עיצוב קבצים למעצבת פנים לוילה

• הוסף לסימניות
רוצים לסגור עם אדריכל לגבי תכנון וילה ,בהסכם כתוב "קבצי DWG לא יועברו ללקוח או לכל יועץ חיצוני"--האם מהוה בעיה רצינית למעצבת שניקח? לקחת את זה בשיקולים לבחירת האדריכל?

• הוסף לסימניות
רוצים לסגור עם אדריכל לגבי תכנון וילה ,בהסכם כתוב "קבצי DWG לא יועברו ללקוח או לכל יועץ חיצוני"--האם מהוה בעיה רצינית למעצבת שניקח? לקחת את זה בשיקולים לבחירת האדריכל?
תדייקי מה תפקיד האדריכל ומה תפקיד המעצבת אצלכם

• הוסף לסימניות
תדייקי מה תפקיד האדריכל ומה תפקיד המעצבת אצלכם
אני לא מאוד מבינה -מגששת -מדובר בשטח שיש לנו ואנו מחפשים אדריכל לתכנון הבית ובמקביל מעצבת לבית כי הבנתי שהאדריכל לא מתעסק עם העיצוב,אתמול נפגשנו עם אדריכל ראשון וראיתי בהערות בהסכם שהוא לא מעביר את הקובץ...בנוסף דיברתי היום עם לקוח שתיכנן אצלו והוא אמר שזה היה בעיתי מאוד למעצבת..

• הוסף לסימניות
אני לא מאוד מבינה -מגששת -מדובר בשטח שיש לנו ואנו מחפשים אדריכל לתכנון הבית ובמקביל מעצבת לבית כי הבנתי שהאדריכל לא מתעסק עם העיצוב,אתמול נפגשנו עם אדריכל ראשון וראיתי בהערות בהסכם שהוא לא מעביר את הקובץ...בנוסף דיברתי היום עם לקוח שתיכנן אצלו והוא אמר שזה היה בעיתי מאוד למעצבת..
אם האדריכל שתקחו לא יעצב (יש אדריכלים שגם מעצבים)
המעצבת תצטרך גם היא קובץ DWG להכנת תכניות
תנסו לשאול אותו אם למעצבת הוא כן יעביר,
לי קרה כבר כמה פעמים שמעצבת שהתחילה עם לקוח גם כמה שנים קודם העבירה לי את הקובץ
ללקוח זאת הוצאה מיותרת לשלם על מדידה מחדש
אצלכם המצב שונה בגלל שיש שטח ולא דירה לשיפוץ
אבל עדיין כל מעצבת שתקחו לא תוכל להתחיל עבודה בלי שרטוט שך הדירה

• הוסף לסימניות
הם אמרו שלא עושים עיצוב
והבנתי מלקוח שהיה אצלו שהתעקשו לא להעביר למעצבת וזה גרר עוד תשלומים ועיקב אותו ממש ולכן לא המליץ עליהם
ולמה המצב שונה אם זה שטח?
בגדול שמעתי מכמה שממש היו מרוצים מהאדריכל במקביל אותו לקוח לא המליץ בגלל הענין הזה וזה גם כתוב מפורש בחוזה.
מה נראה לכם שכדאי לעשות? לא לקחת אותם בגלל זה?

• הוסף לסימניות
הם אמרו שלא עושים עיצוב
והבנתי מלקוח שהיה אצלו שהתעקשו לא להעביר למעצבת וזה גרר עוד תשלומים ועיקב אותו ממש ולכן לא המליץ עליהם
ולמה המצב שונה אם זה שטח?
בגדול שמעתי מכמה שממש היו מרוצים מהאדריכל במקביל אותו לקוח לא המליץ בגלל הענין הזה וזה גם כתוב מפורש בחוזה.
מה נראה לכם שכדאי לעשות? לא לקחת אותם בגלל זה?
תפתחו איתו את הנושא הזה
ששמעתם אנשים שהיו מרוצים ממנו, ואתם רוצים להתקדם איתו, אבל הנושא של התוכניות תוקע אתכם.
איך הוא מציע לפתור את העניין

• הוסף לסימניות
זה לא מקובל שלא להעביר קבצים dwg - זה לא בעיה רק עם מעצבת גם עם יועצים אחרים למערכות בבית כמו
מיזוג --שואב אבק מרכזי --חימום תת רצפתי --- יועץ גינון --וכ"ו ---- איך הם יעבדו בלי קבצים ? גם אם לא חושבים על יועצים כאלה --לא נכון לחסום מראש את האפשרות להעביר קבצים
ואם הכוונה "יועץ חיצוני " --שיתערב בתכנון בעבודה שלו כאדריכל בשלב ראשוני -אז אולי אפשר להבין את זה

• הוסף לסימניות
קרה כמה פעמים שקיבלתי קבצים רק בPDF
אני ממירה לבד לDWG (אפשרי רק בקובץ מקורי)

(ומקובל להעביר קובצי DWG בסיסיים בלי שכבות, לייאוט וכו)

• הוסף לסימניות
קרה כמה פעמים שקיבלתי קבצים רק בPDF
אני ממירה לבד לDWG (אפשרי רק בקובץ מקורי)

(ומקובל להעביר קובצי DWG בסיסיים בלי שכבות, לייאוט וכו)
לא תמיד ההמרה עובדת ב100 אחוז

• הוסף לסימניות
חושבת שנכון לדבר על זה איתו ישירות שזה תנאי מבחינתכם להמשך ההתנהלות מולו.
ולפעמים זה תקיעה מחשבתית - מקובעות כזו שלא בטוח שלא תבוא לידי ביטוי גם בתכנון עצמו.
זה שטח ריק? יש שלד? צריכים היתרים מהעירייה?

• הוסף לסימניות
אני אישית לא ממליצה להשתמש עם הקבצים של היתר לעיצוב פנים
לעיצוב צריך מדידת פנים מדויקת .
ובתוכניות של היתר משרטטים לפי היתרים קודמים שלא תמיד מדויקים ותואמים את המציאות .
כך שבכל אופן תצטרכו מדידה .

• הוסף לסימניות
יועצים הרבה פעמים יבקשו ממכם בDWG
אדריכל בדר"כ מגיש עד להיתר בניה- ואח"כ יעבור למעצבת ובמקרה הצורך ליועצים שונים
אם אתם יודעים על כך לפני שחתמתם תציינו שאתם מעוניינים בקובץ לצורך הבניה בלבד.

• הוסף לסימניות
אני אישית לא ממליצה להשתמש עם הקבצים של היתר לעיצוב פנים
לעיצוב צריך מדידת פנים מדויקת .
ובתוכניות של היתר משרטטים לפי היתרים קודמים שלא תמיד מדויקים ותואמים את המציאות .
כך שבכל אופן תצטרכו מדידה .
לא תהיה מדידה של מבנה אלא רק טיפוגרפיה,
המעצבת תכנס לפני הבניה ולא אחריה כי הם בונים על שטח ריק

• הוסף לסימניות
בתור אדריכלית ועורכת בקשות להיתר שגם עובדת לפעמים עם תכנונים של מעצבות חיצוניות.
גם ככה מעצבת חיצונית שמתכננת זה הרבה פעמים מעריך ומסרבל את העבודה.

היא לא יודעת עד הסוף את דרישות העירייה / היועצים /פקע"ר.
ואז אני צריכה כאדריכלית לתווך לה את זה, ואז היא מחזירה לי קובץ תוכניות שכן תואם ומתוקן ולא תואם ומתוקן.

לא לעביר קבצים הלוך חזור בDWG רק יאריך ויסרבל את העבודה משמעותית.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה