לי ואין לי מושג של מי הוא וגם שהוא לא יפה בעיניי.
אז מה דעתכם? לזרום איתה כי גם מהשיחה הארוכה שהיתה לי איתה לפני המייל הזה היא נשמעת כמו אחת שיודעת מה היא רוצה אבל עדיין בסוף רושמת לי - מה דעתך?!

תודה על כל תגובה זה יעזור לי מאוד.

קבצים מצורפים

• arava[1].jpg
    KB 15.2 · צפיות: 25
  • 111.png
    KB 17 · צפיות: 23
  • הוסף לסימניות
כלקוחה של גרפיקאיות, ומצד שני פרילנסרית בקופירייטינג- לדעתי תזרמי איתה.
תכיני לה סקיצה מדויקת של מה שהיא רוצה+ סקיצה אחרת של מה שאת חושבת שמתאים.
תני לה לבחור.
אבל כן תלכי בראש שלה. אם לזה היא התחברה- היא הלקוחה.

(ותדאגי שאם התוצאה לא תצא טוב, שלא יהיה לך איזכור בקרדיט).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מלפפון;1682481:
כלקוחה של גרפיקאיות, ומצד שני פרילנסרית בקופירייטינג- לדעתי תזרמי איתה.
תכיני לה סקיצה מדויקת של מה שהיא רוצה+ סקיצה אחרת של מה שאת חושבת שמתאים.
תני לה לבחור.
אבל כן תלכי בראש שלה. אם לזה היא התחברה- היא הלקוחה.

(ותדאגי שאם התוצאה לא תצא טוב, שלא יהיה לך איזכור בקרדיט).

להכין לה סקיצה מדוייקת של מה שהיא רוצה זה ממש לקחת את האלמנט ההוא מהאתר ולעבור עליו בציפורן כי היא אהבה את זה וזה מה שהיא רוצה...
ואז לא עשיתי פה כלום.
כי בתחילה כן זרמתי איתה ועשיתי לה סקיצות לפי בקשתה לפי מה שהיא שלחה לי בתחילה.

• הוסף לסימניות
עם כל הכבוד ללקוחה, את זו שלמדת עיצוב ואת בעלת הידע שנדרש ליצור לוגו איכותי שיהיה יעיל ולא ״יפה לטעמה״. היא מבינה בפסיכולוגיה, את מבינה בלוגואים. זה הבדל עצום.
בנוסף, לוגו לא אמור להיות יפה, הוא אמור לעשות את העבודה ולהעביר את המסרים המדוייקים ללקוחות של הלקוחה שלך. טעמה ודעתה לא רלוונטים, ומתפקידך להסביר לה את זה.
מה שהיא רוצה בשורה תחתונה - זה ייצוג מקצועי שייתן לה יותר לקוחות שייתנו לה יותר כסף.
היא לא רוצה לוגו.
תני לה מה שהיא רוצה ותסבירי לה את זה.

עד כאן הרצוי. מבחינת המצוי - זה כבר תלוי בך.

האם מדובר בעבודה עם שכר גבוה בצידה שמצדיק שתעשי לוגו לא טוב אך קולע לטעמה של הלקוחה?
האם מדובר בעבודה בשכר נמוך שבעתיד ייתכן שייפגע בשמך כמעצבת לוגואים?

תחשבי על זה, תשקלי את העניין, ותחליטי מה שווה לך.
בהצלחה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה