כללי קורל | סגירה לדפוס

• הוסף לסימניות
כל אחד יוסיף את שלו...
תתחיל!
יש משהו שאני יודעת שהוא יודע (כך הוא טוען) שם כל שורה ומה תפקיד כל מילה, ואוכל לשאוב ממנו.

• הוסף לסימניות
מי שיש לו הערות - אשמח לקבל.
לא כל מה שכתבתי הבנתי - אבל ככה למדו אותי.

כתבתי את זה בעבר לאקרובט 6 בעברית, שמתי תמונות של 7 באנגלית.

• הוסף לסימניות
זה למעשה press עם שינויים ותוספות, זה בדוק ומנוסה?
אז ידעת מה לעשות עם כל שורה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י start;92814:
זה למעשה press עם שינויים ותוספות, זה בדוק ומנוסה?.

קראתי לפני העריכה ו...נפגעתי:)

לא, חלק הבנתי לבד, וחלק מחברים שאמרו בלי להסביר.
אני לא מתעסק עם דפוס, ואין לי ידע בנידון. הרעיון הוא לטפל במה שאתה רוצה בשלב העיצוב/עריכה/עימוד, ולא בדיסטילייר.
תראי את זה לחבר שלך... ותעדכני.

• הוסף לסימניות
לא צריך להפגע... רק אני סוגרת המון ביום ולא רוצה פשלות...
אראה לו ואעדכן.
תודה בכל אופן!!

• הוסף לסימניות
כש"נקי_כפים
מנהל פורום ויועץ קדם דפוס"
יתחבר, הוא בוודאי יחכים אותנו...

• הוסף לסימניות
נסיון ראשון מאכזב:
סגרתי לפי כל ההגדרות שציינת - הקובץ פי די אף שקל: 76.5 מגה.
סגרתי על איכות דפוס - press, וזה שקל 7.16 מגה.
הוא נפח אותו בצורה מטורפת.
בינתים שלחתי באיכות דפוס.
מענין מאד מסקנות וחוות דעתם של אלו שיודעים.
בד"כ, את כל הנ"ל לא לומדים, יש שמועות שעוברות, ומן הסתם מתעדכנות בדרך..
יבוא משהו ויסיר את הערפל.

• הוסף לסימניות
חזרתי עם תשובות: (הוא מעדיף להשאר אנונימי)
דבר ראשון הוא טען, שברגע שמכבים את אופצית הדחיסה, כל המשמעות של ה pdf כקובץ קטן ויעיל נעלמת.
הוא משתמש בסגירה באיכות דפוס - press (למעט מקרים מיוחדים, יפרט בהמשך..)

וכך כתב המשך:
תראי אין ספק שעדיף היה לעבוד עם תמונות לא דחוסות בכלל. ועדיף היה להשמש תמיד ברזולוציה שהיא תמיד כפול 2 מה LPI בו מדפיסים.
אבל אין לדבר סוף ולא שייך שכל ספר שיוציאו יצטרכו להביא חמוֹר נושא עשרות DVD (צער בעלי חיים)...

לכן אדובי הוציאה כמה סטים של הגדרות האמורות לספק את הצרכים של המשתמשים השונים. ומנסיוני זה מספק.

אם המבינים בתחום הממליצים על ההגדרות הנ"ל, הם יצרני הדפסות אומנתיות שאחרי טבילה במקווה וברכת לשם ייחוד מתאספים יחדיו בחדר חשוך עם לופה (זכוכית מגדלת) המגדילה פי 800 ודנים ביניהם על אודות השפעת צבעי הדפוס הרומניים על סיבי הנייר הנטחנים בטיבט, כולי קנאה והלואי והיה חלקי עימהם...

אך בעולם מציאותי שכל מעצב גרפי הצטייד זה מכבר בסקנר שולחני שגרם לו להוציא מכיסו כמה מאות שקלים ובזה המוצר הוא מייצר את עיצוביו. דיינו בהגדרות של משפחת אדובי.

לשאלתך על המקרים המיוחדים, בהם אני חורג :
ההגדרות הרגילות של איכות הדפוס מתיחסות להורדת הרזולוציה המיותרת לטווח סביר
למשל תמונות צבע ל 300 DPI וכו'.

ישנם מקרים שאנשים סורקים טקסטים שמקורם שחור בסריקת צבע (כמובן שזו טעות)
במקרה הזה אני משאיר את הרזולוציה המקורית ולא נותן לדיסטילר להורידם.

כמו"כ ישנן הגדרות המתיחסות למקרה של צבע שנצבע בצבע RGB והמרתו לצבעי דפוס.

אלה הגדרות מסוכנות - במיוחד בטקסטים שהגיעו מתוכנות שלא תומכות בפרוצס כמו תג וורד וחבריהם.
וזה ממש לא על רגל אחת. אולי בשיעור הבא ...(-:)

• הוסף לסימניות
טוב, עכשיו תורי:
חזרתי עם תשובות: (הוא מעדיף להשאר אנונימי)
ממי הוא פוחד? מכירים אותו כאן?

דבר ראשון הוא טען, שברגע שמכבים את אופצית הדחיסה, כל המשמעות של ה pdf כקובץ קטן ויעיל נעלמת.
הוא משתמש בסגירה באיכות דפוס - press (למעט מקרים מיוחדים, יפרט בהמשך..)
לא מכבים, משתמשים בדחיסת ZIP במקום JPG, באפור זה נחוץ לדעתי, בצבע - פחות.

וכך כתב המשך:
תראי אין ספק שעדיף היה לעבוד עם תמונות לא דחוסות בכלל. ועדיף היה להשמש תמיד ברזולוציה שהיא תמיד כפול 2 מה LPI בו מדפיסים.
אבל אין לדבר סוף ולא שייך שכל ספר שיוציאו יצטרכו להביא חמוֹר נושא עשרות DVD (צער בעלי חיים)...

לכן אדובי הוציאה כמה סטים של הגדרות האמורות לספק את הצרכים של המשתמשים השונים. ומנסיוני זה מספק.

אם המבינים בתחום הממליצים על ההגדרות הנ"ל, הם יצרני הדפסות אומנתיות שאחרי טבילה במקווה וברכת לשם ייחוד מתאספים יחדיו בחדר חשוך עם לופה (זכוכית מגדלת) המגדילה פי 800 ודנים ביניהם על אודות השפעת צבעי הדפוס הרומניים על סיבי הנייר הנטחנים בטיבט, כולי קנאה והלואי והיה חלקי עימהם...

אך בעולם מציאותי שכל מעצב גרפי הצטייד זה מכבר בסקנר שולחני שגרם לו להוציא מכיסו כמה מאות שקלים ובזה המוצר הוא מייצר את עיצוביו. דיינו בהגדרות של משפחת אדובי.

לשאלתך על המקרים המיוחדים, בהם אני חורג :
ההגדרות הרגילות של איכות הדפוס מתיחסות להורדת הרזולוציה המיותרת לטווח סביר
למשל תמונות צבע ל 300 DPI וכו'.

ישנם מקרים שאנשים סורקים טקסטים שמקורם שחור בסריקת צבע (כמובן שזו טעות)
במקרה הזה אני משאיר את הרזולוציה המקורית ולא נותן לדיסטילר להורידם.

כמו"כ ישנן הגדרות המתיחסות למקרה של צבע שנצבע בצבע RGB והמרתו לצבעי דפוס.
הרעיון שלי הוא: במקום לסגור קובץ עם תמונות ב-1000DPI, לסגור אותם מלכתחילה על 300, ובמקום לסגור ב-RGB, לסגור מכתחילה ב-CMYK. למה לתת לאקרובט לעשות את זה, נעשה את זה לבד...

אלה הגדרות מסוכנות - במיוחד בטקסטים שהגיעו מתוכנות שלא תומכות בפרוצס כמו תג וורד וחבריהם.
וזה ממש לא על רגל אחת. אולי בשיעור הבא ...(-:)

באקרובט 5 הסתדרנו עם המרות צבע בתוך האקרובט (בפיטסטופ), מה היה כ"כ גרוע?

• הוסף לסימניות
טוב, עכשיו תורי:
ממי הוא פוחד? מכירים אותו כאן?
בודאי רוב רובם של הגרפיקאים מכירים אותו, ומן הסתם שלחו אליו חומר יותר מפעם אחת, רק אכבד את בקשתו...

אראה לו את תשובתך, ונראה מה יגיד...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה