כללי קופרייטר וגרפיקאית פרילנסרית, למי שייך הקובץ?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;1950395:
הקובץ הפתוח שייך לך כמובן
אבל מן הראוי שגם הקופירייטר יקבל משהו (ועל זה תסכמו ביניכם כנראה)
למה? כמו בכל עסקה שיש צד מתווך, שמן הסתם גם עומד מול הלקוח וחוסך לך הסברים, שכנועים וכד'
גם עצם הבאת העבודה ראויה לתגמול
את כל זה כתבתי בלי לדעת בדיוק את פרטי העיסקה ביניכם
בוודאי שיכולים להיות פרטים שמשנים את התמונה

מה זה משנה אם ההסברים / שכנועים וכו' הם מול לקוח או מול קופירייטר? תיווך של קופירייטר לא חוסך את התקשורת של הגרפיקאית עם הממונה על העבודה.
מנסיוני, עם קופירייטר זה כאב ראש אפילו יותר גדול...:mad:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א"ב;1950752:
מה זה משנה אם ההסברים / שכנועים וכו' הם מול לקוח או מול קופירייטר? תיווך של קופירייטר לא חוסך את התקשורת של הגרפיקאית עם הממונה על העבודה.

איפה היית כששאלתי האם זה באמת כך?:rolleyes:
הדעה שתמיד שמעתי היא שהכי מקצועי לעבוד עם קופי
משומה זה גרם לי לגרדת ולסחבת יותר מהרגיל:cool:

• הוסף לסימניות
אם קופירייטר עושה לכם כאבי ראש, תבדקו איפה הבאג.
זה לא אמור להיות כך..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוש;1950598:
לקחו אותי במקום אחת מבחוץ כדי שלא אקח מחיר גבוה כמו בשוק

את עצמאית? מוציאה להם קבלה?
אם כך - העבודה ככל הנראה שייכת לך.
אבל חשוב לעבוד על בסיס איזשהו הסכם, להימנע מעגמת נפש.

נכתב ע"י inspiration;1950627:
ומה עם קופירייטרית פרילנס במשרד פרסום קטן שרוצה את העבודות בשביל תיק העבודות?
מה, לא מגיע לה? אשמח לחוות דעתכן!!

פרילנס - זה אומר שאת עצמאית, יש לך תיק, את מוציאה קבלות. עד כמה שידוע לי - הזכויות על הכתיבה - שלך (אלא אם סוכם אחרת).
לגבי תיק עבודות -
מקובל מאוד, גם מי שהיא שכירה, לבקש אישור מהמעסיק להשתמש בדברים שעשית לצורך הצגה בתיק עבודות (לפעמים תוך מתן קרדיט למעסיק, ולפעמים ללא)

אבל יש פה עוד שאלה\בעיה -
האם את מציגה את המודעה שכתבת בתור עבודה שלך, כאשר המשרד הנ"ל בעצם ביצע את העיצוב ואת כל העבודה מול הלקוח? הרי רק כתבת את המודעה. אז מה את מציגה בתיק? רק את הטקסט?

נכתב ע"י א"ב;1950752:

חבל שהייתה לך התנסות לא טובה.
זה לגמרי לא מחייב שכך יהיה, שת"פ מקצועי צריך להיות טוב לכל הצדדים, ואם לא - אולי כדאי לחפש את אלה שכן טוב לך אתם.

• הוסף לסימניות
קופירייטר, כמו לקוח -
יכול להיות גמיש, פתוח, רחב אופקים.
ויכול להיות גם עקשן, מתערב בעיצוב (לא, לא ברעיון שהוא הביא, אלא בתחום שלי, בצבעים, בפונטים, ובכל הדברים שאני מבינה בהם טוב יותר ממנו).
אני שמחה בשבילך אריאלס, שלך היה טוב,
ואני בטוחה שגם את, לללי, לקוחה נעימה לגרפיקאית המעצבת.
כמו שיש לקוחות טובים, קשובים, שמאמינים שמה שאני עושה להם הוא טוב ונכון,
ויש לקוחות שחסר להם רק ללמוד את התוכנות וזהו, כדי שהם ידעו לעצב בדיוק את מה שהם מבינים, בלי להטריח את הגרפיקאית.
למה עבודה מול קופירייטר אמורה להיות קלה יותר לגרפיקאי?
בגלל שהוא מבין ברעיון, בבריף ובתוכן? לא זה מה שחסר ללקוחות המתישים.
(גילוי נאות: אין לי הרבה לקוחות מתישים, אבל יש גם כאלה).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א"ב;1952676:
קופירייטר, כמו לקוח -
יכול להיות גמיש, פתוח, רחב אופקים.
ויכול להיות גם עקשן, מתערב בעיצוב (לא, לא ברעיון שהוא הביא, אלא בתחום שלי, בצבעים, בפונטים, ובכל הדברים שאני מבינה בהם טוב יותר ממנו).
אני שמחה בשבילך אריאלס, שלך היה טוב,
ואני בטוחה שגם את, לללי, לקוחה נעימה לגרפיקאית המעצבת.
כמו שיש לקוחות טובים, קשובים, שמאמינים שמה שאני עושה להם הוא טוב ונכון,
ויש לקוחות שחסר להם רק ללמוד את התוכנות וזהו, כדי שהם ידעו לעצב בדיוק את מה שהם מבינים, בלי להטריח את הגרפיקאית.
למה עבודה מול קופירייטר אמורה להיות קלה יותר לגרפיקאי?
בגלל שהוא מבין ברעיון, בבריף ובתוכן? לא זה מה שחסר ללקוחות המתישים.
(גילוי נאות: אין לי הרבה לקוחות מתישים, אבל יש גם כאלה).

ברור, לכן כתבתי ששת"פ צריך להיות ברוח טובה, או לא להיות...

לדעתי יש בזה יתרון
למרות שלא זכור לי שיצא לי לעבוד מול קופי במקום מול לקוח, אלא יותר להיות בצד השני - להיות זו שעומדת בתווך... מעסיקה מצד אחד קופי\אסטרטגית\מעצבת נוספת, ומצד שני עומדת מול הלקוח בכל מה שקשור למכירה, הסבר, תאום ציפיות, שליחת סקיצות, קבלת משוב, גביית תשלום וכו'

כאשר הקופי עומד מול הלקוח המעצבת יכולה להיות יותר "ראש קטן". למי שמתאים לה - זה יכול להיות סידור נהדר!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;1954819:
ברור, לכן כתבתי ששת"פ צריך להיות ברוח טובה, או לא להיות...

לדעתי יש בזה יתרון
למרות שלא זכור לי שיצא לי לעבוד מול קופי במקום מול לקוח, אלא יותר להיות בצד השני - להיות זו שעומדת בתווך... מעסיקה מצד אחד קופי\אסטרטגית\מעצבת נוספת, ומצד שני עומדת מול הלקוח בכל מה שקשור למכירה, הסבר, תאום ציפיות, שליחת סקיצות, קבלת משוב, גביית תשלום וכו'

כאשר הקופי עומד מול הלקוח המעצבת יכולה להיות יותר "ראש קטן". למי שמתאים לה - זה יכול להיות סידור נהדר!
לפעמים הקושי זה קודם לקבל אישורים מהקופי (כמו לקוח) ואחר כך מהלקוח
בסופו של דבר זה עבודה כפולה ועוד לא דיברנו על מה שאסתר האירה על הקטע העיצובי שקופי מרשה לעצמו "להבין" בזה ולא תמיד בהצלחה

ברור שזה תלוי מי ומי
אני מכירה בנתיים מקסימות
אבל יצא לי להתקל בכאלה שהעבודה איתם קצת מסטיק

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה