- הוסף לסימניות
יכול להיות שיש סבסודלמכבי אין תרופות שהיא מסבסדת על אף שאינן כלולות בסל/ מסבסדת יותר מהנדרש?
אבל הוא לא תלוי בהיותך חבר בשב"ן
יכול להיות שיש סבסודלמכבי אין תרופות שהיא מסבסדת על אף שאינן כלולות בסל/ מסבסדת יותר מהנדרש?
באתר של מכבי כתוב שיש בתקנון רשימת תרופות בהנחה לחברי מכבי זהב. לא טרחתי ללכת לבדוק, אבל לא נראה לי שהם סתם אומריםיכול להיות שיש סבסוד
אבל הוא לא תלוי בהיותך חבר בשב"ן
זה מה שהרוקח אמר ליבאתר של מכבי כתוב שיש בתקנון רשימת תרופות בהנחה לחברי מכבי זהב. לא טרחתי ללכת לבדוק, אבל לא נראה לי שהם סתם אומרים
הסתכלתי עכשיו בתקנון. משתמע ממנו אחרת.זה מה שהרוקח אמר לי
יכול להיות שמה שכתוב באתר מכוון למוצרים כמו משאבה וכו' שיש עליהם הנחה משמעותית במכבי זהב במסגרת הסל לידה
לא מדויק,זה נכון רק לגבי תרופות ללא מרשם או תרופות מסוימות שכתוב במרשם שההנחה רק בבית מרקחת של הקופה, רוב מוחלט של התרופות הקלאסיות זה בדיוק אותה הנחה בכל מקום אחר אם יש לך מרשם
אולי הכוונה לתרופות שלא בסלהסתכלתי עכשיו בתקנון. משתמע ממנו אחרת.
או שמדובר בתרופות שמסובסדות רק למכבי זהב, או שמדובר בהנחה נוספת למכבי זהב, בכ"א לפי התקנון שלהם ישנה רשימת תרופות מורחבת למכבי זהב
ממש לא נכון. מצרפת תמונה לדוגמה לחיפוש "אקמול" בספר התרופות של מאוחדת. מלבד מופע אחד של קוד אקמול, כל מה שמופיע ברשימה הוא ללא מרשם. מתוכם הדגשתי את אלה שההנחה עליהם היא רק בבתי מרקחת של הקופה.זה נכון רק לגבי תרופות ללא מרשם או תרופות מסוימות שכתוב במרשם שההנחה רק בבית מרקחת של הקופה, רוב מוחלט של התרופות הקלאסיות זה בדיוק אותה הנחה בכל מקום אחר אם יש לך מרשם
יש המון תרופות שלא בסל שמסובסדות הן לחברי שב"ן והן לכאלה שלא, ולא רק במסגרת סל קופה. ראו בדוגמה שצירפתי לעיל.אולי הכוונה לתרופות שלא בסל
שאז כל הזכאות היא רק לשב"ן
אין דבר כזהיש המון תרופות שלא בסל שמסובסדות הן לחברי שב"ן והן לכאלה שלא
הדוגמא שהבאת זה מאקמול ??ראו בדוגמה שצירפתי לעיל.
בתכלס' מניסיון אישי כשהייתי במאוחדת ולאומית השב"ן שיחק תפקיד במחיר כעת אני במכבי אין לזה משמעותבמאוחדת ולאומית יש
לא דווקא. יש הרבה דברים פשוטים מאוד שלא נמצאים בסל.תרופות שלא בסל הן נורא יקרות ואפשר לקבל אותן רק דרך ביטוח פרטי ובאופן מצומצם יותר דרך השב"ן
מה ההבדל אם אני מביאה דוגמה של משכך כאבים ביתי-בסיסי או של משכך כאבים אופיאטי?הדוגמא שהבאת זה מאקמול ??
רוב בתי המרקחת הפרטיים נמצאים תחת איגוד הרוקחים הפרטיים בישראלתמיד זה ככה בכל בית מרקחת פרטי, וטוב שזה ככה יש לזה גם יתרון.
זה ממש לא הונאה או ''שיטה''
תמיד אפשר לבקש המרה מרופא הקופה, או פשוט לקנות בבית מרקחת של הקופה.
טעות גדולהבמאוחדת קיבלתי עם מרשם של עזר מציון
א. סופרפארם יקר
ב. לא משווים בין מוצרים מחברות/ גדלים שונים.
ג. בבתי המרקחת של הקופה (לפחות במאוחדת) למוצרים ללא מרשם יש מחירון ללקוחות מזדמנים/ או לקוחות עם ביטוח בסיסי, ומחירון זול יותר למבוטחים בביטוח משלים. ברוב המקרים שנתקלתי, המחיר למבוטחים בביטוח משלים היה המחיר המקובל במקומות אחרים פלוס מינוס, כשהפלוס הוא בתדירות גבוהה יותר...
יכול להיותלא דווקא. יש הרבה דברים פשוטים מאוד שלא נמצאים בסל.
סל בריאות ממלכתי קובע אילו תרופות יהיו מסובסדות לכולם.
כמו שניתן לראות בדוגמה שהבאתי לעיל, ישנן תצורות אקמול שמסובסדות מסל בריאות, וישנן כאלו שלא.
מן הסתם התרופות היותר נדירות מחוץ לסל כי מתעדפים את מה שיועיל ליותר אנשים. והתרופות הנדירות האלו, הן גם יקרות. אבל זה לא אומר שכל תרופה זולה היא בהכרח בסל הבריאות.
מה ההבדל אם אני מביאה דוגמה של משכך כאבים ביתי-בסיסי או של משכך כאבים אופיאטי?
רמת הריגוש?
הדוגמה היא סה"כ על עצם קיום הסבסוד, ובאיזו מסגרת הוא מגיע
ובמאמר מוסגר, דווקא משככי הכאבים החזקים יותר מקבלים עדיפות גבוהה יותר בסבסוד מסל בריאות ממלכתי
עניתיהסתכלתי עכשיו בתקנון. משתמע ממנו אחרת.
או שמדובר בתרופות שמסובסדות רק למכבי זהב, או שמדובר בהנחה נוספת למכבי זהב, בכ"א לפי התקנון שלהם ישנה רשימת תרופות מורחבת למכבי זהב
שברור שכוונתי לתרופות יקרות שלא בסל שניתן לקבל סבסוד דרך השב"ןאולי הכוונה לתרופות שלא בסל
שאז כל הזכאות היא רק לשב"ן
אני קונה בקופה משטח גרון מהיר ב8.9 ופעם הלכתי לסופר פארם (לא שיערתי את הפער) ועלה לי אחד 48 ש"חאני יודעת שבכללית- אם מגיעים עם מרשם של בית חולים- זה מתקבל כמו מרשם של רופא שלהם,
ומקבלים בהנחה.
וסתם ככה- מומלץ תמיד ללכת לבית מרקחת של הקופה, ולהתאמץ בשביל זה,
המחירים שם זולים משמעותית בפער (גם תרופות ללא מרשם- כמו פלסטרים)
לדוג' בסופר פארם חבילה של 48 פסלטרים עולה 12-14 ש"ח.
בכללית- 100 פלסטרים עולה 10.9...
זה תלוי. במרשם כתוב האם זה לרכישה בכל בית מרקחת בהסדר או דווקא במאוחדת פארם. לפי זה מסתכליםבתרופות מרשם אין הבדל בין הקופה לבין בתי מרקחת שבהסכם (רוב הסופר פארם)
כנראה שזה תלוי בקופותזה תלוי. במרשם כתוב האם זה לרכישה בכל בית מרקחת בהסדר או דווקא במאוחדת פארם. לפי זה מסתכלים
תרופות מרשם במאוחדת לא תמיד בהנחה בהסדר, זה תלוי מה כתוב במרשםכנראה שזה תלוי בקופות
נראה לי שמדובר במרשם כדי שהרוקח ידע מה לספק
אבל זה לא תרופה שבאמת חייבת במרשם
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים