קובית שמרים - איך משתמשים איתה?

• הוסף לסימניות
אני רוצה לעשות היום בצק. לא היה בחנות שמרים יבשים אז קניתי קובית שמרים. איך אני משתמשת איתה? זורקת לבצק וגמרנו?

עוד משהוא, רשום שהמשקל 50 גר', להתיחס לזה כמו למשקל של שמרים יבשים? (ז"א אם רשום לדו' 100 גר' שמרים יבשים = 2 קוביות?)

• הוסף לסימניות
ממש לא זורקת וגמרנו :)
יותר טירחה אבל שווה, לדעתי עם הקוביה התוצאה יוצאת טובה יותר מבאפשרויות האחרות.
שמה בקערית חלק מהסוכר שבמתכון נניח כמה כפות, מוסיפה על זה חלק מהמים שבמתכון, כוס בערך, ואז מכניסה פנימה את הקוביה. לאחר עשר דקות בערך תהיה תסיסה. תני לזה לתסוס כמה דקות טובות ואז תוסיפי לבצק בשלב המתאים.

בד"כ קוביה שווה לשתי כפות גדושות של שמרים יבשים. כך נראה לי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;983500:
ממש לא זורקת וגמרנו :)
יותר טירחה אבל שווה, לדעתי עם הקוביה התוצאה יוצאת טובה יותר מבאפשרויות האחרות.
שמה בקערית חלק מהסוכר שבמתכון נניח כמה כפות, מוסיפה על זה חלק מהמים שבמתכון, כוס בערך, ואז מכניסה פנימה את הקוביה. לאחר עשר דקות בערך תהיה תסיסה. תני לזה לתסוס כמה דקות טובות ואז תוסיפי לבצק בשלב המתאים.

בד"כ קוביה שווה לשתי כפות גדושות של שמרים יבשים. כך נראה לי.

תודה על התשובה המהירה והברורה
כמה גרם זה כף שמרים? (שכחתי.... לא יודעת כבר כמה זמן לא אפיתי)

• הוסף לסימניות
כף זה הכי הרבה 15 גר'.

• הוסף לסימניות
לא רצוי להמר בשמרים.
יש באתר 'פירגה' (נתיב פותחים) טבלת המרות מעולה עם כ----ל הפרטים.

• הוסף לסימניות
שקית שמרית (50 גר') = קובית שמרים = שקית שמרים יבשים (2 כפות)
לכל ק"ג קמח מקובל לשים את הכמות הנ"ל.

השתמשתי כמה פעמים בקוביה והבצק תפח הרבה יותר טוב מבשמרים יבשים!
אני עשיתי כמו שכתבה אפרתה. אבל שמעתי לאחרונה המלצה מאופה מקצועי לפורר את הקוביה ישירות לקערה עם הקמח.

• הוסף לסימניות
אסתי- ההמלצה היא להמיס- זה מעודד את התסיסה.
לפורר- הייתי מפחדת אבל תבדקי ותעדכני...

• הוסף לסימניות
הערת אגב, כדאי לברר את נושא קובית השמרים לאחר הפסח לאלו שמקפידים לא לאכול מחמץ שנמכר לגוי, ושמעתי פעם שרק בשמרים היבשים אין בעיה.

• הוסף לסימניות
בדיוק להיפך- ביבשים יש בעיה של תערובת חמץ בציפוי ועל כן יש להקפיד לקנות ממכירת חמץ טובה. בקוביה ובטריים אין בעיית חמץ כלל. בדוק.

• הוסף לסימניות
אני בררתי אצל הבד"ץ והם אמרו שאין בעיה בשום שמרים.

• הוסף לסימניות
אהה. אז כנראה יש בזה דעות שונות. ישנם מומחים שכתבו שיש בעיה ביבשים. בקיצור- שכל אחד יבדוק בעצמו...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה