כללי קומפוזיציה, קומפוזיציה, קומפוזיציה וטיפוגרפיה

• הוסף לסימניות
שלום ליקום (או במילים אחרות לכל חברי פרוג) אני כרגע עוסק בכתיבת ספר מעמיק מקיף ויסודי שעוסק בקומפוזיציה.
ביררתי מה לומדים בבצלאל, ויצו חיפה, שנקר ואבני. ונמצאתי לדעת שקומפוזיציה לשורש ולעומק, לא מלמדים שם.
אני יכול להבין את זה, כי במערך לימודים שלם, אי אפשר לקחת נושא מסויים אחד ולעסוק בו לעומק, כי אז לא ישאר זמן לנושאים אחרים שהם רוצים ללמד את הסטודנט. כך שיוצא שהם מלמדים קומפוזיציה מלמעלה ורק את עקרונות הדברים מבלי ללמד את יסודות הדברים מהשורש.

אם כך במכללות הגבוהות לעיצוב, כל שכן בקורסים לציבור החרדי שאורכים שנה-שנתיים שבמשך הזמן הזה גם צריכים ללמוד את התוכנות עצמם (אילוס' פוטושום, אילוסטרייטור) ובנוסף תוכנות אחרות שנצרכות בעולם המשוגע בימינו שבו יש גם אינטראקטיב ומי יודע מה עוד.

הספר שאני כותב אינו ספר לקריאה קלה, מדובר בספר שמצריך עיון וריכוז ותרגול. אך זאת אומר לכם, תורת הקומפוזיציה היא 80% מתורת העיצוב (לא ביצוע) הספר מתחיל ביסודות גיאומטריים, מלמד לבנות גריד דינאמי, קאנונים, לחוש את הקאנון, וכו'.

בכל בית ספר לעיצוב מלמדים בתולדות האמנות איך שהיא התחילה ממסופוטמיה -> מצרים -> יון -> רומא ועד ימינו. אבל מה בדיוק היה במצרים שעבר ליון שעבר לרומא, את זה ברוב המכללות וגם בחוץ לארץ לא מלמדים. באוניברסיטת ייל שבאנגליה כן מלמדים נושאים אלה עד לרמה מסויימת. החומר מבוסס על פרופסור המברידג' שלימד שם בתחילת המאה הקודמת.

תורת קומפוזיציה זו (הנדירה) היא תורת הקומפוזיציה שנצרכת ללימוד טיפוגרפיה ועיצוב אותיות וגם עיצוב לוגו ברמה מקצועית.

באשכול זה אתחיל ללמד קומפוזיציה מיסודי היסודות. נקודה - נקודה לנקודה (קו) - מלבן - תת גיאומטריה שנוצרת במלבן וכו'.

קומפוזיציה סטטית ודינאמית, סימטריה סטטית ודינאמית וכו', חוקים אופטיים, ופסיכולוגיית הגשטאלט ואת כל שאר עקרונות הקומפוזיציה ששמעתם עליהם במאקרו, ארד אליהם למיקרו.

הקבצים שאעלה פרק אחר פרק, יהיו בפורמט PDF עם סיסמה.
אלו שמעניין אותם ללמוד את הנושאים האלה לעומק ברמה אקדמית, הרשמו כאן למען יקבלו סיסמה לפתיחת קובץ הPDF שיקבלו במייל

המעוניינים, ישלחו לי מייל לכתובת.9999325 @ ג'ימייל נקודה קום

• הוסף לסימניות
בשורה של ממש לעולם העיצוב!
הרבה הצלחה!

• הוסף לסימניות
לאלה שיודעים לקרוא אנגלית, אני מעלה לכאן את ספר היסודות של אוקדילס (נכתב לפני 2300 בערך) הגאון מווילנא עודד את תרגומו לעברית (לא מצאתי את התרגום העברי לספר.

קבצים מצורפים

• Elements uclids.zip
    4.2 MB · צפיות: 0
  • הוסף לסימניות
תענוג לשמוע על היוזמה! מחכה לך דרך מדהימה ומאתגרת :)
אל תעצור. בהצלחה רבה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חיים בניסטי;n4988254:
תענוג לשמוע על היוזמה! מחכה לך דרך מדהימה ומאתגרת :)
אל תעצור. בהצלחה רבה!

חיים, כתבת ספר מדהים, אני יכול רק לקוות שהספר שאכתוב יוכל להשתוות לשלך :)

• הוסף לסימניות
ר' אליהו עלה והצלח על היוזמה נראה לי שכדאי שתעלה קישור למייל בכדי להירשם לטובת כולם

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה