כללי קבלו אותו: מתיחת פנים ללוגו יפה נוף

• הוסף לסימניות
חוץ ממה שיפה נוף (ואני בטוחה ששום חברה בסדר גודל כזה) לא פנתה אליכם ליצור את הלוגו אלא מהרשלה, ויש להם סיבה טובה למה
אז בבקשה קצת ענוה...
תלמדו קצת ללמוד מעבודות של מעצב בסדר גודל כזה ולא ישר לקטול בלי קשר..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;553671:
רבותיי,
נסחפתם.

אמנם, ביקשו את חוות דעתכם ולכן מותר למתוח ביקורת. אך גם ביקורת יש דרך להעביר, בפרט שכולנו יודעים שיוצר הלוגו קורא כל מילה. יש דרך מקצועית להעביר ביקורת מבלי להשתמש ביטויים ילדותיים כמו "על הפנים", ו"על הפרצוף". זה לא מכבד אתכם.

שנית, להעלות גרסאות והצעות משלכם ללוגו, משל נפתחה כאן תחרות, או שמי מהיוצרים ביקש זאת מכם - זאת גסות רוח. אין לי שם אחר.

תנוח דעתך,
ראשית אני חייב להודות לכל המגיבים, ויותר מכך - למבקרים. אני מוצא את הביקורת שימושית מאד, ולעיתים אף נעימה יותר (בהתחשב ממי היא באה..).
את צורת הביטוי יש לתלות יותר באוצר מילים מסוים, מאשר בכוונת זדון.
הגירסאות המוצעות באשכול מעניינות ומעשירות (לטעמי) את הדיון. באופן אישי, איני רואה בהן פגיעה או חוסר טקט - בהנחה שהן מוצגות בצורה ראויה.
באופן פרטני, עליי להתייחס להודעתך כמעידה על הגינות ותרבות דיון מכובדת ומכבדת, ועל כך תודה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הרשל'ה;553704:
תנוח דעתך,
ראשית אני חייב להודות לכל המגיבים, ויותר מכך - למבקרים. אני מוצא את הביקורת שימושית מאד, ולעיתים אף נעימה יותר (בהתחשב ממי היא באה..).
את צורת הביטוי יש לתלות יותר באוצר מילים מסוים, מאשר בכוונת זדון.
הגירסאות המוצעות באשכול מעניינות ומעשירות (לטעמי) את הדיון. באופן אישי, איני רואה בהן פגיעה או חוסר טקט - בהנחה שהן מוצגות בצורה ראויה.
באופן פרטני, עליי להתייחס להודעתך כמעידה על הגינות ותרבות דיון מכובדת ומכבדת, ועל כך תודה.

התרשמתי מיכולתך להעביר על מידותיך,
אך אני חושבת שהקריטריונים לתרבות דיון מכובדת צריכים להימדד לחומרא, ולכן זה עדיין לא ראוי בעיניי על אף ששמחתי לקרוא שלא נפגעת.

• הוסף לסימניות
מזכיר לי את האשכול הזה
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=70252&highlight=%D7%9E%D7%95%D7%93%D7%A2%D7%94+%D7%97%D7%A0%D7%95%D7%AA+%D7%A0%D7%A2%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%9D&page=4

אתם מוזמנים להרים טלפון למנהלת החנות ולשאול אותה בכמה אחוזים היא מכרה יותר מבשנה שעברה באותו זמן...והיא קיימת כבר 8 שנים.

אז לפני שאתם ממהרים לפסוק גורלות ולשלוף את החוסר מקצועיות שלכם למקלדת תחשבו פעמיים...

ולעצם הלוגו---אני חושבת שהוא גאוני, מאלה שאני רואה ברשת ואומרת לעצמי מתי יגיעו עיצוביי....

• הוסף לסימניות
סליחה על החוצפה אבל לדעתי הרשלה נחשב פה המעצב הכי נחשב לבנית לוגו ואנחנו הקטנים רוצים ללמוד! (ראינו חוצפות אדירות בגמ' שנאמר עליהם תורה היא וללמוד אני צריך)

ראיתי באיזה ספר של יפה נוף את הלוגו בקווים פשוטים בנגטיב ממש בסדר משהו בדוגמת זה רק בנגטיב (אל תתיחסו לפונט פשוט אין לי משהו מתאים)

ואני ארשה לעצמי להעלות משהו באמצע שהייתי חייב להכין.

קבצים מצורפים

• יפה-נוף.jpg
    KB 22.1 · צפיות: 30
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י park;553884:
ראיתי באיזה ספר של יפה נוף את הלוגו בקווים פשוטים בנגטיב ממש בסדר משהו בדוגמת זה רק בנגטיב (אל תתיחסו לפונט פשוט אין לי משהו מתאים)

ואני ארשה לעצמי להעלות משהו באמצע שהייתי חייב להכין.

יפה מאד.
יצא לי כבר בכריכה אחת או שתיים לבצע גירסה "רזה" של הלוגו הישן - בדומה להמחשה שבצעת.

כחלק מהליך עבודה תקין נבחנה קודם כל הצורה המקורית על מנת לראות מה ניתן להפיק ממנה וכיצד לשפרה. בכל "מתיחת פנים" קודם כל ראוי לבדוק את המקור - ובמידה ויש לכך הצדקה מבחינת מטרות המיתוג המחודש, לנצל עד כמה שניתן. לדבר זה חשיבות מרכזית במקרה של מותג איכותי בעל מוניטין וותק שחשוב לשמר. (במקרים אחרים המטרה הפוכה - ועל כך דיון בפעם אחרת).
דא עקא, לעיתים המקור מהווה בעיה בהגשמת יעדי הבריף ואזי השלב המתבקש הוא הפשטה. מכאן (לאחר קרוב למאה ווריאציות שונות...) נולדה הצורה הסופית. השאלה שנותרה היא האם הצרכן אכן יזהה באופן אסוציטיבי את הלוגו החדש כהמשך של הלוגו הישן. סכמת הצבעים במקרה זה מהווה סיוע רב.

• הוסף לסימניות
תודה החכמתי!

• הוסף לסימניות
עני אני בדעת, ואין לי דעה לגבי לוגו ישן/ חדש.

אבל יש לי כן דעה לגבי תרבות הכתיבה של אנשים שמעלים לוגו ע"מ לשמוע חוות דעת, ולאחר מכן קוטלים כל דעה אחרת שחושבת אחרת מהם, ומתייחסים אליה בזלזול מופגן...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מוציאלאור;554427:
אבל יש לי כן דעה לגבי תרבות הכתיבה של אנשים שמעלים לוגו ע"מ לשמוע חוות דעת, ולאחר מכן קוטלים כל דעה אחרת שחושבת אחרת מהם, ומתייחסים אליה בזלזול מופגן...

תתפלא, אבל אנשים מעלים לכאן עבודות רק בשביל פרסום עצמי, אני יודע שיכעסו עלי או ימחקו את התגובה, לדוגמא היה כאן דון שהעלו "פיקצ'ר פרפקט" לכאורה דיון מקצועי, שהפרסום בו לא היה כ"כ סמוי, ומעניין שעוד הם קיבלו אח"כ באנר באתר. ועוד כל מיני כרטיסי ביקור וסלטים ביתיים, שמי שמעלה את המודעה בכלל לא רוצה חוו"ד\ נטו פרסום.
כנראה שהפרסום בפרוג - עובד!

• הוסף לסימניות
לוגו זה לא מודעה.
הלוגו יפהה? לא יפה??? זה לא רלוונטי.
לוגו הוא עניין של פונקציה, כמו תוכנה קוד המקור מוצא חן, לא מוצא חן? כל זה לא רלונטי. השאלה היא האם הוא משמש את המטרה.

כמובן שלוגו חייב להיות אסטטי ולהעביר תחושה נעימה, אבל זה לא מה שהופך לוגו למוצלח אלא רק רכיבים שרצוי שיהיו בו.

ועוד דבר.
לעולם אי אפשר לשפוט לוגו, בבלי לדעת מה היה הבריף והיעד שאליו מנסים להגיע. וזאת הסיבה שלא הגבתי באשכול הזה.

מבחינה עיצובית, הלוגו בנוי נכון, האם הוא מתפקד בלי באגים??? ימים יגידו.
לא הרשלה ולא נקי כפיים ולא אף אחד אחר יכולים לדעת אל נכון האם הלוגו ישמש את יעודו.
כל בתגובות כאן לגבי איזה לוגו עדיף גם הם לדמרי לא רלוונטיים ולא נכונים גם אלה שבעד וגם אלה שנגד.

במקרה זה זה עניין של החלטה, והחלטה נפלה על הלוגו החדש.
מי מכם יכול לשפוט האם הוא יצליח או לא????

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אליהו פריד;554439:
ועוד דבר.
לעולם אי אפשר לשפוט לוגו, בבלי לדעת מה היה הבריף והיעד שאליו מנסים להגיע.

אוח אוח :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ליפשיץ;554433:
תתפלא, אבל אנשים מעלים לכאן עבודות רק בשביל פרסום עצמי, אני יודע שיכעסו עלי או ימחקו את התגובה, לדוגמא היה כאן דון שהעלו "פיקצ'ר פרפקט" לכאורה דיון מקצועי, שהפרסום בו לא היה כ"כ סמוי, ומעניין שעוד הם קיבלו אח"כ באנר באתר. ועוד כל מיני כרטיסי ביקור וסלטים ביתיים, שמי שמעלה את המודעה בכלל לא רוצה חוו"ד\ נטו פרסום.
כנראה שהפרסום בפרוג - עובד!

כשרוצים יעוץ מקצועי ועל הדרך מגלים שזה היה "גם פרסום" יש בזה איזה פסול?

ולידיעתך, לא מחלקים כאן שום דבר בחינם...
ו-כן! הפרסום בפרוג עובד!

• הוסף לסימניות
רציתי להעיר לך נקי_כפיים שהלוגו, בעונק שהוא מוצג כאן (כעת אני שם לב שזה סודר) הוא זה שגרם לגל התגובות הנותנים לו עדיפות שניה על הלוגו הוותיק, כי הרי ברור שלנגד עיני המעצב ר' הרשל הי"ו עמד בעיקר המצב בו הלוגו מוטבע/מודפס ע"ג ספר ובגודל הקטן הלוגו מתפקד מצוין, ויוצר אסוציאציה מדהימה ללוגו הקודם למרות שמדובר באוביקט שונה לחלוטין.

בכל מצב, אני ממתין בכליון עינים לראות את קיום הבטחתך בהצגת תהליך העבודה...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה