קולות וגירודים

• פותח הנושא sh12
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
הכונן קשיח חיצוני שלי, לא עובד כ"כ קשה, :rolleyes:
אבל לאחרונה הוא מתלונן,
הוא התחיל להשמיע לי קולות גרוד כשמדליקים אותו:eek:
מדי פעם מתנתק או שלוקח לו הרבה זמן לפתוח תיקיה...

האם זה סימן של גסיסה? האם מתקרב קיצו?
או שיש משהו לעשות בנידון?

זה דיסק חיצוני של 1 טרה ומלא בפחות מחצי מקום.
חיבור חיצוני עם חשמל.
ולא מחובר באופן קבוע, אלא רק כשצריך חומר ממנו או להכניס אליו.

תודה למייעצים!:)

• הוסף לסימניות
לדעתי אם זה משמש ככונן גיבוי, אז מהרגע ששומעים "נקישות" צריך לעבור לכונן גיבוי חדש יותר.
יש לי 8 דיסקים ששמתי בצד בגלל "הנקישות".
אחרת זה ימות ביום אחד בהפתעה.

• הוסף לסימניות
האם יש מהלך שיחזיר אותו לצעירותו?
איחוי?
אתחול?
ניקוי?
סריקה?

• הוסף לסימניות
אפשר לשפר את הביצועים בחזרה על ידי הפעולות שציינת.
אבל האמינות שלו כבר נפגמה, ולכן כונן גיבוי הוא כבר לא.
ואם הוא משמש ככונן רגיל, עדיף לוודא שכל מה שיש עליו מגובה תמידים כסדרם.

• הוסף לסימניות
אז איך הכי אמין לשמור חומרים בימינו?
אין לי כח כל שנה וחצי להעתיק מאות גיגה של חומר...

אולי נחזור לקלסרים? לאלבומים? לקלטות?:rolleyes:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sh12;1012902:
אז איך הכי אמין לשמור חומרים בימינו?
אין לי כח כל שנה וחצי להעתיק מאות גיגה של חומר...

אולי נחזור לקלסרים? לאלבומים? לקלטות?:rolleyes:

מקפיצה---
איך הכי טוב לאכסן חומר בימינו? מה הכי אמין?

• הוסף לסימניות
כונן שמשמש לעבודה שוטפת אמור להחזיק 2-5 שנים.
כונן גיבוי, מחברים, מגבים, ומנתקים!, ולא סומכים רק על אחד, במקרה של חומר יקר ערך במיוחד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פיקצר פרפקט;1018899:
כונן שמשמש לעבודה שוטפת אמור להחזיק 2-5 שנים.
כונן גיבוי, מחברים, מגבים, ומנתקים!, ולא סומכים רק על אחד, במקרה של חומר יקר ערך במיוחד.
היה לי כונן אחד, 250 ג"ב. פעם ביומיים שלושה חובר למחשב לגיבוי - למשך 2 דקות. [גיבוי קצר מאד].לאחר חצי שנה שבק חיים.
יש לי כונן אחר. 1 טרה. פעם בכמה ימים מחובר לגיבוי. לעיתים מחובר לזמן ארוך יותר. תוך שנה וחצי [עדין באחריות החברה] כבר מגמגם.

נכתב ע"י פרסומון;1018904:
למאות גיגה?

• הוסף לסימניות
לדעתי כן.
כשיש את בזק קלוד (הגיבוי החדש של בזק בענן- ללא הגבלה), כדאי להשקיע במהירות גבוהה יותר באינטרנט מאשר לקנות דיסקים קשיחים.
כמו"כ, עד כמה שנראה לי, יש פחות בעיות בקשיחים של ה2.5". הרגשה שלי.
יש היום קשיחים מאד בזול (1TB 2.5, ללא חשמל ב370 ש"ח של חברות טובות כמו טושיבה), כך שצריך לעשות את החשבון, מה עדיף ממה, אם לקנות שני דיסקים קשייחים לגיבוי, או להוסיף כל חודש 10 ש"ח (לתשתית ולספק) ולקבל מהירות גבוהה יותר באינטרנט ולהשתמש בענן.

• הוסף לסימניות
בענן, יש כפילות, שגם אם דיסק אחד או שנים או שלושה יקרסו ביחד, החומר לא ייעבד.
טכנית אפשר לבצע את זה גם במחשב ביתי, אבל זה מסובך ולא פשוט.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה