כללי קורעים את המסכה

• הוסף לסימניות
אני רק יכול לומר, שאלו שקורעים את המודעות מבחינה אידיאולוגית, הם אלו שיקבלו את ההלם החזק ביותר, ויאמרו בליבם, "אותם קרעתי?"

יותר מזה אני לא יכול לומר.

[ביקשתם רמז...]

• הוסף לסימניות
כפי שאמרו כאן, במודעות רחוב לא רואים את הפיאות, ולכן יתכן שהחמצת משהו.
בכ"א, אני מקווה שהסקרנות תתברר כמוצדקת - -

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
מה שבטוח שזה ממש מושך תשומת לב. א"א לא לראות את המודעה הזו. מעניין מאד!

• הוסף לסימניות
הלשונות הרעות סיפרו שהולך להיות כאן הפוך על הפוך.

• הוסף לסימניות
איש, לפחות תכתוב את תאריך החשיפה - -

• הוסף לסימניות
אוי, מתי תרחמו גם על הגרים באזורי הביניים?
ככה למתוח?:):(:)

• הוסף לסימניות
איש תודה על הרמז אבל עכשיו הכל מסובך לי יותר.
ואולי בסוף אני אגיד: איך לא חשבתי על זה?
ועוד משו - הרעיון לקבל את התשובה לסקרנות בדואר מאד מוצלח, לאחר שהלכולם יצאו העיינים....

• הוסף לסימניות
פעם ראשונה שראיתי את המודעה זה היה באזור מלכי ישראל שחוררו את העיניים
של הילד תדמינו איך זה נראה כך (א"א לתאר):eek:

• הוסף לסימניות
בלוח מודעות רואים פחות את הפנים.
המודעה מאד מסקרנת, ומאד מושכת את העין

• הוסף לסימניות
לפי מה שלי נראה זה מייזם / רעיון / תוכנית / ספר / ועל זה הדרך....
שעומד/ת להכנס לציבור החרדי שכל מטרתה/ם היא חיובית והיא ההפך הגמור ממה שהמודעה משדרת.

• הוסף לסימניות
לדעתי זה בית חם

• הוסף לסימניות
98% שזה יד לאחים
לבית חם זה לא קשור!

• הוסף לסימניות
היום, כמעט כל המודעות האלה, היו קרועות...
יש לך אויבים?....

• הוסף לסימניות
אוף, איש קטן! מה עם לא תונו איש את עמיתו?!;):eek::mad::rolleyes::( וכי אנחנו לא עמיתים?...

• הוסף לסימניות
הבה נוריד אט אט את הערפל, נקרע טיפה את המסכה.

מדובר באגודה שכולם מכירים, שיש עליה סטיגמות שליליות ברחוב. שליליות מאד. הסטיגמות מדברות על מכות, ספריי על חנויות שאינן תואמות לרוחה, אגודה שאנשיה מנסים להכתיב לכל העולם איך להתנהג, וכו'.

האמת, כשהם קראו לי, והזדהו בשמם, הייתי בטוח ש'יפוצצו אותי מכות' כשאגיע לשם. למה, הרהרתי בליבי, אולו הם עלו על זה שאני כותב בפרוג, ואינטרנט הרי זה בראש מאבקם בתקופה זו, [על אף שבפורום הזה אין כל רבב, כשר למהדרין ולחומרא]. ולמה מכות? כי לצערי זה האינסטינקט הטבעי שעובר במוח כשהוא שומע על האגודה הזו.

כשבאו אלי ואמרו, אנחנו קורסים, חייבים עזרה. אמרתי להם: ככה, כמו שאתם, חבל על המאמץ וחבל על הכסף. התחושות ברחוב אינן מחמיאות לאגודה שלכם, יהיו המאבקים צודקים ככל שיהיו. ולמה סתם לפזר כספים לריק.

ואז בניתי להם תוכנית מוזרה, שבעיקרה: להפוך את החיסרון ליתרון, להניח הכל על השולחן, להוציא את המוגלה, ושם להסביר את עמדתכם.

מה שעלה לי במוח באותה שעה, זה מה שאמר יהושע בפרשת המרגלים, שרצה להרעיף דברי שבח על משה רבינו, אבל ידע שהם כה אכולים נגדו ואין סיכוי שישמעו לו, עד שהבין שהוא חייב למשוך אותם בהפוך עך הפוך, ואמר להם, וכי רק זאת עשה בן עמרם? הם סברו שבא גם יהושע לדבר בגנותו של משה, וכך, כאשר כבר עמדו סביבו, הוא הרעיף שבח על משה, ולדבריו היה סיכוי רב יותר להתקבל באוזני המרגלים.

אמרתי, חייבים להניח את הדברים על השולחן, ולא להתעלם מהטענות. ובדרך זו, אתה פורץ אל לבם ושכלם, ושם מוציא את המוגלה, מרפא, ומשחיל תוכן חיובי.

ואכן התברר, שהעמדות שלהם מוצקות ביותר, ולדעתי אף חיוביות ביותר.

כאשר ישבתי על הטקסטים בחוברת שתחולק בע"ה הלילה בכל הנקודות החרדיות בארץ, כתבתי את הדברים באופן אישי, בגובה העיניים, באופן שאני, אדם די פתוח, ובוודאי לא אלים, רואה את הנחיצות שבמאבקי האגודה. תוך שכאמור אני מוציא את כל המוגלה, מדבר על כל המבט השלילי שהודבק לאגודה, ומשם פורס את הפעולות החיוביות והמדהימות של האגודה.

הרי אחרי הכל, מי שיסדו את האגודה הם מאורי הדור-שעבר, ר' שלמה זלמן אויערבך וה"לב שמחה" זצ"ל, ומכווני דרכה של האגודה הם הגרי"ש אלישיב והרב שטיינמן ועוד, ואם כך, למה הם מרשים לעצמם להישאר תדמיתית בעיני העם כ"רעים" "נעכסים", ועוד כיוצא בזה.

כדבר הזה, עשיתי כאשר בניתי פאנל מחנכים שמדברים על ענייני חינוך (-ענין שמקושר באופן ישיר בפעולות הארגון), הבאתי במיוחד מחנכים די פתוחים וליברליים, בניגוד גמור לתדמית שיש על האגודה, כסגורים ופנאטיים. וכך השחלתי לשם גם את הרב שמחה כהן, ואת הרב דוד לוי בטורים אישיים.

אני לפחות, השתכנעתי שהאגודה הזו היא מחוייבת המציאות.

לגבי השאלה מי הם הקורעים את המודעה.

על זה בדיוק רמזתי אתמול, שאלה שקורעים את המודעות הם יופתעו ביותר.

הרי הם רוצים ללחום את מלחמתם של הלוחמים, ובמבט ראשוני הרי לכאורה הטקסט של "שלושה גברים בפנים מוסתרות ממלמלים "ובערת הרע מקרבך"..." מציב באור שלילי קבוצה די מסויימת של אנשים ממותגים שלילית. בעוד הם יופתעו לגלות, שהקמפיין הזה משרת אותם ואת האינטרסים שלהם באופן הכי חד וברור.

ועתה לסלוגן "קורעים את המסכה".

יש כאן 3 משמעויות:

א. קורעים את המסכה מעל האגודה המסקרנת והחשאית ביותר. (מיתוג מחדש, דהיינו, יש מסכה שלילית על אגודה חיובית).

ב. קורעים את המסכה - מסכת הגשמיות שמסתירה את הרוחניות וכו'. (הרחבה בחוברת).

ג. - המסר המרכזי והחשוב ביותר: מאחורי כל מסכה של נער מתפרק, מסתתרת נשמה יהודית זכה וצחה כשלג. (הרחבה כמובן, בחוברת).

מי הם? מה הם? לזה כבר תצטרכו לחכות לת.ד.

ולפרוגואים, אשתדל להעלות כאן את החוברת בערב.

תודה על ההאזנה, והמשך יום נעים ובטוח.

...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י R.Design;360222:
<הניחוש הפרוע שלי, המתבסס על המילים "ובערת הרע" הוא - החרם האחרון על האינטרנט... יש קשר?>

אז צדקתי קצת, אה?? רעיונות חבלזיים יש לך.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה