- הוסף לסימניות
בשנים האחרונות המילים שאומרות הכלהשנים האחרונות הוכיחו שהבורסה בישראל היא אחת החזקות והתשואה שלה היא מהטובות בעולם.
בשנים האחרונות המילים שאומרות הכלהשנים האחרונות הוכיחו שהבורסה בישראל היא אחת החזקות והתשואה שלה היא מהטובות בעולם.
הגרף מתחילת 25? כי אם כן זו לא חכמה שהמדדים בוול סטריט אחרי שיאים ופה בישראל זה אחרי מלחמה ככה שלהשוות בשנת 25 זזה לא כל כך פיירהשנים האחרונות הוכיחו שהבורסה בישראל היא אחת החזקות והתשואה שלה היא מהטובות בעולם.
נכון מאוד לא כך מנתחים גרףבשנים האחרונות המילים שאומרות הכל
קשה להשוות בין 500 חברות יחד ל35 אם אתה משווה אותו למשל לנאסדק נאסדק פתח אותו מעל פי 2 תשואה כולל ההחלשותקנה כחול לבן.
הנה הנתונים ב20 שנים האחרונות:
ארה״ב תשואה ממוצעת בעשרים שנים האחרונות 11.1% בניכוי שינויים במטבע הממוצע הוא 8.4% בשנה.
באחד העם התשואה הממוצעת באותה תקופה 7.4%. וזאת ללא ״ההשתוללות״ בשנתיים האחרונות.
נתונים מצביעים על כך שבתקופות ארוכות מאוד (מעל 25 שנה), מדד ת"א 35 הצליח לעקוף את ה-S&P 500 במונחים שקליים, בין היתר בשל היחלשות הדולר מול השקל לאורך השנים.
רגע יקיריקנה כחול לבן.
הנה הנתונים ב20 שנים האחרונות:
ארה״ב תשואה ממוצעת בעשרים שנים האחרונות 11.1% בניכוי שינויים במטבע הממוצע הוא 8.4% בשנה.
באחד העם התשואה הממוצעת באותה תקופה 7.4%. וזאת ללא ״ההשתוללות״ בשנתיים האחרונות.
נתונים מצביעים על כך שבתקופות ארוכות מאוד (מעל 25 שנה), מדד ת"א 35 הצליח לעקוף את ה-S&P 500 במונחים שקליים, בין היתר בשל היחלשות הדולר מול השקל לאורך השנים.
מסכים. גם קשה להשוות כלכלה של מדינה שמונה למעלה מ 300 מיליון איש לכלכלה של מדינה שבקושי מגיעה ל 10 מיליון איש.קשה להשוות בין 500 חברות יחד ל35 אם אתה משווה אותו למשל לנאסדק נאסדק פתח אותו מעל פי 2 תשואה כולל ההחלשות
חוץ מזה אני מחלק בין העשורים העשור האחרון הפער גדלגם אס אנד פי חזק יותר ולכן בסוף מחלקים את הגרף גם לטווחים קרובים יותר כמו עשור וחצי עשור
מסכים.גע יקירי
אתה לא מתייחס
לפערי חוזק השוק
שיש בין ישראל לארה"ב.
וזה נקודה קריטית.
אולי תציע לו לשים גם באירופה?
שישים בישראל 10-15% לצאת ידי חובתו...![]()
אם שמת בתחילת המלחמה בארית תעשיות או בנקסט ויז'ן אני ממש מקנא בךמסכים. גם קשה להשוות כלכלה של מדינה שמונה למעלה מ 300 מיליון איש לכלכלה של מדינה שבקושי מגיעה ל 10 מיליון איש.
מסכים.
וכאן נכנס, מבחינתי האישית, הצד האמוני. אני מאמין בכלכלת מדינת ישראל.
בעיניי היא כלכלה שגובלת בנס של ממש. לאחר שנתיים של מלחמה קשה והנה מגזין יוקרה בין לאומי מכריז עלינו כאחת הכלכלות החזקות בעולם...
לפני כשלוש שנים שיניתי את מדיניות ההשקעה שלי, עזבתי את ה S&P 500 לטובת הבורסה הישראלית ומיד עם תחילת המלחמה השקעתי גם באפיק מניות החברות הבטחוניות ואני לא מצטער על המהלך.
אבל כל אחד שיעשה מה שהוא מאמין בו ומה שנראה לו השקעה נכונה בתנאי שהוא אכן שוקל את כל הנתונים ועושה החלטה מושכלת.
מאיפה אתה לוקח נתונים?אגב אם לעבור אז לדעתי לנאסדק (QQQ) שבתקופה של חמש שנים עלה ב314%
אואלה סליחהמאיפה אתה לוקח נתונים?
צפה בקובץ המצורף 2140096
על כך אין מחלוקת, בוודאי שחובה לפזר את ההשקעות והסיכונים.בקיצור לדעתי כן לפזר עם עוד מקומות גם אם אתה מאמין גדול
אז היית שם חצי??ישנן הזדמנויות בישראל לא למעט לכן המדינה מושכת הרבה משקיעים במיוחד לאחר הלחימה כמובן שהשקעה פה בגלל המצב גם כרוכה בסיכון כמו מה שקרה לשקל במלחמה
צריך לדעת להיכנס למקום הנכון בזמן הנכון עד כמה שאפשר
אני רק אומר מידע כללי לגבי כמות אני מדבר על חשיפות קטנות יחסיתאז היית שם חצי??
אולי 10% אולי רבע אבל חצי מהתיק???
תענה בכנות לו היית אתיופי
הנושאים החמים