קבורה באלכסון

• הוסף לסימניות
חמותי גרה בחו"ל בבית בן שלש קומות. היא טוענת שהאדם שהמציא את המדרגות יקבר באלכסון...
נכנסתי השבוע לדירתי המשופצת לאחר שהוספנו לה קומה. ואני מוצאת את עצמי בעיקר במדרגות.
אשמח מאד לשמוע ממי שגרה בקומותיים וסתם מנשים חכמות איך מארגנים את הבית בצורה יעילה כדי לא לעלות בכל דקה פעמיים (למרות שזה בהחלט בריא)
ועל הדרך שאלה נוספת, איך אתן מנקות את רצפת השיש? מה הדרך הנכונה ובאיזה חומר?
תודה רבה לכל העונות.

• הוסף לסימניות
:D
שיהיה יישוב טוב
לגבי השאלה שלך, אשאיר למנוסים לענות

• הוסף לסימניות
תלוי מה נמצא אצלך בקומה למעלה.
אצל חמותי יש 2 קומות. (2 חדרי ילדים ומרפסת- למעלה)
רק הגדולים עולים לישון למעלה.
חמותי כמעט ולא צריכה לעלות.
היא עולה פעם פעמיים בשבוע- בשביל להוריד את סל הכביסה ולשטיפה.
כביסה היא מקפלת ומכינה על השולחן ליד המדרגות- מי שעולה למעלה- לוקח איתו למקום.
אצלה מדובר בילדים גדולים כבר- כך שהם אחראים על סידור החדר.

• הוסף לסימניות
בתור בחורה גרו הורי בבית עם כמה קומות, אמא שלי שמה סלסלה בתחתית המדרגות ובתוכה שמנו דברים ששיכים לקומה העליונה, בסוף היום העלנו ופזרנו למקום,
במשך היום אין מנוס מלעלות שוב ושוב, זה חלק מהתעמלות..:p
(ניסינו גם תקופה לשים אינטרקום , אבל זה לא חסך את הקריאות הקולניות מקומה לקומה..., הצעקות נשארו והאינטרקום הלך...)

• הוסף לסימניות
הכרתי בחורה שעברה מבית קטן שכל הילדים הצטופפו בחדר אחד (משפחה ברוכה) לוילה 2 קומות
היא ממש לא היתה מרוצה העדיפה לחזור לחדרון שהיה בדירה הקודמת מאשר לעלות כל הזמן.
בסופו שלדבר עשתה לעצמה שיטה ששמה את מה שצריכה להעלות על המדרגות ואם היתה חייבת לעלות אז רק לקחה את הדברים איתה.
בסופו של דבר נתנו לה חדר בקומה התחתונה.. כנראה לאמא נמאס מהבלאגן:)

• הוסף לסימניות
אני גם בניתי קומה שניה לפני שנה בערך.
החדרי שינה למעלה ומטבח וסלון למטה.
אני משתדלת כל בוקר להזכר בכל מה שצריך ולהוריד איתי למטה,
כשאני מסדרת את הבית אני מרכזת את כל מה שצריך לעלות במקום אחד וכנ"ל את מה שצריך לרדת.
וכל פעם שאני עולה איתי אני לוקחת כמה דברים ומעלה וכשיורדת חזרה מורידה איתי דברים למטה.
וגם ככה יוצא לעלות ולרדת המון. מה לעשות?

• הוסף לסימניות
לא לעשות כלום... רק להודות לה' שזכינו ורווח לנו.
אצלי למעלה החדר של ההורים והילדים הקטנים וכן אמבטיה משפחתית ומרפסת ענקית.
בינתיים אני כנראה הולכת לגור במדרגות...

• הוסף לסימניות
לאחותי בקומה העליונה זה החדרים של הגדולים + אמבטיה שלהם ומרפסת.
כך שהיא לא עולה לשם הרבה.

לגבי הכביסה של הילדים-
האמבטיה שלהם בדיוק מעל האמבטיה בקומה למטה,
ויש ארון כביסה שזורקים מלמעלה ומגיע לארון כביסה למטה.

רעיון מהמם!

• הוסף לסימניות
אין לי עצה לתת לך למרות שעד לפני כמה חודשים גרתי בדירת שתי קומות...
אבל אהבתי את הכותרת:D;)

• הוסף לסימניות
הפלוס הנוסף בחלוקת הבית (חדרי שינה למעלה)
הקומה העליונה בחזקת נקיה מחמץ!
לא מעלים חמץ במדרגות.
מה שבתור ילדים היה לנו קשה מאד לא להכניס חמץ לחדרים (בדירה בעלת מפלס אחד), וקשה היה לפקח על כך.
כשזה צריך לעבור מדרגות - גם על הנכדים יותר קל להשגיח....

• הוסף לסימניות
המלצה:
לקנות 2 מטאטאים 2 מגבים, ו2 כפות אשפה.
וכן כל שאר תכשירי הניקיון.
בכל קומה - עמדת ניקיון משל עצמה.
חוסך חצי מהריצות.

• הוסף לסימניות
צריך להתרגל לעליית מדרגות, ולא לחשוב פעמיים לפני כל עלייה, ואז כבר לא מרגישים את זה.

• הוסף לסימניות
אני מכירה מישהי שחסכו בהרבה דברים כשבנו קומה שניה אבל הביאו מהנדס מיוחד שיעצב את המדרגות.
היא אומרת שבזכות זה הילדים עולים ויורדים בקלות ואף פעם לא היה מריבות מי יעלה כי המדרגות היו כ"כ נוחות

• הוסף לסימניות
גמני גדלתי בבית של 3 קומות
לא זכור לי שזה הפריע לי אי פעם
בבית יש מדרגות רחבות, נוחות וקלילות
(גם לנו היה את הארון כביסה החמוד הזה שזורקים מלמעלה וזה נוחת לסל כביסה בחדר כביסה למטה)
מצד שני, אולי באמת למבוגרים זה קשה יותר.
כשאנחנו מגיעים לבקר את סבתא (אמא שלי) הילדים בעננים, יש להם מרחב ענק לרוץ ולקפוץ, הם כל היום במדרגות.

• הוסף לסימניות
אני כעת מחפש דירה

אשתי לא רוצה לשמוע משני קומות
אני רואה כאן שרוב כן מרוצים, מעניין לשמוע

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ari;1259797:
אני מכירה מישהי שחסכו בהרבה דברים כשבנו קומה שניה אבל הביאו מהנדס מיוחד שיעצב את המדרגות.
היא אומרת שבזכות זה הילדים עולים ויורדים בקלות ואף פעם לא היה מריבות מי יעלה כי המדרגות היו כ"כ נוחות

קוראים לתפקיד הזה "מומחה מדרגות" הוא קבל מאתנו הרבה כסף והמדרגות אכן נוחות, ב"ה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בלון;1259782:
המלצה:
לקנות 2 מטאטאים 2 מגבים, ו2 כפות אשפה.
וכן כל שאר תכשירי הניקיון.
בכל קומה - עמדת ניקיון משל עצמה.
חוסך חצי מהריצות.

כמה שאת צודקת. כל היום אנחנו מריצים את המטאטא מלמעלה למטה.
תודה!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;1259800:
גמני גדלתי בבית של 3 קומות
לא זכור לי שזה הפריע לי אי פעם
בבית יש מדרגות רחבות, נוחות וקלילות
(גם לנו היה את הארון כביסה החמוד הזה שזורקים מלמעלה וזה נוחת לסל כביסה בחדר כביסה למטה)
מצד שני, אולי באמת למבוגרים זה קשה יותר.
כשאנחנו מגיעים לבקר את סבתא (אמא שלי) הילדים בעננים, יש להם מרחב ענק לרוץ ולקפוץ, הם כל היום במדרגות.

ולא היה את החכמים שניסו לזרוק משם עוד דברים לקומה למטה????

• הוסף לסימניות
אין לך מה להלחץ, את תתרגלי וכבר בהמשך תשימי לב שאת לא עולה ויורדת בכמות שאת עושה את זה עכשיו...

הצלחות!

• הוסף לסימניות
להורים שלי יש דירה 2 קומות
קומה ראשונה זה סלון / מטבח / מטבח פסח שכל השנה זה סגור לחדר אורחים / שירותים / ומרפסת
קומה שניה זה כל החדרי שינה אמבטיה וחדר כביסה.
ככה שכמעט כל היום לא נמצאים בכלל למעלה!
הסיוט שאני זוכרת מה2 הקומות, זה אחרי שחזרתנו מבית ספר / סמינר אחרי שעלינו כבר 3.5 קומות בחדר מדרגות, אחרי יום קשה ועייף. היינו צריכים לעלות למעלה להחליף תלבושת :( זה היה עצוב ביותר ;)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה