כללי קבלות קבלות

• הוסף לסימניות
אני בבעיה גדולה.
אני עדיין לא מספיק גדולה כדי לעבור ללבן
אבל מצד שני יש לקוחות שדורשים קבלה בכל תוקף וחבל לי לפספס אותם
למשהו יש רעיון / משהו מוכן לתרום לי מידי פעם קבלה כמובן שהמע"מ וכו עלי.

• הוסף לסימניות
לא להיות לבן.. זה לחשוב בקטן.
בשביל להיות גדולה את צריכה להיות לבן.. ואז תוכלי להתפתח כאוות נפשך
בהצלחה
עוסק פטור זה בהחלט רעיון בשבילך.. אם תצטרכי עזרה בזה אשמח לעזור

• הוסף לסימניות
עוסק פטור פוטר אותך רק ממס ערך מוסף, אבל לא מהידיים החמדניות של מס הכנסה, וביטוח לאומי.

• הוסף לסימניות
מס הכנסה רק מעל 48000 בשנה.. וגם זה גרושים.. (אני משלם ומקבל החזרים עם ריבית והצמדה. ואין על הריבית מס :) )
ביטוח לאומי אין על עוסק פטור (יש כמו כל עובד אין 10 אחוז כמו עוסק מורשה).
ובטח לא למי שמצהיר פעם ב...
(וכמובן קחי בחשבון שאם את עוסק פטור.. אז את צריכה להביא איזה ראיה שיש לך מקור הכנסה אחר.. כי לא יכול להיות שתפרנסי בית מ3000 שקל בחודש.. וזה אכן יכול להוות לך בעיה קטנטנה)
גלשנו מנושא עיצוב גרפי, לא?

• הוסף לסימניות
גלשנו מנושא עיצוב גרפי, אבל כל מעצב גרפי נתקל בבעיות מסוג זה.
ונראה לי שאין מקום יותר טוב מפה.

אגיד לכם איך זה עובד אצלי.
ישנם חברות כח אדם בסגנון שעובדות בשיטות "עצמאי-שכיר"

אתה הגרפיקאי/ת נהיה עובד שכיר בחברת כח אדם שמספקת שירותים
כמו שחברת כח אדם מספקת שירותי נקיון ואבטחה, ככה היא גם מספקת שירותי גרפיקה.
בסוף כל חודש אתה מקבל תלוש משכורת עם כל הכנסותיך, ויורד לך מזה 5% (בשביל מי שעובד בצורה קבועה)

אתה לא מכיר את מס הכנסה והם לא מכירים אותך
אין לך כאבי ראש של הצהרות, מאזנים, וכו' וכו'
תיאום מס וכו' נעשה ע"י החברה
יש לך הפרשות לקרנות ופנסיה מהברוטו מה שעצמאי לא יכול
אתה מקבל החזרים על הוצאות אפילו הוצאות רכב (אבל יש דברים שלא)
אין הגבלה על כמות ההכנסות (אל תשכחו שאתם משלמים לפי אחוזים)

ו... הכל חוקי!
השקט הנפשי עולה קצת כסף אבל זה שוה.

יש בזה פלוסים ומינוסים שוה לבדוק.
מי שרוצה שיפנה אלי בפרטי, כי אני לא יודע אם מותר לפרסם פה וכו'

• הוסף לסימניות
א. איך אני לא מכיר את מס הכנסה, הרי גם שכיר שמרויח מעל סכום מסויים משלם מיסים? או שה-5% שמשלמים לכם כלול בזה?

ב. לא הבנתי אם זה חברה אמיתית שנותנת עבודות או שזה ב'כאילו' ורק את הקבלות אתם נותנים.

ג. איך אתם יכולים לדעת כמה אני באמת מרויח? או שרק מי שדורש קבלה אני צריך לדווח לכם ואתם מוציאים קבלה?

ד. לי כעת יש עוסק פטור ואני לא רואה בזה שום כאב ראש, חוץ מהפעם הראשונה שהלכתי לפתוח תיק, אני מכיר את רשויות המס רק דרך העיתון... אך ודאי שאם יותר קל דרך מה שאתה אומר אז נעשה את זה, כי אני קצת מפחד...:(

תודה רבה.

• הוסף לסימניות
ת'אמת עבדתי אתם פעם אחת בלבד. חיפוש קטן בגוגל על המילים "עצמאי שכיר" תמצא כמה וכמה חברות כאלו.
במצב שלי (בתחום הצילום) כשאתה מתחיל להרביץ אירועים.. אתה חייב כבר להיות עצמאי
אביגדור, מס הכנסה תשלם זה ינוכה לך מהתלוש הם פשוט לוקחים את כל ההכנסות שהכנסת ומציגים אותו כתלוש חודשי.. כל הניכויים ינוכו ואם אתה צריך הם גם עושים לך תיאום מס והכל.
כאב ראש זה לא עוסק פטור שמצהיר ומשלם פעם בשנה.. אלא שאתה צריך לשמור את כל הראיות (קבלות וכו') שבע שנים אחורה, וכל החיים שלך (גם אחרי שאתה סוגר את העסק) משקפת מס ההכנסה משקיפה.. בעברית זה נקרא "נכנסת ללוע הארי".. כל הכנסה לבנק צריכה להיות מכוסה.. ושלא נדבר גם על ההצהרת ההון.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה