כללי קבצים פתוחים אחרי פיטורים

• הוסף לסימניות
עבדתי במקום מכובד כמה שנים ועיצבתי להם הרבה מוצרים ופרסומות.
לפני שנה המקום נמכר, והבעלים החדשים הביא איתו את הגרפיקאיות שלו, ואני נשארתי מפוטרת.
עכשיו הם רוצים שאעביר להם את הקבצים הפתוחים מכמה סיבות.
יש מוצרים שמשתמשים איתם עדיין וצריך את הקובץ הפתוח כדי לשנות את הלוגו הישן ללוגו החדש.
יש מוצרים שצריך לעדכן שם טקסטים ותאריכים.
יש מוצרים שהם זקוקים למידות המוצר ועוד נתונים טכניים.
יש מוצרים שצילמתי וצרבתי, עבור פרסומות, והם רוצים לשלב אותם בפרסומות החדשות.

האם מחובתי להעביר להם את הקבצים הפתוחים בגלל שזה היה מקום העבודה שלי?
(עבדתי מהבית וקיבלתי לפי שעה).
האם אני יכולה להכריח אותם להזמין אצלי את העבודות לשלם לי עבור השינויים האלו בתעריף גבוה לשעה?
האם אני יכולה להגביל את השינויים שהם עושים ביצירות שלי כמו שינויי תאריך ולוגו?

בכבוד רב
אסתי ב

• הוסף לסימניות
קבצים פתוחים בתשלום בלבד. אינך חייבת להם שום דבר.

• הוסף לסימניות
אין חוזה?
לקבצים פתוחים יש מחיר

• הוסף לסימניות
אם היית שכירה יכול להיות שהחומר שייך לעסק.
נראה לי שצריך שאלת רב.

• הוסף לסימניות
אם עבדת לפי שעות - לענ"ד יש הצדקה לרצון שלהם, הם שילמו לך על כל הזמן שעבדת.
אם צילומים שלך לא נכללו בזמן הזה, אינך חייבת לספק להם צילומים אלו.
אם היית עובדת לפי מודעה - הזכויות היו במלואם שלך.

• הוסף לסימניות
לא בטוח. אם אני עושה עבודה ללקוחה לפי שעה אז אני צריכה למסור לה קובץ פתוח?

• הוסף לסימניות
יכול להיות שהשאלה אם נחשבת שכירה או עצמאית?
תראי בקישור אולי זה יעזור לך

http://www.aba-adv.co.il/category/%D7%94%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%A7%D7%91%D7%99%D7%A2%D7%AA-%D7%9E%D7%A2%D7%9E%D7%93%D7%95-%D7%A9%D7%9C-%D7%A2%D7%95%D7%91%D7%93

• הוסף לסימניות
זאת באמת שאלה לרב, כי מי ששילם לך היה המעסיק הקודם. ומי שמבקש כעת- זה אדם שלכאורה אין לך אף מחויבות כלפיו. ומבחינתך, הוא לקוח חדש. אלא אם כן, בחוזה שנערך בינו לבין המעסיק הקודם שלך, המכירה כללה גם את כל עבודות העבר. ואז, כיון שיש לך מחויבות למעסיק הקודם וכיון שהוא מכר מחויבות זו לבעלים החדש, אולי המחויבות חלה גם עלייך?
שאלה ממש מסובכת. מוכנה לגמול חסד ולאחר פסיקת רב, להעלות את תשובתו לאתר?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י dvory;654719:
זאת באמת שאלה לרב, כי מי ששילם לך היה המעסיק הקודם. ומי שמבקש כעת- זה אדם שלכאורה אין לך אף מחויבות כלפיו. ומבחינתך, הוא לקוח חדש. אלא אם כן, בחוזה שנערך בינו לבין המעסיק הקודם שלך, המכירה כללה גם את כל עבודות העבר. ואז, כיון שיש לך מחויבות למעסיק הקודם וכיון שהוא מכר מחויבות זו לבעלים החדש, אולי המחויבות חלה גם עלייך?
שאלה ממש מסובכת. מוכנה לגמול חסד ולאחר פסיקת רב, להעלות את תשובתו לאתר?

באופן נורמלי האחריות לקבצים היתה צריכה להיות של המעסיק הקודם והוא היה אמור להעביר הכל בצורה מסודרת לבעל העסק החדש.
אבל גם במקרה והמסקנה הסופית לאחר התייעצות עם רב ומבינים היא שאת צריכה להעביר את הקבצים הפתוחים, זכותך המלאה לגבות תשלום על עצם הפעולה (ומנסיון היא לוקחת את הזמן שלה) את לא אמורה לתת שירות בהתנדבות וגם אין סיבה.

• הוסף לסימניות
סליחה, לא שמתי לב שמדובר בבעלים שהתחלפו
לדעתי במקרה כזה אין לך שום מחויבות כלפיהם, ואם הם רוצים לקנות ממך עיצובים שעשית - שישלמו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם;654731:
סליחה, לא שמתי לב שמדובר בבעלים שהתחלפו
לדעתי במקרה כזה אין לך שום מחויבות כלפיהם, ואם הם רוצים לקנות ממך עיצובים שעשית - שישלמו

אם המעסיק הקודם שילם לה והזכויות היו שלו רק התאכסנו אצלה,
הוא מכר את העסק עם הזכויות והקבצים, בטוח שהיא לא צריכה להעביר את הקבצים??
זה נראה שאלה.

רק על עצם הפעולה של העברה היא ודאי יכולה לגבות את הכמה מאות.

• הוסף לסימניות
כשכירה לשעבר אין לך שום זכויות על הקבצים, צר לי.
הקבצים שייכים לבעלים החדש, שאני מניחה שקנה את העסק כחוק, יחד עם כל רכוש העסק, כולל הקבצים שיצרת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;654870:
הקבצים שייכים לבעלים החדש, שאני מניחה שקנה את העסק כחוק, יחד עם כל רכוש העסק, כולל הקבצים שיצרת.

נכון, אבל השאלה היא אם אפשר לקרוא לזה שכירה, עבדתי דרך הבית לפי שעות אבל ללא תלוש משכורת, אלא אני הבאתי לו כל חודש חשבונית.

• הוסף לסימניות
לדעתי, אם לא עבדת בתלוש משכורת אלא מול חשבונית
את ממש לא חייבת לא כלום. זה כמו כל אחד אחר שמזמין מודעה ואינו מקבל קבצים פתוחים
הוא כנראה שילם לך לפי שעות כיון שהוא היה אצלך לקוח ע"ב קבוע. אחרת היה משלם על כל מודעה טבין ותקילין.
תשאלי רב. ללכת עפ"י ההלכה זה תמיד עדיף

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פיקצר פרפקט;654875:
נכון, אבל השאלה היא אם אפשר לקרוא לזה שכירה, עבדתי דרך הבית לפי שעות אבל ללא תלוש משכורת, אלא אני הבאתי לו כל חודש חשבונית.

או, זה ממש לא שכירה זה פרילאס...
השאלה היא אחת למי היו שייכות הזכויות?
במקרה וזה לא דובר, לכאורה את לא חייבת כלום!!! גם עם בסיס השכר היה לפי שעה ולא פר עבודה.

גם במקרה והיית שכירה בתלוש, במקרה ולא התקיימו יחסי עובד - מעביד או עוד כל מיני תנאים, לא ברור שזה היה נחשב כשכירה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;654870:

לא ברור בכלל,
זה שצורת התשלום היא בתלוש זה עדיין לא קובע זה תלוי אם התקיימו יחסי עובד מעביד ועוד תנאים.
(מברור בענין)

• הוסף לסימניות
לדעתי, אם לא עבדת בתלוש משכורת אלא מול חשבונית
את ממש לא חייבת לא כלום. זה כמו כל אחד אחר שמזמין מודעה ואינו מקבל קבצים פתוחים
הוא כנראה שילם לך לפי שעות כיון שהוא היה אצלך לקוח ע"ב קבוע. אחרת היה משלם על כל מודעה טבין ותקילין.
תשאלי רב. ללכת עפ"י ההלכה זה תמיד עדיף

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פיקצר פרפקט;654875:

זה תלוי.
ההגדרה של אדם כשכיר או כעצמאי היא לא רק לפי אמצעי התשלום למרות שזה הפרמטר העיקרי.
התקיימו ביניכם יחסי עובד מעביד?
המעביד רכש עבורך את המחשב, תוכנות, שילם לך חשבון טלפון, שילם לך בט"ל, פנסיה ודמי פיטורין?

אם התשובה היא כן הרי שהיית שכירה למרות ששולם לך כנגד חשבונית. ואז מה שאמרתי עדיין בתוקף.
אם התשובה היא לא הרי שהיית עצמאית ותשובתי משתנה, אין לבעלים החדש שום זכויות על הקבצים והכל נתון לרצונך הטוב (אישית? הייתי נותנת. אין סיבה לקפוץ את האגרוף סתם כך).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;654895:
זה תלוי.
ההגדרה של אדם כשכיר או כעצמאי היא לא רק לפי אמצעי התשלום למרות שזה הפרמטר העיקרי.
התקיימו ביניכם יחסי עובד מעביד?
המעביד רכש עבורך את המחשב, תוכנות, שילם לך חשבון טלפון, שילם לך בט"ל, פנסיה ודמי פיטורין?

אם התשובה היא כן הרי שהיית שכירה למרות ששולם לך כנגד חשבונית. ואז מה שאמרתי עדיין בתוקף.
אם התשובה היא לא הרי שהיית עצמאית ותשובתי משתנה, אין לבעלים החדש שום זכויות על הקבצים והכל נתון לרצונך הטוב (אישית? הייתי נותנת. אין סיבה לקפוץ את האגרוף סתם כך).

המעביד לא רכש עבורי שום דבר ולא שילם כלום חוץ מהשעות החודשיות. גם חופשת לידה לא "הוא" שילם לי, אלא אני ארגנתי את זה לעצמי מהביטוח הלאומי שאני שילמתי.

לבעל הבית הקודם דווקא יצא לי לתת כמה פעמים קבצים פתוחים כשהוא ביקש, לא כי הרגשתי שאני חייבת. אלא סתם מרצון טוב ומסירות ללקוח קבוע.

אבל עכשיו יש לי כבר חשבונות אחרים.. יכול להיות שאחליט ואצליח לשבור את האגו שלי ואתן לו את זה אפילו אם אני לא חייבת, אבל בנתיים זה קשה לי להיות כ"כ טובה...;)

יכול להיות שרב יגיד לי שאני כן חייבת, אז לא תהיה לי ברירה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה