שוק ההון קובץ גוגל שיטס מעקב השקעות

• הוסף לסימניות
שלום וברכה

אני רוצה לשתף קובץ גוגל שיטס שייצרתי למעקב אחר השקעות.

הקובץ נועד למי שרוצה לדעת בכמה הוא מורווח על תיק ההשקעות שלו בש"ח ובאחוזים, כולל ההשקעות שכבר נמכרו בשביל לקנות ני"ע אחרים.

הסיבה שיצרתי את הקובץ היא כיוון שבחשבון מסחר לאחר שבוצעה מכירה ברווח - הרווח כבר לא מופיע בתשואות אלה מחושב כבר כהון עצמי, אז אם מבצעים התאמות בתיק (כן אני יודע שלפי מאמיני ההשקעה הפאסיבית לא צריך לעשות התאמות. לא צריך לצעוק...), כבר לא מופיעה התשואה הנכונה.

שימו לב שאם היו מימושים מתיק שלא קנו ני"ע אחרים, התשואות באחוזים לא ישקפו את המספר האמיתי, אבל התשואות בש"ח עדיין יהיו נכונות.

אשמח לשמוע את דעתכם וכן אם מצאתי באגים וכדו' בקובץ.

קישור לגוגל שיטס מעקב השקעות

נ.ב. הקובץ לא מחשב עמלות קניה\מכירה
קרדיט ל"הסולידית" על הנוסחאות לשאיבת נתונים על קרנות סל

• הוסף לסימניות
הייתי ממליצה לך להגביל את ההרשאות שיתוף שיוכלו רק לצפות בלי אופציה לעריכה
שלא ישנו לך שם דברים בטעות...

• הוסף לסימניות
שלום וברכה

אני רוצה לשתף קובץ גוגל שיטס שייצרתי למעקב אחר השקעות.

הקובץ נועד למי שרוצה לדעת בכמה הוא מורווח על תיק ההשקעות שלו בש"ח ובאחוזים, כולל ההשקעות שכבר נמכרו בשביל לקנות ני"ע אחרים.

הסיבה שיצרתי את הקובץ היא כיוון שבחשבון מסחר לאחר שבוצעה מכירה ברווח - הרווח כבר לא מופיע בתשואות אלה מחושב כבר כהון עצמי, אז אם מבצעים התאמות בתיק (כן אני יודע שלפי מאמיני ההשקעה הפאסיבית לא צריך לעשות התאמות. לא צריך לצעוק...), כבר לא מופיעה התשואה הנכונה.

שימו לב שאם היו מימושים מתיק שלא קנו ני"ע אחרים, התשואות באחוזים לא ישקפו את המספר האמיתי, אבל התשואות בש"ח עדיין יהיו נכונות.

אשמח לשמוע את דעתכם וכן אם מצאתי באגים וכדו' בקובץ.

קישור לגוגל שיטס מעקב השקעות

נ.ב. הקובץ לא מחשב עמלות קניה\מכירה
קרדיט ל"הסולידית" על הנוסחאות לשאיבת נתונים על קרנות סל
זה יפה מאוד אבל מה זה שונה מhttps://www.google.com/finance/
גם שם ניתן להזין נתוני קניה ומכירה ולראות בפעולות כמה רווח היה.

• הוסף לסימניות
זה יפה מאוד אבל מה זה שונה מhttps://www.google.com/finance/
גם שם ניתן להזין נתוני קניה ומכירה ולראות בפעולות כמה רווח היה.
הבנתי ששם אחרי שמממשים ברווח, הרווח נכנס לשורת ההון העצמי וכבר לא מחושב כרווח.
בקובץ הזה גם אם מממשים נייר ברווח הוא עדיין מחשב את זה כרווח.
מקווה שהייתי מובן.

• הוסף לסימניות
הבנתי ששם אחרי שמממשים ברווח, הרווח נכנס לשורת ההון העצמי וכבר לא מחושב כרווח.
בקובץ הזה גם אם מממשים נייר ברווח הוא עדיין מחשב את זה כרווח.
מקווה שהייתי מובן.
לא אתה יכול לנסות
שאתה מדווח על מניה שמכרת הסכום יורד מהחישוב הכללי של התיק
ויש שם תגית של פעולות ששם ניתן לראות את ההיסטוריה של כל המכירות והרווח/ההפסד מכל מכירה.
בנוסף אפשר לפתוח שם כמה תיקים כך שגם אם בחשבון המסחר זה מנוהל כתיק אחד, אפשר לחלק את זה שם לכמה תיקים.
אם אני לא טועה @ה. שלמה העלה את זה מזמן כבר באחד הפוסטים שלו.

ואולי אם יש לך ידע קצת אולי תבנה לנו איזה מערכת שתחבר בין החשבון מסחר לגוגל שיתעדכן אוטומטי.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אני העלתי משהו אחר, חלוקה של כל התיק לפי מטרות.
בעיקרון הכלי של גוגל פיננס מוצלח, אך צריך לקנות שם לפחות יחידה לכל מטרה.
הכלי שלי מתייחס לכל מה שיש בתיק, אך ללא שיקולי מיסוי\מימוש וגם לא כותב את סך הרווח, רק מתייחס לכל התיק בכללותו.

• הוסף לסימניות
אני העלתי משהו אחר, חלוקה של כל התיק לפי מטרות.
בעיקרון הכלי של גוגל פיננס מוצלח, אך צריך לקנות שם לפחות יחידה לכל מטרה.
הכלי שלי מתייחס לכל מה שיש בתיק, אך ללא שיקולי מיסוי\מימוש וגם לא כותב את סך הרווח, רק מתייחס לכל התיק בכללותו.
לא התכוונתי לכלי הספציפי שפיתחת, אלא לנקודה שיש אפשרות לנהל תיקים שונים תוך מעקב רווח והפסד בכל פעולה דרך גוגל פיננס

• הוסף לסימניות
לא אתה יכול לנסות
שאתה מדווח על מניה שמכרת הסכום יורד מהחישוב הכללי של התיק
ויש שם תגית של פעולות ששם ניתן לראות את ההיסטוריה של כל המכירות והרווח/ההפסד מכל מכירה.
בנוסף אפשר לפתוח שם כמה תיקים כך שגם אם בחשבון המסחר זה מנוהל כתיק אחד, אפשר לחלק את זה שם לכמה תיקים.

ואולי אם יש לך ידע קצת אולי תבנה לנו איזה מערכת שתחבר בין החשבון מסחר לגוגל שיתעדכן אוטומטי.

נראה לי שלא הובנתי כראוי.

נניח שהפקדתי 10,000 ש"ח לחשבון המסחר.

רכשתי את מדד S&P 500 (סנופי), והוא עלה ב־10%, כך שערך ההשקעה שלי הגיע ל־11,000 ש"ח.
מכרתי את הסנופי וקניתי את מדד נאסד"ק 100, שגם הוא עלה.

כעת, אני רוצה לדעת מהי התשואה הכוללת שלי בתיק.

ב־Google Finance אין אפשרות לראות את התשואה הכוללת על פני מספר קניות ומכירות — כלומר, אני אצטרך לחשב ידנית את הרווח מכל פעולה ולסכם את הכול בעצמי.

לעומת זאת, בקובץ הגוגל שיטס שלי מחושבת התשואה הכוללת של התיק. כך שגם אם ביצעתי 10 פעולות של קנייה ומכירה בניירות שונים, אני עדיין יכול לראות בקלות מהי התשואה הכוללת שלי.

• הוסף לסימניות
יש שם תגית של פעולות
איפה?

בגדול אני מצליח להשתמש בזה רק בשביל לדעת מצב נתון.
לא בשביל לדעת היסטוריה של מכירות וכד'.

עוד משהו, אקסל ושיסט מאפשרים לך גם פעולות חשבון נוספות על התיק. (למשל קנית מניה בדולר, ואתה רוצה לבדוק האם הרווחת עליה דולרית או שקלית)

• הוסף לסימניות
איפה?

בגדול אני מצליח להשתמש בזה רק בשביל לדעת מצב נתון.
לא בשביל לדעת היסטוריה של מכירות וכד'.

עוד משהו, אקסל ושיסט מאפשרים לך גם פעולות חשבון נוספות על התיק. (למשל קנית מניה בדולר, ואתה רוצה לבדוק האם הרווחת עליה דולרית או שקלית)
בתוך התיק השקעות
צילום מסך 2025-06-03 010139.png

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה