כללי קבלה כללית ללקוח שכוללת גם מחירי דפוס

• הוסף לסימניות
מי שמבין ויכול לייעעץ תבוא עליו הברכה..

בעלי מקבל השלמת הכנסה מביטוח לאומי. כידוע, העסק שלי כרגע מוגדר כעוסק פטור. לאחרונה נתקלנו בבעיה הבאה- לקוח שמשלם מחיר כולל על עיצוב+דפוס+ הבאה לדפוס אמור לקבל ממני קבלה בסך X סכום. וכמובן חלק נכבד מהסכום מועבר לבית הדפוס.
לפי החוק במדינה כל שקל עליו אני מצהירה בביטוח לאומי כהכנסה יורד לנו באופן אוטומטי מההשלמת הכנסה אפילו שאינו מוגדר כרווח אלא כהכנסה.
לדוגמא-
1000 ש"ח- עיצוב+דפוס+הבאה לדפוס מתוכם הרווח שלי-600 ש"ח וה400 הנותרים לבית הדפוס. ביטוח לאומי יוריד לי באופן אוטומטי 1000 ש"ח. מה עושים? האם לוותר על הבאה לדפוס? (רוב הלקוחות אוהבים מאוד את העניין שהם לא צריכים להתעסק עם בית דפוס ואני חוסכת להם את הכאב ראש)
התייעצתי עם יועצת מס שטענה שאין מה לעשות
היש עצה ממביני דבר?
בתודה מראש

• הוסף לסימניות
זה שאת מורידה את הכאב ראש מהלקוח, לא אמור להפריע לו לקבל שני קבלות
אחת של הבית דפוס עם השם שלו על סך 400
ואחת על סך 600 שלך.
רוב בתי הדפוס יסכימו שהכסף יעבור דרכך, אפי' שהשם על הקבלה שונה.

• הוסף לסימניות
דבר ראשון, לא טוב לתת את קבלת בית הדפוס ללקוח, כי לפעמים רוצים להרוויח על עלות הדפוס.

דבר שני, אם את נותנת קבלה הכוללת דפוס, כמובן שאת עלות הדפוס את מורידה מסך ההכנסות כהוצאה מוכרת. קבלת הדפוס נכנסת לסך ההוצאות וזה מתאזן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גינגית;588330:
דבר ראשון, לא טוב לתת את קבלת בית הדפוס ללקוח, כי לפעמים רוצים להרוויח על עלות הדפוס.

דבר שני, אם את נותנת קבלה הכוללת דפוס, כמובן שאת עלות הדפוס את מורידה מסך ההכנסות כהוצאה מוכרת. קבלת הדפוס נכנסת לסך ההוצאות וזה מתאזן.

לגבי הדבר הראשון שכתבת, ישנה אפשרות לפתרון חלקי. היא יכולה לומר ללקוח שהיא לוקחת כך וכך על האחריות שבהבאה לדפוס. היא אמנם תרוויח פחות מהתיווך אבל בכל זאת תקבל משהו על כך.

לגבי הדבר השני, הבנתי שהבעיה שלה היא לא מול מס הכנסה, אלא מול ביטוח לאומי, וכמו שכולם יודעים, לביטוח הלאומי יש תקנות שרק עב"מ מסוגל להבין אותם... (מחזור עסק גם אם הוא לא הכנסות פוגע בהשלמת ההכנסה).

• הוסף לסימניות
לא נראה לי שביטוח לאומי מתיחסים להכנסות ללא הוצאות, אבל תמיד אפשר לשאול אצל מילר בפורום החדש.
אני יודעת שאני נוהגת כפי שרשמתי למעלה. מה גם, שלא תמיד מתחשק שהלקוח ידע כמה אני מרוויחה על הדפוס.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י היוצרת81;588275:
לפי החוק במדינה כל שקל עליו אני מצהירה בביטוח לאומי כהכנסה יורד לנו באופן אוטומטי מההשלמת הכנסה אפילו שאינו מוגדר כרווח אלא כהכנסה.

לעניות דעתי - הכנסת עבודה היא ההכנסה החייבת במס (לאחר ניכוי הוצאות המותרות בניכוי) .

ולכן הוצאות הדפוס הם הוצאה לייצור הכנסה (הוצאה מוכרת). הרי לא תהיי חייבת במס הכנסה ודמי ביטוח על כל ההכנסה, אלא רק על ההכנסה החייבת.

• הוסף לסימניות
ביטוח לאומי שולל קצבה אם יש לך מכונית, שתהיה טרנטה, אבל היא נוסעת - אין קצבה...
אין חוקים הגיוניים בבט"ל, וחבל לנסות למצוא. גוף מסואב בלי הרבה שכל.

• הוסף לסימניות
נראה לי שכולכם לא הבנתם. כל שקל עליו אני מדוויחת לביטוח לאומי. ואני חייבת לדווח בגלל השלמת ההכנסה של בעלי- יורד לי אוטומטית מההשלמה!!דהיינו- אם דיווחתי 1000 ובפועל הרווחתי רק600 הפסדתי כפשוטו 400 ש"ח מהקצבה שלי! לא דיי שאינני מרוויחה כרגע אלא מפסידה!
אני עוסק פטור כך שאין שום קשר להוצאה מוכרת במס..
אגב, וודאי שאני רוצה להרוויח על מחיר המפיק שנותן לי בית הדפוס, לא הם ולא אני נמכור 1000 כרטיסי ביקור (לדוגמא) בסכום של מפיק דפוס ללקוח פרטי. האם בית הדפוס יכול להוציא לי קבלה גדולה יותר? הכוללת את הרווח שלי על הפקת הדפוס?

• הוסף לסימניות
היה את האשכול הזה בעבר ואני חושב שהדפס אמרו שהם יכולים לעשות קבלה עם המחיר הרגיל לא הזול ללקוח ולשלם לך את ההפרש.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י היוצרת81;588403:
כל שקל עליו אני מדוויחת לביטוח לאומי.

איך את מדווחת לביטוח לאומי ? כל חודש את מדווחת ? את מחזור העסקאות או הכנסות ?

גם לעוסק פטור יש הוצאות מוכרות שמקטינים את הרווח.

האם בית הדפוס יכול להוציא לי קבלה גדולה יותר? הכוללת את הרווח שלי על הפקת הדפוס?
כן, ותתני את לדפוס קבלה ממך, בגין העמלה שקיבלת.

• הוסף לסימניות
1. להוציא ללקוח קבלה על 600 ש"ח.
2. שהבית דפוס יתן לך קבלה על 400 ש"ח ואת תעבירי ללקוח.
3. את יכולה אחרי שאת מקבלת הצעת מחיר מהדפוס לדוגמה 400 ש"ח תגידי לו שאת מביאה לו 500 ש"ח ושיעביר לך את ההפרש. (רובם מסכימים.)

חוץ מזה נראה לי שעדיף להפסיד את עמלת התיווך מהבית דפוס-מאשר להפסיד את ה400 ש"ח (כמובן שהכל בהתאם)

• הוסף לסימניות
ציטוט:
<TABLE border=0 cellSpacing=0 cellPadding=8 width="100%"><TBODY><TR><TD style="BORDER-BOTTOM: 1px inset; BORDER-LEFT: 1px inset; BORDER-TOP: 1px inset; BORDER-RIGHT: 1px inset" class=alt2>פורסם במקור על ידי היוצרת81
כל שקל עליו אני מדוויחת לביטוח לאומי.

</TD></TR></TBODY></TABLE>
איך את מדווחת לביטוח לאומי ? כל חודש את מדווחת ? את מחזור העסקאות או הכנסות ?

ציטוט:
<TABLE border=0 cellSpacing=0 cellPadding=8 width="100%"><TBODY><TR><TD style="BORDER-BOTTOM: 1px inset; BORDER-LEFT: 1px inset; BORDER-TOP: 1px inset; BORDER-RIGHT: 1px inset" class=alt2>פורסם במקור על ידי היוצרת81

גם לעוסק פטור יש הוצאות מוכרות שמקטינים את הרווח.

ציטוט:
האם בית הדפוס יכול להוציא לי קבלה גדולה יותר? הכוללת את הרווח שלי על הפקת הדפוס?

כן, ותתני את לדפוס קבלה ממך, בגין העמלה שקיבלת.
מדווחת מדיי חודש לביטוח לואמי על הכנסות (לא רווחים)<!-- / message --><!-- sig -->

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה