כללי קובץ פתוח למכירה..אם בכלל

• הוסף לסימניות
עצבתי עלון 2 דפים דו"צ עבור בית ספר. מסיבות מוכרות כאן בפורום הפסקתי לעבוד איתם.. היות והם מבינים שלא אעביר את העיצוב בחינם, רציתי לשאול את עורכי העלונים מהסוג הנ"ל בפורום: נתקלתם בדבר כזה? מה כולל הקובץ הפתוח? הרי בפונטים לא יוכלו להשתמש? מה עלות הקובץ הפתוח ביחס למחיר הראשוני שלקחתי.מדובר ב4 קבצים. אשמח לכל עזרה בנושא לתועלת כולם. פעם ראשונה שחושבת לעשות דבר כזה. בדרך כלל אני לא מוכנה בשום פנים ואופן .
תודה מראש

• הוסף לסימניות
עלו בעבר כמה אשכולות בנושא, אפשר לחפש
אני אישית מאלו שצידדו באופן חיובי לדבר
תשלום לפי הענין, צריך לדעת מה השקעת בשביל זה חוץ ממה שכבר שילמו לך

• הוסף לסימניות
אני נותנת בתשלום נוסף תלוי לפי העבודה
אבל אומרת מראש שהקובץ לא כולל פונטים

• הוסף לסימניות
אם הם מבינים אז תבקשו כסף,
כל הבעיות התחילו כשהלקוח לא הבין...

• הוסף לסימניות
אישית אני לא רואה בעיה בד"כ להעביר קובץ פתוח ללקוחות כי בסופו של דבר אין לי עניין להתחיל לריב עם הלקוחות כמו איזה ילד קטן (כאילו שיהיה לי ולו מה לעשות עם הקובץ הפתוח ברוב המקרים)..

כמובן שיש מקרים שלא מגיע ללקוח לקבל את הקובץ הפתוח עקב קמצנות, נונדיקיות ושאר מראין בישין..

אבל בסך הכל רוב הלקוחות שמבקשים קובץ פתוח הם לקוחות טובים שרוצים את זה בשביל השקט הנפשי שלהם למצבי לחץ או אי זמינות..

עוד בעניין קובץ פתוח ראו ערך @אברוּמי נויבריט

זיין מצליח!!!

• הוסף לסימניות
----​

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אני אומרת לך מראש שלא משנה כמה יגיבו ומי, וגם אם תנברי עמוק בכל האשכולות הישנים - לא תצאי מפה עם תשובה חד משמעית. כי בפורום הזה יש גרפיקאים מכל הסוגים והמינים: זולים ויקרים, מקצוענים וחובבנים, בעלי נסיון ומתחילים, וגם לקוחות של גרפיקאים שיגידו לך את הצד שלהם, וכל אחד תופס נישה אחרת בגרפיקה. וכל מקרה הוא ספציפי לגופו.:)

אני אישית כמעט ולא נותנת קבצים פתוחים. במקרים שנתתי זה היה במצב שרציתי להתפטר מהלקוח/מהפרוייקט או שהלקוח שילם על כך יותר, מה שאומר שהוא מבין את חשיבות הדבר...

(אני מצטטת את דוד מרדכי:: https://www.prog.co.il/threads/למי-שייכים-הקבצים.300860/#post-4884318
"לא מקובל ולא כדאי. במקרים מיוחדים מאד אפשר לעבור על ה"חוק" הזה, למשל כשרוצים להפטר מהפרוייקט או מהלקוח, או תמורת תשלום גבוה")

מה לעשות למעשה?
את צריכה לשמור על האינטרס שלך. וכל פעם האינטרס משתנה לפי הנסיבות
[אולי האינטרס במקרה זה הוא להוציא לקוח מרוצה? או הפוך: להוציא כמה שיותר כסף מהלקוח? להתפטר/לא להתפטר מהעבודה הנ"ל? או האינטרס במקרה זה לשמור על קשרים טובים? או לשמור על שמך וכדו'? ותוסיפי לשקלול כמה באמת שווה לך העבודה וכמה השקעת בה]
בכביש אל תהיה צודק, תהיה חכם... תתפללי שמה שתעשי יהיה טוב וישרת את המטרה... :)

• הוסף לסימניות
אני אומרת לך מראש שלא משנה כמה יגיבו ומי, וגם אם תנברי עמוק בכל האשכולות הישנים - לא תצאי מפה עם תשובה חד משמעית. כי בפורום הזה יש גרפיקאים מכל הסוגים והמינים: זולים ויקרים, מקצוענים וחובבנים, בעלי נסיון ומתחילים, וגם לקוחות של גרפיקאים שיגידו לך את הצד שלהם, וכל אחד תופס נישה אחרת בגרפיקה. וכל מקרה הוא ספציפי לגופו.:)

אני אישית כמעט ולא נותנת קבצים פתוחים. במקרים שנתתי זה היה במצב שרציתי להתפטר מהלקוח/מהפרוייקט או שהלקוח שילם על כך יותר, מה שאומר שהוא מבין את חשיבות הדבר...

(אני מצטטת את דוד מרדכי:: https://www.prog.co.il/threads/למי-שייכים-הקבצים.300860/#post-4884318
"לא מקובל ולא כדאי. במקרים מיוחדים מאד אפשר לעבור על ה"חוק" הזה, למשל כשרוצים להפטר מהפרוייקט או מהלקוח, או תמורת תשלום גבוה")

מה לעשות למעשה?
את צריכה לשמור על האינטרס שלך. וכל פעם האינטרס משתנה לפי הנסיבות
[אולי האינטרס במקרה זה הוא להוציא לקוח מרוצה? או הפוך: להוציא כמה שיותר כסף מהלקוח? להתפטר/לא להתפטר מהעבודה הנ"ל? או האינטרס במקרה זה לשמור על קשרים טובים? או לשמור על שמך וכדו'? ותוסיפי לשקלול כמה באמת שווה לך העבודה וכמה השקעת בה]
בכביש אל תהיה צודק, תהיה חכם... תתפללי שמה שתעשי יהיה טוב וישרת את המטרה... :)
צודקת ב100%! ציינתי ואמרתי שהמטרה למכור את הקובץ פשוט להתפטר מהלקוח.שהיות וזה עלון שכבר חולק לראשונה יהיה טפשי מצידם לגשת לגרפיקאית אחרת לעיצוב חדש..אלא עדיף אולי שימשיכו על הקיים אך ישלמו.הבהרתי ואמרתי שהדבר כאמור לא כולל פונטים..רק עיצוב הגריד.
היות ואני משתדלת מאד להוציא תחת ידי עבודות ברמת גימור גבוהה מאד מאד חשוב לי לשמוע דעות של התמחור של הקובץ.לקחת 200% על הקובץ הפתוח?150? העבודה היתה יותר החיפוש של האלמנטים , "הכשרתם", והתיקוהים שפשוט לא נגמרו שם עקב החוסר במייל ותקשורת נורמלית.

דבר חשוב ששמתי לב במהלך העבודה: כשאין אמצעי תקשורת נורמלי להעברת החומרים ןהגהות לקחת פשוט יותר כסף...עוגמת הנפש, ההמתנה לחומרים ולהגהות בכל פעם שיהיו ליד מייל פשוט מעכב ומאריך סתם את העבודה.
וסתם שאלה: מייל התמחור עדיין עובד??
תודה לכולם על התגובות המחכימות

• הוסף לסימניות
לפי איך שזה נשמע במקרה זה,
קובץ פתוח = 200%.
אם הם קמצנים או "עושים שרירים" וכו' אני הייתי עשה פשרה ויורדת ל-150%
[למשל שילמו 300 ש"ח, שישלמו עוד 150 ש"ח]
פשוט כדי שלא תפסידי...

גרפיקאית חדשה ודאי תיקח להם עוד כסף גם על הגריד, למה שתעניקי להם אותו על מגש של כסף?
במקרה שלך הם מוכנים לשלם...

ותבדקי אם אכן זה משרת את האינטרס שלך כדי לגמור סיפור...

[ושוב, זה לא תורה למשה מסיני, לכי לפי הרגשת הלב שלך עם הלקוח]

הצלחות!!!

• הוסף לסימניות
ממש תודה. עזרת לי מאד חנה.יום נפלא!!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה