עזרה קורות חיים > ספר ביוגרפיה

• פותח הנושא 2u2
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
ביוגרפיה יכולה להיות בעצם עמוד או שניים (וגם 200 עמודים), בו מתואר ביבושת, נולדתי, גדלתי, עשיתי, פעלתי, פה ושם אתמול ומחר.

אבל ביוגרפיה, יכולה להיות מסע קסום ומקפיא נשימה גם יחד, פוסעת בתקופות זמן, נותנת לחוש את פכפוך הנחל ואוושת העלים - בזמן שלום, ואת שאון הקרב והאבק המעקצץ הנישא מתחת פרסות הסוסים - בזמן מלחמה.

אשמח לקבל המלצה על ביוגרפיות מהזן השני, בעדיפות לאלו העוסקות באישים שאינם מוכרים, אבל מצליחות לסחוף לתוכן את הקורא.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
לך לך בני, מעילו של שמואל, אתהלך, ועוד.
הצד השווה הבלתי נמנע, הוספת מינון גבוה של נופך - דמיון ומעשים שלא היו בלע"ז.
בשביל לייצר סיפור כבקשתך, שלא ייראה כמו ביוגרפיה אפורה ויהיה גם אמיתי לגמרי - הכותב צריך להיות בעל המעשה בעצמו וגם סופר במקצועו, כולי האי ואולי.
יש זן נוסף, נדיר יותר, של ספרים שמתארים מאורעות כל כך סוערים/איומים, עד שללא מגע נוסף הם נעשים מרתקים ועוצרי נשימה. למשל ספרי שואה, כמו 'בגיא צלמוות' או 'הייתי עוזרו'.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
ציפור קטנה לחשה לי שיהודית גולן היטיבה לעשות כן בספרי הביוגרפיה שכתבה, האמנם?

• הוסף לסימניות
ציפור קטנה לחשה לי שיהודית גולן היטיבה לעשות כן בספרי הביוגרפיה שכתבה, האמנם?

עלים שעלו מן האפר?
זכור לי כספר שואה מוצלח.

ישנו ספר 'דפים של אתמול' על הקמת סמינר שרנסקי בתל אביב, קראתיו אי פעם ובפי עדיין הטעם.

• הוסף לסימניות
פחות אוהבת לקרוא ביוגרפיות, ולמרות זאת נהניתי מאד מהקריאה של ׳איש חוצה ישראל׳ - של בני גל.
לא יודעת מה ׳לקח׳ יותר: סגנון הכתיבה או קורות החיים עצמם. מה שבטוח השילוב מרתק.

• הוסף לסימניות
פחות אוהבת לקרוא ביוגרפיות, ולמרות זאת נהניתי מאד מהקריאה של ׳איש חוצה ישראל׳ - של בני גל.
לא יודעת מה ׳לקח׳ יותר: סגנון הכתיבה או קורות החיים עצמם. מה שבטוח השילוב מרתק.

דוד ליטוואק מתיר העגונות מפחיד הבעלים, חיבר ספר ששמו כמדומני היהודי הנודד.
מומלץ.

• הוסף לסימניות
הכותב צריך להיות בעל המעשה בעצמו
השמועה מספרת על סופר ידוע מחבר ביוגרפיות מהזן הנ"ל,
שבעל המעשה התפלא איך מעשייתו הצמיחה ציצים ופירות,
והוא ענה לו בזה"ל 'אתה אולי נוכחת כשזה קרה, אבל בסיפור אני הייתי...'.

• הוסף לסימניות
אגב, בערך ביוגרפיה בהמכלול יש כמה תובנות מעניינות.

• הוסף לסימניות
אכן, כל הספרים הללו הם אוטוביוגרפיות.
לך לך בני כן, אתהלך ומעילו של שמואל לא.
בכל מקרה, אני חוזר על דעתי הצנועה שהמכנה המשותף היותר חשוב הוא היותם נישאים על כנפי ניפוח רחב, עם גרעין מסוים של עובדות.

• הוסף לסימניות
שרי המאה, הרב מיימון
מקור ברוך, הרב ברוך אפשטיין
זכרונות, הרב מזא"ה

אמנם לא פכפוך הנחל, אבל בהחלט תיאורים יפים בסגנון עברי-רבני.

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה