מידע שימושי קאפקייקס מקושטים- בורה ועמת הארץ..

• פותח הנושא HGO
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
הבטחתי לבת שלי שאכין לה ליום ההולדת בגן את העוגה. אני רוצה לאפות קאפקייקס כי זה יותר נח לגננות וגם לילדות הבעיה שאני ממש בורה בכל ענייני הקישוטים וכו' ויש לי כמה שאלות
1. אני רוצה להכין עוגות וניל כי הילדונת לא אוהבת שוקולד:eek:, אם יש למישהי מתכון פשוט- עם הדגשה על פשוט, לעוגה וניל או טעם אחר שמתאים לקאפקייקס
2. נניח שאני רוצה לצפות בקרם/ קצפת.. מה מקציפים עם מה ואיך:confused:?
3. קניתי מזמן כמו עט פלסטיק כזה שאמורים למלא עם שוקולד ואז אפשר לכתוב איתו על עוגות, מישהי מכירה? עם מה אפשר למלא אותו שיצליח לכתוב בקלות ושיצא יפה?
4. אם אני יאפה בתוך מנג'טים רגילים זה יצא מספיק יציב בשביל קישוטים? עדיף במנג'ט קרטון כמו של סופלה- או שיהיה להם מסובך לאכול עם זה?
תודה למי שטרחה לקרוא עד הסוף
כל עצה ורעיון יתקבלו בברכה:)

• הוסף לסימניות
כל עוגת מיץ בחושה יכול להתאים לקאפקייקס. רק צריך לאפות קצר יותר, כי פני השטח קטן יותר והחום חודר פנימה מהר יותר.

לגבי אפיה במנג'טים, מנג'טי הנייר של היום לא ממש יציבים, ומצד שני - המתכתיים יקרים. הפתרון: לקנות תבנית אלומיניום שישיה של מנג'טים, בתוכם להכניס את מנג'טי הנייר, ובתוך הנייר למלא בעיסה. תבנית האלומיניום שומרת על הצורה, ואפשר להשתמש שוב ושוב באותו תבנית כדי לשמור על צורת הקאפקייק.

לגבי קישוט: זריית סוכריות צבעוניות לפני האפיה/שוקולדים/כל דבר אחר - יכול לבוא לך בחשבון?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א-ירושלמית;1637193:
כל עוגת מיץ בחושה יכול להתאים לקאפקייקס. רק צריך לאפות קצר יותר, כי פני השטח קטן יותר והחום חודר פנימה מהר יותר.

לגבי אפיה במנג'טים, מנג'טי הנייר של היום לא ממש יציבים, ומצד שני - המתכתיים יקרים. הפתרון: לקנות תבנית אלומיניום שישיה של מנג'טים, בתוכם להכניס את מנג'טי הנייר, ובתוך הנייר למלא בעיסה. תבנית האלומיניום שומרת על הצורה, ואפשר להשתמש שוב ושוב באותו תבנית כדי לשמור על צורת הקאפקייק.

לגבי קישוט: זריית סוכריות צבעוניות לפני האפיה/שוקולדים/כל דבר אחר - יכול לבוא לך בחשבון?

תודה!
סוכריות צבעוניות יראו טוב אחרי אפיה?
מניסיוני הם כאילו דהו והצבע שלהם נמרח על העוגיה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י HGO;1637213:
תודה!
סוכריות צבעוניות יראו טוב אחרי אפיה?
מניסיוני הם כאילו דהו והצבע שלהם נמרח על העוגיה

ברור ששמים אחרי, מעל קרם שוקולד.
קקאו+שמן+א.סוכר- עד שנהיה קרמי שמים מצפים את העוגה ומעל משפריצים סוכריות.
או שוקולד מומס עם שמן/מרגרינה.
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י up;1637243:
ברור ששמים אחרי, מעל קרם שוקולד.
קקאו+שמן+א.סוכר- עד שנהיה קרמי שמים מצפים את העוגה ומעל משפריצים סוכריות.
או שוקולד מומס עם שמן/מרגרינה.
בהצלחה!
שוקולד לא טוב- היא לא אוהבת..:(

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י HGO;1637247:
שוקולד לא טוב- היא לא אוהבת..:(

אויש, איזה ילדה מוזרה:eek:
היא הבנאדם השני ששמעתי שהוא לא אוהב.
אפשר עוגת דמוי דבש (עם מייפל)
ולצפות בסירופ מייפל וידבק על זה סוכריות. ברעיון יש למעלה שקדים פרוסים.
בהצלחה!
אם את רוצה מתכון לעוגה, אנסה להשיג לך בעז"ה עד הצהריים.

• הוסף לסימניות
באמת מוזרה.. :)
אשמח למתכון

• הוסף לסימניות
אפשר לקנות מנג'טים קשיחים יותר של סופלה, יש צבעוניים חמודים מאוד ליום הולדת, (עולה בסביבות 10 ש"ח ל-50יח') רק תמלאי רק חצי מהכמות כי זה לא יפה כשזה מדי תופח ועובר את גובה המנג'ט
אח"כ את יכולה לקשט בריצ' והאושר גדול...

• הוסף לסימניות
אפשר לקנות מנג'טים קשיחים יותר של סופלה, יש צבעוניים חמודים מאוד ליום הולדת, (עולה בסביבות 10 ש"ח ל-50יח') רק תמלאי רק חצי מהכמות כי זה לא יפה כשזה מדי תופח ועובר את גובה המנג'ט

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י riki-v;1637337:

השאלה אם לא יהיה להן קשה לאכול מתוך כזה מנג'ט
כי העוגה לא נשלפת ממנו בקלות.. עם כפית?!

• הוסף לסימניות
אפשר לקשט את הקאפקייקס בצורת פרצוף. זה ארטקציה לילדה!

• הוסף לסימניות
מתכון מעולה לקאפקייק:
לקאפקייקס וניל :
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
1/2 1 כוסות סוכר
1 כוס שמן
1 כוס חלב
4 ביצים
2 כפיות תמצית וניל איכותית

מערבבים בקערה אחת את כל החומרים היבשים.
בקערה שניה מערבבים את כל החומרים הרטובים.
מאחדים את שתי הקערות ומערבבים בעזרת מטרפה עד שנוצרת תערובת אחידה, זהירות לא לערבב יותר מדי.
אופים בחום בינוני (180 מעלות) כ-20 דקות. בתבנית שקעים משומנת או מרופדת במנג'טים. כדי לדעת אם מוכן - נועצים קיסם, אם הוא יוצא יבש - הקאפקייק מוכן!

אפשר להחליף את החלב בכל מיץ שהוא...

המתכון מפה: http://mycookbook.co.il/קאפקייקס-וניל-פשוטים-ומתוקים/

זה מה שהכנתי ליומולדת של הבן שלי. עם מנג'טים רגילים
הגננות באמת שמחו על ששיחררתי אותן מלחתוך את העוגה :)

קבצים מצורפים

• SAM_0305.png
    KB 1,014.3 · צפיות: 70
  • הוסף לסימניות
או זה ממש יפה ומה שבערך דמיינתי..
למעלה זה פשוט ריץ' מוקצף?
ותודה על המתכון

• הוסף לסימניות
את יכולה לעשות לעוגה זיגוג שמורכב מאבקת סוכר ומים רותחים, מערבבים, מזלפים עם קפית מעל העוגה, אח"כ אני טובלת חצי מהעוגה בסוכריות צבעוניות (שמה אותן בצלחת שטוחה)
יוצא מרשים ויפה

• הוסף לסימניות
אם יש לך תבנית שקעים, את פשוט שמה מנג'ט בכל שקע, ממלאה בעיסה ואופה

• הוסף לסימניות
אגב, לגבי השאלה של המנג'טים הקשיחים- הם מנייר ואם העוגה יציבה (טורט)- אין שום בעיה לקרוע את המנגט עד הגובה הרצוי..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י HGO;1638813:
או זה ממש יפה ומה שבערך דמיינתי..
למעלה זה פשוט ריץ' מוקצף?
ותודה על המתכון

כן, ריץ' עם פודינג וניל

• הוסף לסימניות
אני הכנתי את זה ליומולדת של הבת שלי
בלי קשקושים וקצפות, קצת שוקולד צ'יפס מלמעלה, יצא מהמם!
את יכולה לעשות את זה הפוך- עוגה לבנה עם שוקולד חום...

קבצים מצורפים

• IMG_0058 2.jpg
    KB 669.8 · צפיות: 65
  • הוסף לסימניות
יש לי קטע וידיאו ששפית מראה שם הכנת כל מיני סוגים של קאפקייס
רוצה? אני אשלח לך למייל.
(זה קצת כבד לפה)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה