עשה זאת בעצמך קורה ראשית התרוממה מעל העמוד אחרי העמסה - איך לתקן?

• הוסף לסימניות
בס"ד
שלום לכולם,
אני זקוק לעצה דחופה על בעיה בגלריה שבניתי לאחסון (לא למגורים).

מידות החדר: 2.8 × 3 מטר
גובה החדר מתחת לגלריה: 206 ס"מ
גובה פנוי מעל הגלריה: כ-110 ס"מ

מבנה הגלריה:
  • קורות ראשיות (2 יח'):פרופיל 100×100×3, אורך 3 מ'.
    • צד אחד: חצוב ~8 ס"מ עומק בקיר בלוק, ממולא במלט מהיר בלחץ.
    • צד שני: מונח על עמוד עגול Ø90×3 מ"מ.
  • בסיס העמוד: פרופיל 100×50×3 שוכב, ממולא במלט מהיר, מודבק לרצפה בסופר 7 היי טאק.
  • חיבורים: זוויות פשוטות + ברגים קודחים (גם בין העמוד לקורה וגם בין העמוד לבסיס).
    • בנוסף: 2 זוויות רחבות באמצע העמוד מחוברות לקיר שמאחוריו לפילוס ויציבות.
  • רגל אמצעית: פרופיל 40×40×3 עומד בלחץ + ברגים, באמצע כל קורה ראשית.
  • קורות משניות: 6 יח' 100×50×3.25 (מתוכן 2 בעובי 6 מ"מ), מרותכות לקורות הראשיות.
  • רצפה: פלטות סנדוויץ' עץ על הקורות המשניות.

הבעיה: אחרי שבניתי הכל, סגרתי בגבס והתחלתי להעמיס (לא כבד מאוד – כלי בית, קופסאות, כלי עבודה), גיליתי שהקורה הראשית בצד העמוד התרוממה כס"מ מעל ראש העמוד – כלומר העמוד "באוויר" מצדו העליון.
  • הסתכלתי מהצד השני של החציבה בקיר: המלט נראה דבוק היטב לקורה, אין סימני התנתקות או סדקים.
  • הנחתי פלס: הקורה נוטה מעט מאוד לכיוון החציבה (כלומר שקעה קלות בצד הקיר).
שאלותיי:
  1. מה הסיבה הכי סבירה להתרוממות הזו? (כיפוף הקורה? חיבור רופף?)
  2. האם אפשר לתקן זאת על ידי הכנסת חתיכת פלדה/שימים בלחץ בין ראש העמוד לקורה + חיבור זווית חזקה יותר?
  3. או שחייבים תיקון שורש (לפרק חלק, לחזק בסיס, להוסיף עמוד וכו')?
מצורפים:
  • שרטוט ידני פשוט
  • תמונות של החדר, החיבור עם המלט המהיר והרווח שנוצר

תודה רבה מראש על כל עצה או ניסיון דומה!

קבצים מצורפים

• IMG_0003.JPG
    4.1 MB · צפיות: 54
  • IMG_0005.JPG
    5 MB · צפיות: 34
  • IMG_0006.JPG
    2.6 MB · צפיות: 27
  • IMG_0007.JPG
    4.1 MB · צפיות: 30
  • IMG_0008.JPG
    4.3 MB · צפיות: 33
  • IMG_0013.JPG
    4.2 MB · צפיות: 28
  • IMG_0014.JPG
    4.8 MB · צפיות: 30
  • IMG_0015.JPG
    4.4 MB · צפיות: 23
  • סריקה_20260117.png
    סריקה_20260117.png
    1.3 MB · צפיות: 42
  • הוסף לסימניות
לא מבין גדול בזה, אבל אני בכלל לא מבין איך בלוקים יכולים להחזיק קורות, בלי שיש לך קונסטרוקצית תמך יציבה (ולא משהו מודבק בסופר 7). כנראה שהקיר "נמחץ" והקורה עלתה בהתאם למעלה בצד השני.

איך לתקן דבר כזה בלי לפרק אני לא יודע, אבל שימים כנראה לא יפתרו את עיקר הבעיה.

• הוסף לסימניות
לא מבין גדול בזה, אבל אני בכלל לא מבין איך בלוקים יכולים להחזיק קורות, בלי שיש לך קונסטרוקצית תמך יציבה (ולא משהו מודבק בסופר 7). כנראה שהקיר "נמחץ" והקורה עלתה בהתאם למעלה בצד השני.

איך לתקן דבר כזה בלי לפרק אני לא יודע, אבל שימים כנראה לא יפתרו את עיקר הבעיה.
תודה על המענה
התכנון נעשה עם מסגר מקצועי, הקיר בעיקרון אמור להחזיק את הקורה, הסופר 7 הוא בסה"כ למטה בפורפיל השוכב שעליו יושב העמוד שעליו הקורה, הוא משמש בסה"כ לתמיכה אנכית שלא יזוז ממקומו ולא כתומך.

• הוסף לסימניות
קשה להאמין שזה תקני. בכל מקרה אולי היה עדיף להשתמש בברגים עוברים ולא קודחים כך שגם אם הבלוקים נמחצים הקורה לא היתה מתרוממת..

• הוסף לסימניות
עכשיו אני חושב שאולי זה בגלל החום הנוראי שהקורה התחממה כשריתכתי אליה את כל הקורות המשניות ברצף, כל קורה משני צידיה בלי לתת לקורה להתקרר מעט.

מה אומרים?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה