דרוש מתכון קוגל תפוח אדמה אוברנייט

• הוסף לסימניות
שלום,
אשמח להוראות אפיה לקוגל תפוחי אדמה אוברנייט
בשבת אני פשוט שמה על הפלטה מערב שבת עד הבוקר
בתנור אני לא יודעת על כמה מעלות וכמה זמן

תודה רבה!

• הוסף לסימניות
לי יש מתכון מסודר אני מקווה שהוא יעזור לך.
אוברנייט
שק תפו"א עד 4 קילו
10 ביצים
2\1 בקבוק שמן
4 כפיות מלח גדושות
כפית פלפל שחור
תבנית מאורכת הגדולה גסטרו
הכנה:
מרסקים בבלנדר את התפו"א , להעביר לקערה גדולה ולהוסיף את כל שאר החומרים ולערבב היטב.
להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפיה ולאפות בתנור שחומם מראש על 200 מע' בלי כיסוי למשך שעה
ואח"כ לשים 2 ניירות כסף ולהוריד את המעלות ל-130 מע' ללילה שלם או ל7-8 שעות.
יוצא עסיסי ביותר!

• הוסף לסימניות
קוגל תפו"א עם שידרוגים -יאמיייי

1699512011415.png

• הוסף לסימניות
לא ידני בפוד עם הסכין הכי דקה שמתאים לקוגל.

• הוסף לסימניות
כמה זמן אופים קוגל תפוא???

• הוסף לסימניות
איזה גודל תבנית?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אני מכינה כל שבת - יוצא מושלםםםם
אם את רוצה אוברנייט- יש עדיפות לסיר עגול(שכחתי איך קוראים לחומר , כמו הסירים של הקוגלים מהקידושים ...)משום שהסיר הוא יותר גבוה ובתבניות נמוכות לפעמים בשבת בבוקר זה כבר שרוף מלמטה...

המתכון הוא: (לכמות של תבנית בינונית/סיר קטן)
8 תפו"א- לחתוך במעבד מזון עם סכין של רצועות דקות מאד.
בצל גדול - גם במעבד מזון לרסק -לא עד הסוף ממש, להשאיר מעט חתיכות.
3 כפות מלח
כף פלפל שחור
3/4 כוס שמן
3 ביצים
לערבב חזק , לשים בתבנית על נייר אפיה ולהכניס לתנור 180 ללא כיסוי - עד שמשחים למעלה טוב.
זהו-----
יוצא מושלם וגורף מלאאא מחמאות.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אם רוצים משהו דומה מאד לאוברנייט, לטעמי יותר טעים
לקחת את חתיכת הקוגל שמכינים לשבת בבוקר, לעטוף עם נייר אפייה (לא הרמטי בכלל), לחורר, ולהכניס לתוך סיר החמין.
הוא מקבל טעם ורטיבות, ויוצא עסיסי ביותר

• הוסף לסימניות
לקחת את חתיכת הקוגל שמכינים לשבת בבוקר, לעטוף עם נייר אפייה (לא הרמטי בכלל), לחורר, ולהכניס לתוך סיר החמין.
אחרי תנור או לפני?

• הוסף לסימניות
לקחת את חתיכת הקוגל תפו"א שמכינים לשבת בבוקר, לעטוף עם נייר אפייה (לא הרמטי בכלל), לחורר, ולהכניס לתוך סיר החמין.
תזכורת...

• הוסף לסימניות
לוקחים את הקוגל אחרי האפייה ומניחים את התבנית בתוך תבנית אחר ומניחים כמות מים מצומצמת בתוך התבנית שלמטה ועוטפים את שתי התבניות או עם שקית קוקי או נייר כסף באופן שיעלה האידוי מהמים שלמטה לתוך הקוגל יג גם להוסיף כ כוס מים בתוך הקוגל וככה משאירים אותו על פלטה עד שא"א כבר להתאפק

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

טוב, לא ממש פאי, אבל סוג של
וביננו, מה באמת משנה הכינוי שניתן למנה, תכ'לס- טעימה? לא טעימה?
טעימה!
מאוד!
IMG_0365_682x1024.jpg
היות ולא היה לי קרם פטיסייר בבית, והיות ומחירי המוצר הזה מאמירים כל הזמן, עוד ועוד, החלטתי להכין לבד.
בעבר העליתי מתכון, הוא מעולה. אבל הפעם הכנתי מתכון אחר ששמעתי אודותיו לא מזמן והחלטתי לנסות בורסיה משלי.
ב"ה יצא מצויין.

תבנית בינונית A4

1/2 חבילה בצק עלים
4-5 תפוחי עץ אדומים מזן משובח. למי שאוהב את החמצמצות- אפשר להשתמש בתפוחי מזן גרנד. אני אוהבת את האדומים גם בגלל הצבע שהם נותנים למנה.

500 גרם קרם פטיסייר קנוי, או לפי המתכון בעוד כמה שורות.

1/2 כוס סוכר
2 כפוך קינמון

נתחיל בפטיסייר מכיון שהוא דורש הכי הרבה הכנה.
1 ריצ' גדול 425 מ"ל
6 חלמונים מביצי L או 7 מביצי M
1 כוס סוכר
3.5 כפות קורנפלור
2 כפות מים קרים
6 שקיות סוכר וניל

מרתיחים ריצ', סוכר וסוכר וניל יחד עד שהסוכר נמס. מנמיכים את גודל הלהבה ומוסיפים את החלמונים אחד אחד תוך כדי בחישה. מערבבים קורנפלור במים קרים להמסה ומוסיפים לסיר. ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד שהקרם מסמיך ומתקבל מרקם של פודינג. מסירי מהאש ושמים בינתיים בצד.

פותחים את בצק העלים על משטח מקומח ומרדדים מעט לגדל שיכסה תבנית A4 ומעט בשוליים. מרפדים תבנית A4 בניר אפיה ומניחים מעליה את בצק העלים.
מורחים קרם פטיסייר בנדיבות.
מסירים את ליבת התפוח ופורסים לפרוסות לא עבות. אפשר עם הקליפה, בצבע שמתקבל מהקליפה מוסיף יופי למנה.

מסדרים את פרוסות תפוחי העץ על קרם הפטיסייר בצורה רודפת. מפזרים סוכר וקינמון ואופים ב 180מעלות כ-45 דקות להשחמה נאה וריכוך של תפוחי העץ.

מגישים חם או קר.
פורסים ריבועים.
המלצה שלי: תגישו חם עם כדור גלידת וניל קר.

שו"ת:
1. מה עושים עם החלבונים?
אפשר להקציף לקצף קל ולהוסיף 1 כוס סוכר בהדרגה עד לקבלת קצף נוקשה. לאחר אפיה של 35 דקות, מזלפים מהמרנג על התפוחים ואופים עוד 10 דקות לצריבה של החלבונים.
או- שמכינים קצפיות
או ש.....
2. בצק עלים לא עובר את מפתן הבית שלנו, אפשר משהו אחר? כן. שכבה של 5-6 עלי פילו אחד על השני. מעט שמן בהברשה בין עלה לעלה.
3. קינוחים עם תפוחי עץ פחות הולך אצלינו, יש רעיון אחר? בטח. אגסים או אפילו חצאי כדורים של אפרסק משומר, ישירות מהשימורים, ללא הנוזלים. בחיתוך כל חצי אפרסק מהווה מנה.
4. אבל פירות לא הולך אצלינו, יש רעיון איך להכין בכל זאת? תכינו עוגת שוקולד.
5. אפשר להכין את הפטיסייר חלבי? בטח. שמנת מתקה במקום ריצ'
6. איך מחממים? מניחים על הפלטה לפני שבת מעל משהו אחר. או בתנור חם מכוסה בניר כסף לכמה דקות.
7. קינמון? לא אצלינו! תכינו בלי הסוכר והקינמון למעלה.
8. איך זה בהקפאה? שלי במקפיא כרגע....יתחמן מחר בצהריים בעז"ה. מעולה בהקפאה [בלי מרנג מעל...]
9. אין לי קורנפלור, יש לי קמח תפו"א, אפשר? כן.
10.
11.
12.

שלושת האחרונים נתונים למילוי בשאלות שלכן!
א-גוט מועד!
מועדים לשמחה.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה