קורונה קורונה בבי"ס מרכז בבני ברק

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
עוד משהו,
המלצת משרד החינוך היא לסגור את כל בית הספר אבל ההחלטה בידה המפקח\ת לכן בכל מקום לימודים זה אחרת...

• הוסף לסימניות
המנהלת חייבה אותי להגיע עפ"י הוראות משרד החינוך. זה מה שאמרו לי. לשלוח לבית הספר זו החמרה של בית ספר אולי? לא של משרד הבריאות? מישהו יודע ממקור מוסמך?

• הוסף לסימניות
יש לי בת בביה"ס בדקתי קצת ולהלן תוצאות החקירה הדלה:
הסיבה שמכניסים לבידוד בגלל שהילדה שיחקה בהפסקות והסתובבה,
באם כן מדוע לא מיעדים הפסקות לכל שנתון?
בנוסף שאלה לי אל ההורים, אני לא מצליחה להבין איך שלחו את הבנות לביה"ס
ביום ראשון הן היו בביה"ס והיום קיבלו תשובה שהן חיוביות
באם היה להם תסמינים, כיצד שלחו? הרי חותמים שאין תסמינים
באם יש בן משפחה חולה, כיצד שלחו?
באם יש בן משפחה שממתין לתוצאות ויש תסמינים כיצד שלחו?
לפי הידוע היה להם בן משפחה שהתגלה חיובי אז כיצד שלחו לביה"ס??????????
לא מצליחה לדון לכף זכות, מצטערת, אני יודעת על כאלו שלא יוכלו להשתתף בחתונה קרובה
בגלל הורים ששלחו ולא נזהרו.
נראה לי שבאם יטילו קנס כספי גבוהה בסך 10,000 ש"ח על כל מקרה
הורים ימנעו מלשלוח
רגע שניה. אל תתרגזי.
הבנות האלו לא היו בבית הספר מיום ראשון. כך הבנתי.
כי הבידוד לשאר הבנות הוא עד יום ראשון כ"ט סיון

• הוסף לסימניות
צוות מחויב לבוא לעבודה גם אם יש בבית אדם שפיתח תסמינים אבל לתלמידים אסור להופיע לפי משרד החינוך- מה שאומר שאם ילד אחד העלה חום כולם בבית חוץ מאמא שהולכת ללמד בלי מסכה.............. הזוי

• הוסף לסימניות
המנהלת חייבה אותי להגיע עפ"י הוראות משרד החינוך. זה מה שאמרו לי. לשלוח לבית הספר זו החמרה של בית ספר אולי? לא של משרד הבריאות? מישהו יודע ממקור מוסמך?
קצת מגוחך לסגור בית ספר של 2000 בנות בערך בגלל כמה בנות בודדות..
אין מצב שכולן כולן הגיעו במגע עם החולות

• הוסף לסימניות
שאלתי היא למה כל הבנות צריכות בידוד הרי לכל היותר היו עם הבנות האלו רק בהפסקה ובמרחב הפתוח וכולל חבישת מסכה, בטוח לא פחות מ-2 מטר במשך רבע שעה רצופה,
באמת נראה לך שהילדות שומרות על הכללים?

• הוסף לסימניות
לא מדויק
לא צריך בידוד אבל אסור לשלוח לבית ספר
בדקתי שוב באתר של משרד החינוך (מערכת משוב) הורים צריכים לחתום על הצהרת בריאות רק שאין חום וסימפטומים ושאין חולה מאומת. כל שאר ההוספות בהצהרות הבריאות הם על דעת המוסד בלבד וחוקית לא מחייבות.
לכל אחד מילדי יש הצהרה אחרת לפי רוח המנהל...

• הוסף לסימניות
רגע שניה. אל תתרגזי.
הבנות האלו לא היו בבית הספר מיום ראשון. כך הבנתי.
כי הבידוד לשאר הבנות הוא עד יום ראשון כ"ט סיון
אבל את בדיקת הקורונה לאח עשו כמה ימים קודם. ועד שהגיעה התשובה החיובית כל האחים והאחיות (ששתיים מהם התבררו כחולים) המשיכו להגיע למוסדות החינוך.
יכול להיות שלפי הנוהל היבש לא נעשה כאן מעשה רע, אבל היה מצופה מההורים להפעיל שיקול דעת ולא לשלוח אף אחד כל זמן שיש חשד לגבי אחד מהילדים.

• הוסף לסימניות
בדקתי שוב באתר של משרד החינוך (מערכת משוב) הורים צריכים לחתום על הצהרת בריאות רק שאין חום וסימפטומים ושאין חולה מאומת. כל שאר ההוספות בהצהרות הבריאות הם על דעת המוסד בלבד וחוקית לא מחייבות.
לכל אחד מילדי יש הצהרה אחרת לפי רוח המנהל...
משבוע שעבר יש הנחיה חדשה, שבית שיש שם מישהוא בבידוד או לא מרגיש טוב, שהילדים לא יבואו למוסדות (של משרד החינוך)
בפרט שרוב המשפחות לא באמת מבודדות בחדר נפרד עם כל הכללים, אי אפשר להשאיר ילד בן 8 בחדר לבד

• הוסף לסימניות
משבוע שעבר יש הנחיה חדשה, שבית שיש שם מישהוא בבידוד או לא מרגיש טוב, שהילדים לא יבואו למוסדות (של משרד החינוך)
בפרט שרוב המשפחות לא באמת מבודדות בחדר נפרד עם כל הכללים, אי אפשר להשאיר ילד בן 8 בחדר לבד
מקור?
הצהרות ממוחשבות של משרד החינוך לא כוללות את זה!

• הוסף לסימניות
מקור?
הצהרות ממוחשבות של משרד החינוך לא כוללות את זה!
אחותי מזכירה בבית ספר של החינוך העצמאי וזאת ההנחיה שהם קיבלו.
כל בת שיש בביתה איזה מישהוא עם חום או בבידוד לא מופיעה בבית הספר, ואוכפים ומקפידים על זה וכן שולחים חזרה הביתה.

הרבה משפחות נכנסו לבידוד כולם במקום לבודד ילד קטן לבד, כך שגם לקניות הם לא יוצאים

• הוסף לסימניות
אחותי מזכירה בבית ספר של החינוך העצמאי וזאת ההנחיה שהם קיבלו.
כל בת שיש בביתה איזה מישהוא עם חום או בבידוד לא מופיעה בבית הספר, ואוכפים ומקפידים על זה וכן שולחים חזרה הביתה.

הרבה משפחות נכנסו לבידוד כולם במקום לבודד ילד קטן לבד, כך שגם לקניות הם לא יוצאים
מצטערת. הנתון לא נכון. בשטח אף אחד לא אוכף חום אצל אחים... הורידו את זה מהצהרות הבריאות בכמה בתי ספר של החינוך העצמאי שאני מכירה. רק בהצהרות הראשונות בקשו להצהיר על תסמינים אצל מישהו מבני הבית. היום לא.

• הוסף לסימניות
ושלא תהיה טעות אני בעד.
אבל בדקתי את זה כמיטב יכולתי לאחר שחייבו אותי כמורה להגיע לעבודה למרות חום של אחד מבני הבית.
אז נכון שכדאי לא לשלוח ילדים אבל אין חובה חוקית שכזו. אדרבה אשמח למקור מוסמך שאומר אחרת.

• הוסף לסימניות
מצטערת. הנתון לא נכון. בשטח אף אחד לא אוכף חום אצל אחים... הורידו את זה מהצהרות הבריאות בכמה בתי ספר של החינוך העצמאי שאני מכירה. רק בהצהרות הראשונות בקשו להצהיר על תסמינים אצל מישהו מבני הבית. היום לא.
אז בבית ספר שאני עובדת כן אוכפים, וכל יום יש בנות אחרות שחסרות כי מישהו בבית לא מרגיש טוב
וברור שנדרש אמון מההורים, לא עוברים בית בית לבדוק שכולם מרגישים טוב;)

• הוסף לסימניות
אבקש לא לסטות מהנושא, הנדון כאן הוא עניני האם לפי החוק התלמידות צריכות בידוד או לא, זה שההנהלה מחמירה על עצמה זה בסדר גמור אבל כאן הנושא הוא אחר
אין כאן שום סטיה
ללא ספק ההחלטה שלהם היא בכפוף למשרד הבריאות וכן גם לדעת תורה אני מאמינה שההנהלה לא תעשה דבר שלכאורה הוא בגדר טירוף (700 תלמידות) מגיל 6-10 בבידוד
כי בא להם להחמיר לא מדובר כאן בכיתות תיכון
קצת הגיון

• הוסף לסימניות

למה לא באמת מבודדות? בעקרון הוא אמור להיות בחדר לבד או עם הורה שנכנס איתו.
אלא אם כן כולם לא יוצאים מהבית
גם ההורים!

• הוסף לסימניות
אבל את בדיקת הקורונה לאח עשו כמה ימים קודם. ועד שהגיעה התשובה החיובית כל האחים והאחיות (ששתיים מהם התבררו כחולים) המשיכו להגיע למוסדות החינוך.
יכול להיות שלפי הנוהל היבש לא נעשה כאן מעשה רע, אבל היה מצופה מההורים להפעיל שיקול דעת ולא לשלוח אף אחד כל זמן שיש חשד לגבי אחד מהילדים.
מותר לשלוח את שאר הילדים, כשמישהו בבית חייב בבידוד.
נאמר שהחייב בבידוד זהו 10%, לאחים שלו זהו 20% שהם נדבקים ממנו, כך שהסיכון יורד ל2%, ולכן מותר לשלוח.
הכל עניין של אחוזי סיכון.
אי אפשר לדרוש ממישהו להיות 'מחמיר' יותר ממשרד הבריאות.

• הוסף לסימניות
מותר לשלוח את שאר הילדים, כשמישהו בבית חייב בבידוד.
נאמר שהחייב בבידוד זהו 10%, לאחים שלו זהו 20% שהם נדבקים ממנו, כך שהסיכון יורד ל2%, ולכן מותר לשלוח.
הכל עניין של אחוזי סיכון.
אי אפשר לדרוש ממישהו להיות 'מחמיר' יותר ממשרד הבריאות.
אם הוא בבידוד מלא מבני הבית האחרים יש על מה לדבר לא עם הוא מסתובב בבית.

• הוסף לסימניות
שערוריה -זה מה שקרה בבי"ס מרכז
בלי טיפת רצון לצאת קצת מהקופסא ולהסתכל על כל התמונה
כך בקלות כזו משתקים משפחות שלמות!
הרי כולנו יודעים שאי אפשר לבודד ילדות קטנות הרמטית - לא טכנית ולא נפשית.
אז לכן מבטלים תורה של מאות אברכים ומאות ילדי תשב"ר?!
למה???
כי הם הסתובבו בשטח פתוח עם מסיכות?
כי ילדה בת 8 אמרה שהיא היתה בהפסקה בחצר, ואילו אחותה בכיתה ה' אמרה שהיא שיחקה רק עם בנות כיתתה- אז כיתות ב-ד (שיש להן הפסקה משותפת) חייבות ב-י-ד-ו-ד ואילו הכיתות הגבוהות ממשיכות כרגיל.
כל הזמן משכנעים אותנו בחשיבות המסיכה,
מספרים סיפורים שהיא הצילה מבידוד וכו'
ומה בשעת אמת? כלום
כנסו , כנסו לבידוד. מה הבעיה?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה