קוד להארדיסק

• הוסף לסימניות
האם ניתן לעשות קוד להארדיסק
ז"א ברגע שירצו לפתוח במחשב יצטרכו קוד..
אם כן, איך?
תודה מראש!!!!!!

• הוסף לסימניות
רק שיהיה לי ברור שאלתך. את רוצה שדיסק קשיח יהיה מוגן באופן שאם מישהו יפרק אותו ויחבר אותו למחשב אחר שלא תהיה לו גישה לקבצים ?

או שמדובר במשהו אחר ?

• הוסף לסימניות
הכוונה שאם מישהו מוצא את הדיסק קשיח ברחוב וינסה לחבר למחשב שלו שלא יצליח לראות את הקבצים/מסמכים וכו'

• הוסף לסימניות
נראה לי היא מתכוונת הארד דיסק חיצוני.
בעצם צריך להצפין את כל המידע.
יש את bitlocker המובנה בווינדוס אבל זה מחייב גירסאות גבוהות של ווינדוס, הנה מדריך https://www.google.co.il/url?sa=t&r...c7QrZh0BEltt9slb4S4OAQ&bvm=bv.119028448,d.ZWU
יש גם תחליפים לא פחות טובים שיעבדו על כל מחשב כמו TrueCrypt אבל הם נראה לי פחות קלים לשימוש מההוא של ווינדוס.

• הוסף לסימניות
יש תוכנות שמצפינות תיקיות וקבצים לסוג קובץ שונה. זה הכי בטוח ופחות ניתן לפריצה. אבל זה גם לוקח יותר זמן לפתוח אח"כ, כל פעם צריך לחלץ את התיקיה מההצפנה וכו'.

• הוסף לסימניות
אם כך אכן מדובר בהצפנה של קבצים, הייתי מציע לחשוב פעמיים לפני שמשתמשים בתוכנה כזאת, ובוודאי שחשוב שיהיה גיבוי לקבצים באופן שוטף, כל תקלה הכי קטנה בדיסק הקשיח\ בתוכנה יכולה לגרום לאיבוד מידע לנצח.

• הוסף לסימניות
תודה על העזרה!!!
תכל'ס לא קיים אפשרות לעשות קוד פשוט ברגע פתיחת הכונן...

• הוסף לסימניות
כשמדובר בדיסק קשיח פנימי אז זו אכן בעיה, דווקא בדיסק קשיח חיצוני אפשר ככל שידוע לי להגדיר סיסמא באופן שביקשת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מירי 92;2056009:
תודה על העזרה!!!
תכל'ס לא קיים אפשרות לעשות קוד פשוט ברגע פתיחת הכונן...

נכתב ע"י qwerrrewq;2056018:
כשמדובר בדיסק קשיח פנימי אז זו אכן בעיה, דווקא בדיסק קשיח חיצוני אפשר ככל שידוע לי להגדיר סיסמא באופן שביקשת.

אני אישית משתמש עם bitlocker המובנה של וינדוס, ומאוד מרוצה.

זה יצריך להכניס כל פעם שמחברים הדיסק קשיח סיסמה, עובד גם על דיסק קשיח פנימי וגם על חיצוני.

רק הערה אחד, הדיסק קשיח יעבוד רק בוינדוס.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י qwerrrewq;2056018:

איך עושים את זה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י asf;2056065:
אני אישית משתמש עם bitlocker המובנה של וינדוס, ומאוד מרוצה.

רק הערה אחד, הדיסק קשיח יעבוד רק בוינדוס.

תודה!
אם לא תהיה לי ברירה, אעשה את זה,
כרגע אני מעדיפה שזה יהיה נגיש לי גם לא בווינדוס

• הוסף לסימניות
תעשי לעצמך טובה אם את משתמשת ב Bitlocker, תעשי לעצמך גיבוי שוטף של כל מה שיש לך שם.

במיוחד אם זה דיסק קשיח שיעבור ממחשב אחד לשני...

• הוסף לסימניות
יש תוכנה מאוד קלה לשימוש שיכול גם להסתיר קבציים ספציפיים גם בהארד דיסק וגם בדיסק און קי

בשם: folder lock זה משמש אותי מצויין במיוחד אם אתה רוצה שכולם יוכלו להשתמש עם הדיסק קשיח ורק הקבצים והתיקיות שאתה לא רוצה שיראו הוא מסתיר

אבל נדמה לי שהוא יכול לסגור גם דיסקים שלמים

• הוסף לסימניות
לגבי הודעתו של המשתמש "אשר גולד" - ככל שאני מכיר את התוכנה המדוברת ברגע שתעביר את הדיסק ממחשב למחשב - וזה מה שהמשתמשת רוצה, יקרה אחד מהשניים:

או שלא תוכל לפתוח אותו בכלל, גם אם התוכנה תהיה מותקנת על המחשב ההוא.
או שכולם יוכלו לראות את הקבצים.

• הוסף לסימניות
הרבה דיסקים קשיחים , וגם ssd של המגזר העסקי מגיעיםעם הצפנה בחומרה, זה נקרא fde.
בדכ עולה דולר או שניים יותר מדיסק רגיל.
אני לא בטוח אם זה עובד עם מתאם usb רגיל , אבל לסיגייט הייתה סידרה - אני לא בטוח שעדיין מייצרים אותה שנקראת BlackArmor שהשתמשה ב FDE על USB.

בכל אופן יש פתרונות תוכנה מאוד נוחים ומאוד יעילים , כל אלה שמבוססים על TrueCrypt נ״ע.
כמו למשל VeraCrypt - https://veracrypt.codeplex.com/releases/view/565079

ה FBI / NSA ניסu לפרוץ את זה חצי שנה ולא הצליח ..... (ב 2009 נדמה לי)

• הוסף לסימניות
האמת שכמעט כל דיסק SATA שיוצר ב7-8 שנים האחרונות מכיל נעילת סיסמה.

כמעט כל מחשב נייד (בעיקר העסקיים - כמו סדרת thinkpad של לנובו וכדו ) מכיל את האפשרות לשים סיסמה על הדיסק.

החסימה היא ברמה הבקר של הדיסק, והיא ללא הצפנה (לזה המציאו את ה fde הנל)
יש דרכים מאוד מוסבכות לפרוץ את זה לכן לא הייתי ממליץ לחומר ממש רגיש.
נ.ב. לא תוכל לקרוא במתאם usb גם אם תדע את הסיסמה.
נ.ב.2 - לא בטוח שבמחשב אחר תוכל לפתוח את הדיסק גם אם תהיה לך את הסיסמה, זה בגלל בעיות תאימות של הביוסים השונים. (בדכ כן עובד אבל לא מאה אחוז)

• הוסף לסימניות
תודה רבה לכולם על העזרה!!!!!!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה