כללי קובץ ענק ובעייתי... :(

• הוסף לסימניות
בניתי קובץ בפוטושופ. A4, 300 DPI.
לא מדי הרבה שכבות, תודה ששאלתם.
הוא התנפח למשקל של 200 מגה בייט ולא מתאפשר לי כמעט לעבוד עליו באילוס'.

ייצאתי דרך הדיסטילר למשקל של 4 מגה ועדיין האילוס' לא נותן לי לעבוד עליו (זה ויזואל למודעה), בקושי נפתח, כל שמירה לוקחת שעות והקובץ של אילוס' שוקל 200 מגה בערך אחרי כל ההרזיות האפשריות. יש במסמך רק את הויזואל, וקטורים וטקסט חי.

מה יכולה להיות הבעיה? אני אובדת עצות וזאת מודעה שניה שיוצאת לי עם הצרה הזאת. קשה לעמוד ככה בדד-ליין :confused::confused::confused:

**העלינו השערה שזה בגלל שלקחתי את תמונות השאטרסטוק למסמך חדש של A4 ולא עבדתי על תמונת הבסיס עצמה. זה קשור?

כל עזרה תועיל, אין לי קצה חוט.

• הוסף לסימניות
אם הפוטושופ הוא 300DPI, את יכולה לשמור אותו ברבע מהגודל ולהגדיל באילוס', זה כבר יקטין את המשקל של האילוס'.
חוץ מזה, תנסי לעבוד על האילוס' בלי התמונה ורק בזמן הסגירה לדפוס לייבא את התמונה ולסגור את הקובץ, אם כמובן זה לא נצרך לצורך העבודה.

• הוסף לסימניות
וד"א, אני בדרך כלל מעמד אפילו מודעות בודדות - באינדיזיין

• הוסף לסימניות
תודה רבה על התשובות, העצה של לייבא את התמונה בסוף אכן יעילה, אנסה את זה.
לגבי עבודה על אינדיזיין, מסכימה בהחלט, פשוט ככה עובדים אצלנו... אני כמעט לא נוגעת באינדיזיין.

אשמח לעוד כיווני חשיבה, אני באמת רוצה להבין איפה טעיתי.

• הוסף לסימניות
נראה לי שווקטורים בפוטו שופ שוקלים הרבה
כנ"ל אוביקטים חכמים

• הוסף לסימניות
200 מגה זה קובץ אמנם כבד אבל לא משהו שאמור לתקוע מחשב חזק.
מצד שני,
איזו סיבה יש לייבא קובץ במשקל כזה, למודעה?
האם את יכולה לשטח את השכבות? או לפחות לאחד חלק מהן? זה יוריד לך משמעותית (!) את משקל הקובץ. כמובן לשמור גרסה אחת פתוחה וכבדה, ולייבא לאילוס גרסה קלה יותר.
עוד עצה -
לשמור ג'ייפג (אם אין צורך בשקיפות)
ולהשתמש בו בתוך המודעה עד לרגע האחרון (כדי לראות קומפוזיציה וכו', להתאים נכון את הטקסטים), ורק בסוף להניח את הקובץ הכבד

• הוסף לסימניות
באמת לא רציתי לייבא קובץ כבד ולכן ייבאתי PDF ששוקל 4 מגה, ובאופן לא ברור האילוס' הגיע ל-200 מגה למרות שהוא כלל רק תמונה של 4, טקסט וכמה וקטורים.

• הוסף לסימניות
קודם כל, זה 300 PPI ולא DPI. (טעות נפוצה, זה בסדר)

דבר שני, 200 מגה? זה לא הרבה.. לא יודע למה אתם רגילים.
כל כמה ימים יוצא לי להתמודד עם קבצי פוטושופ ששוקלים מעל ג'יגה ללא בעיות.
יכול להיות שהייבוא לאילוסטרייטור לא התבצע נכון,
כך או כך - המחשב אמור לעמוד בזה.

• הוסף לסימניות
זה באמת לא הרבה אבל סוג המודעות הזה לא עולה בד"כ על 90 מגה וכולם מתפלאים איך זה קורה.
באמת ניסיתי לפתוח את זה גם במחשב שלי, שרגיל לקבצים גדולים, ואילוס' פתחה את הקובץ במשך 10 דקות וגם אח"כ הוא נתקע כל שניה.

אולי זה קשור לסיבולת של אילוס'? ידוע שפוטושופ יותר חזקה, וגם אינדיזיין סוחבת יותר טוב כאלה עבודות. אולי זה העניין?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דאבל אימפקט;2169295:
זה באמת לא הרבה אבל סוג המודעות הזה לא עולה בד"כ על 90 מגה וכולם מתפלאים איך זה קורה.
באמת ניסיתי לפתוח את זה גם במחשב שלי, שרגיל לקבצים גדולים, ואילוס' פתחה את הקובץ במשך 10 דקות וגם אח"כ הוא נתקע כל שניה.

אולי זה קשור לסיבולת של אילוס'? ידוע שפוטושופ יותר חזקה, וגם אינדיזיין סוחבת יותר טוב כאלה עבודות. אולי זה העניין?

תוודאי בקובץ הפוטושופ שהוא מוגדר 300 PPI לפי אינץ'
ושאת עובדת על 8 ביט.
לאחר מכן לשמור את הקובץ ולפתוח אותו (את ה-PSD) באמצעות אילוסטרייטור.

אם לא עשית למחשב הפעלה מחדש הרבה זמן - תעשי קודם.

• הוסף לסימניות
יכול להיות שמסומן לך להטמיע קבצים מיובאים, במקום לייבא אותם כלינקים?
זה יכול בהחלט לתקוע את אילוס.

לגבי ה-PDF, נסי JPG במקום, ותראי מה קורה.

תבדקי אם אין באילוס שכבה נסתרת שלא שמת לב אליה,
אולי עשית לתמונה בטעות PLACE פעמיים והיא תקועה איפהשהו בקצה משטח העבודה או כשכבה מוסתרת.

10 דקות זה ממש לא זמן סביר לפתיחת קובץ אילוס, גם אם הוא מכיל קבצי פוטושופ כבדים כאלה.

ניסית להדליק מחדש את המחשב?

• הוסף לסימניות
כן, זה לא עזר.
והאיטיות הזאת קורית גם עם קובץ של 150 מגה בערך.
זה קרה לי פעם עם קובץ שהכיל כמות היסטרית של פאטרן מסוים (ולא מוצלח במיוחד) בחלון הסווטצ'ס וייתכן שזה הכביד, הבעיה שכבר לא ניתן היה למחוק מרוב שהוא היה עייף. כל הזמן הקובץ חשב והתרענן.

אבדוק את כל העצות שנתתם לי פה ואני מקווה שאעלה על הפתרון (אם לא, תשמעו ממני שוב ;))
תודה רבה על הכל!

• הוסף לסימניות
היי, אני רואה שלא עדכנת כבר כשנתיים.. אז כנראה שהסתדרת.
סליחה על ההקפצה, אבל אשמח לדעת איך.. :)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה