אתה מלמד אידיש אני מעונין ללמודקיבלתי בקשה ללמד אידיש בפרטי לאישה,
רציתי לדעת איזה שיטה טובה ללמד,
ואיזה ספרים ודיסקים מומלצים.
וכן טיפים ללימוד קל וקליט.
אני עושה קורסים, יש לי שיטה מעשית וברורה מאד, [בשלושה חודשים] שהשקעתי בה המון!מי מכיר קורס מזורז ללמוד אידיש דחוףףףףףףףףףףףףףףףףףף
קיבלתי בקשה ללמד אידיש בפרטי לאישה,
רציתי לדעת איזה שיטה טובה ללמד,
ואיזה ספרים ודיסקים מומלצים.
וכן טיפים ללימוד קל וקליט.
לצערי עדיין לא, כלומר יש לי חומר מוכן שאני מעבירה בקורסים, אך הוא לא מעובד ללמידה עצמית.@דבורה לאה1 זה נשמע מאוד מעניין!
בעלי הוא דווקא זה שמאוד רוצה לשפר את האידיש שלו.
יש לך אפשרות לחומר כתוב וכד' שיתאים לגברים?
מי מכיר קורס מזורז ללמוד אידיש דחוףףףףףףףףףףףףףףףףףף
אני עושה קורסים, יש לי שיטה מעשית וברורה מאד, [בשלושה חודשים] שהשקעתי בה המון!
הבעיה שעוד לא התחלתי החורף לארגן קבוצה... [זה בתיכנון... אבל יקח זמן] אם את מכירה עוד שרוצות ללמוד, אוכל לפתוח קבוצה.
הרעיון הוא לא להעמיס אוצר מילים בלי קשר, המח האנושי אינו מילון, ושינון מילים הוא אינסופי, ולא יעיל בשליפה.
מה שכן, הרעיון הוא להפשיט את את הכללים בהדרגה, להסביר יותר את ה'הגיון' שעומד מאחורי כל דבר, לא סתם לתרגם משפט, בשביל זה את צריכה דבר ראשון להתעמק בחומר הדקדוקי ולהבין אותו לעומק.
כל זה הקדמה בשביל להגיע למצב שהתלמיד יכול לקרוא טקסט ולתרגם אותו בלי להיתקע בכל 'האט' ו'זענען' וכו',
ברגע שהבן אדם מכיר [בהדגשה על מכיר! לא צריך לדעת ישר והפוך כללי דיקדוק בשלב זה] את השפה, מתחילים לחשוף אותו להקלטות באידיש וכו', כשהרמה עולה לאט לאט...
יש לי עוד הרבה מה להגיד לך, אין לי כל כך זמן, אם יש לך שאלות ספציפיות אשמח לעזור!
משהו יודע על קורס אידיש לגברים, עדיף פרונטלי .???@דבורה לאה1 זה נשמע מאוד מעניין!
בעלי הוא דווקא זה שמאוד רוצה לשפר את האידיש שלו.
יש לך אפשרות לחומר כתוב וכד' שיתאים לגברים?
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: שמואלזון1 //