כללי קורעים את המסכה

• הוסף לסימניות
אה ועוד דבר. רואים שעבדת עם אנשי "חזון".

• הוסף לסימניות
יש לי כמה הערות.

1. שאפו על המחשבה והביצוע. רעיון חזק ונכון.
2. אולי במודעה השניה תשים את הילד עם המסכה על רקע לבן כדי שיראו את הפיאות יותר כפי שכבר העירו.
3. בנוגע לכל המהלך של הטיזר, אין ספק שהוא יצר באזז, אין ספור ניחושים ודיברו עליו (גם האשכול הגדול הזה בפורום הוא הוכחה בזעיר אנפין.) אבל במידה מסויימת, עברנו את הגבול.
כשהייתי ילד קטן היה רק סיפור אחד מצוייר בהמשכים, בגב של 'זרקור'. כולנו, כל האחים, היינו רבים מיום ראשון על סדר התור בקריאת הסיפור השבועי. כשהתופעה התפשטה וכל עיתון הוציא סיפור מצוייר בהמשכים, לכולנו נמאס והיחס היה בהתאם... בעיקר בגלל שהיה קשה לאחוז ראש עם חמישה סיפורים בהמשכים
לפני לא הרבה שנים המושג של טיזרים היה כמעט ולא מוכר. פעם ב.. ואם בכלל היינורואים מסע פרסום כזה ואז כולם היו מדברים וכו'. בתקופה האחרונה כל יום יוצא טיזר חדש. אתה כבר לא יודע מה המשך שלמה ובמידה מסויימת זה יוצר קונוטציה הפוכה מהמטרה של המפרסמים. אני אישית הלכתי עם מישהו בשבת והוא ממש 'חטף עצבים' על המפרסמים "יאאלה, האחמד בן שרה הזה, נמאס כבר..." וזה לא היחס שרצו המפרסמים לקבל.
אז אולי שווה לבדוק שוב לפני שעושים היום טיזרים.

(4. בנוגע לפעילות הקודש של הועד למען טוהר המחנה, אולי זה לא ישמע טוב, אבל יש לי כמה השגות על אופן פעולותיהם. השיטה שלהם היא לתקוף קודם כל ואח"כ לבדוק. יש לי כמה סיפורים מסמרי שיער על מקרים שאם לא היו מחנכים אמיתיים שעזרו הם יכלו רק להרוס ובגדול...)

5. המשפט "לקרוע את המסכה" מקבל משמעות חדשה כאן :)

• הוסף לסימניות
הניסוח בחוברת לא מלוטש ויפה
(למשל בעמוד הראשון: 'הזאת הבן יקיר' - בן יקיר זה זכר)
ויש לזה הרבה משמעות במקרה הזה כי זה מתחבר לתדמית של 'צ'אלמערס' שלא יודעים עברית ומרוחקים מעולמינו

• הוסף לסימניות
קורעים את המסכה-אסטרטגיה גדולה!

מי שעיצב את המסרים בחוברת הזו הוא רב אומן.
- יש כאן המודדות עם התדמית הבעייתית-בריונית של הועד למען טוהר המחנה
- יש כאן 'רכיבה' על רגשות - הפחד השורר בציבור מפני נשירה, ההקלה שיש מישהו שדואג
- והעיקר - הלכו בדרך חיובית: 1. ראו מה אנחנו עושים, השקיעו כדי שתהיו רגועים. במקום להלך אימים על הציבור אילו צרות נוראות עלולות להגיע אם לא. 2. קורעים את המסכה ומגלים את הטוהר שבילד, במקום להגיד: שומרים מפני המחבלים.

יש עוד מה לכתוב, רק שהזמן קצר.
בקיצור, איש קטן, עתיד גדול.
עלה והצלח!

• הוסף לסימניות
איש קטן אולי תשנה את שימך לאיש גדול?
נשמע יותר מתאים לא?
אין לי עוד מה להוסיף כל מילה פה מיותרת! הצלחת להשאיר לנו את הלשון בחוץ!
תמשיך להפתיע!
והרבה מאד הצלחה,

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י shosh300;361951:
הניסוח בחוברת לא מלוטש ויפה
(למשל בעמוד הראשון: 'הזאת הבן יקיר' - בן יקיר זה זכר)
ויש לזה הרבה משמעות במקרה הזה כי זה מתחבר לתדמית של 'צ'אלמערס' שלא יודעים עברית ומרוחקים מעולמינו

לגבי הליטוש, יש צדק רב מאד בדבריך. בדרך כלל אני שולח את מה שאני כותב לעריכה מקצועית, ואני מודע לבעיות הדקדוק הקשות שלי. יתר על כך, מהרגע שהחוברת נכנסה להדפסה, לא הפסקתי לאכול את הלב, והאמן לי, שאני מבקר את עצמי [-יותר מדי] ורואה היטב את הצדדים השליליים בחוברת, ורבים המה [-גם מבחינת הדקדוק, וגם מבחינת העיצוב]. [סיפור החכם ב'סיפורי מעשיות' של רבי נחמן מברסלב - מוכר לך?].

אך כאן לצערי לא היה לי מספיק זמן לזה, בהתחשב בכך, שמהיום שהכרתי את האנשים מ"טוהר המחנה" עד להדפסת החוברת - עברו בסה"כ ששה ימים. שבתוכם הייתי צריך להספיק לכתוב תוכנית מפורטת ע"ג כמה עמודים, לחדד מסרים, (ולהתעקש לא להכניס שום דבר איום / גיהנום / אסונות / טרגדיות. אלא כיון של "האגודה של כולנו" למענך, בשבילך, טוהר, חיובי וכו'). להמציא רעיון. לתפור סלוגן. לחפש ילד (-בסוף התפשרתי). לחפש מסכה מתאימה בהרבה מאד חנויות, גם אצל מייבא מסכות (-בסוף התפשרתי על מה שהיה הכי קרוב למה שרציתי). לצלם - צילום מקצועי בסטודיו. לעבור על כל החומרים הישנים של האגודה. לבנות ולכתוב את הכתבה המרכזית (בשילוב כתבות קודמות, ולסנן סינון אחרי סינון, באופן כזה שגם אם מדברים על דברים שליליים, לא ייגרם ח"ו נזק לנוער שיקרא את החוברת. ניפוי אחרי ניפוי, בשילוב ויכוחים אינסופיים). לחפש דברים של הרב שטיינמן/הרב וואזנר/הרב שכטער על חינוך. לדבר עם הרב שמחה כהן, (לחפש את הרב שמחה - משימה לא קלה בפני עצמה. איש מדהים), לכתוב את דבריו, לשלוח לו בחזרה ולערוך. לעצב את החוברת. לדון ולגבש איזה 'גדול' קודם למי - בסדר הרבנים בחוברת ['אוף' עם זה]. לשלוח לעיתונות ולהספיק לריב איתם. להרים עיניים לשמים, לזעוק, להודות, לחזק את הבטחון, הכללי והעצמי, ושוב לזעוק, ושוב להודות, ברוך הנותן ליעף כוח.

ואם תשאלו למה החיפזון?

א. כי הם רצו להתחיל כשעדיין שובבי"ם - קדושה ושובבי"ם הולכים יחדיו, כך שהתעקשו שלפחות הטיזר יהיה לפני שבת משפטים.

ב. להקדים את מבול הפלייארים של פורים.

בהתחשב בכל זה, ניתן להבין למה לא הצלחתי למחוק את סימני הצ'אלמריות מהביטוי הלשוני...

'חובבן' כבר אמרתי?

.....

[כדור הרגעה]

.....

[אגב, מצאת עוד הרבה בעיות דקדוק? אשמח אם תשלח לי לתיבה, ואוכל לתקן, אם תהיה הדפסה נוספת, ולצורך הקובץ שנשלח בדוא"ל].

(אגב, תיקנתי את הטעות הנ"ל ועוד כמה וכמה תיקוני לשון, וצירפתי ללינק הקודם את הקובץ המתוקן, אם מישהו מעונין לקרוא בלי להתעצבן על הצ'אלמר המבולגן, עם הריר שנוזל לו מהפה... אשתדל לתקן לאור ההערות, ולתקן כל הזמן, שיהיה כלי נאה, עכשיו הרי שום דבר לא בוער, אפשר להתמקד....)

....

• הוסף לסימניות
אך כאן לצערי לא היה לי מספיק זמן לזה, בהתחשב בכך, שמהיום שהכרתיי את האנשים מ"טוהר המחנה" עד להדפסת החוברת -עברו בסה"כ ששה ימים.

התעללות לשמה :)

• הוסף לסימניות
איש, מיותר לשבח אותך אחרי כל ההספדים כאן - -

[במאמר המוסגר, התועלת בקמפיין לא תהי' רק כלכלית, אלא גם ובעיקר תדמיתית ורוחנית, ואין כאן מקום והמקום להאריך - -]

• הוסף לסימניות
אני חושב שאנשים מערבבים את האגודה לטוהר המחנה עם משמרת הצניעות. האחרונים הם הברוטאליים.

• הוסף לסימניות
מעודד לראות שגם לאיש גדול יש היסוסים ולחצים וכו'

אנסה לחפש עוד טעויות

עוד נקודה שרציתי להעיר עליה: נראה לי שאת 'ועד גאולה והשכונות' כדאי להשמיט, כי עם פעילות הועד הזה (ריסוס ספריי על חנויות שאף אחד לא מבין מה הבעיה בהם) נ"ל שאף אחד לא מזדהה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י shosh300;362086:
מעודד לראות שגם לאיש גדול יש היסוסים ולחצים וכו'

אנסה לחפש עוד טעויות

עוד נקודה שרציתי להעיר עליה: נראה לי שאת 'ועד גאולה והשכונות' כדאי להשמיט, כי עם פעילות הועד הזה (ריסוס ספריי על חנויות שאף אחד לא מבין מה הבעיה בהם) נ"ל שאף אחד לא מזדהה

הייתי בטוח שכבר מצאת את כל הפאשלות שלי, ועל זה ביססת את קביעתך שזה נותן תחושת צ'אלמער מזיע וזורק טיטולים...

טעות אחת של "הזאת הבן יקיר לי?" כבר נותנת תחושת זיעה? (אגב, כשכתבתי את המילים בשעתו, קפץ לי בראש "הזאת נעמי...", וכנראה שחשבתי, וואלה, יש כאן משמעות מעניינת. כמובן שזה שטותי לחשוב ככה).

אז בא אני אגלה לך מה באמת עושה את התחושה הצ'למרית.

תראה איך ניקדתי בתחילה את המילה "הכתבה". כמו ילד קטן בגן נעמי...

"...הם רואים בזה 'הַכְתַּבַה'..."

בעוד הניקוד האמיתי הוא 'הַכְתָּבָה'.

זה לטעתי, טעות קריטית הרבה יותר.

ויש עוד כמה. (אמרתי לך שאני ביקורתי לעצמי באופן כפייתי).

לגבי ועד גאולה, אני אחזתי בדעה שלך, הם טענו בתוקף שזה יועיל להם. אך בגדול, בינינו, גאולה ויפו די דומים, אני לא הייתי שולח לשם את הילדים שלי בלי ליווי צמוד.

• הוסף לסימניות
אם לא היית טועה, לא היינו מאמינים שמאחורי כל זה עומד איש (קטן) אחד שעשה הכל בשישה ימים...

• הוסף לסימניות
הזמן הקצר רק מעצים את גודל המחשבה...שלך! לגבי הטעויות (אם ישנם- לא עברתי על החוברת עדיין) חבל שזה כך, ואולי בפעם הבאה לא כדאי להתפשר.. יש שזה צורם ממש לליבם ומקבלים רושם מוטעה על כל הקמפיין בגלל זה. כמובן תלוי בכמות הטעויות ובמהותן. טעות כמו שאתה ציינת -בניקוד - אני חושב ש- 80% לא ישימו לב אפילו( ואני אומר זאת לצערי - כי נושא הדקדוק והלשון מאוד לוקה בחסר בימינו).
בכל אופן יישר כח גדול על קמפיין ועוד יותר על הביצוע... ועוד ב-6 ימים... אישית אני הייתי אומר להם...יש בסיבוב מישו שמחפש הרפתקאות...
שאפו

• הוסף לסימניות
באמת יפה מאוד!
בנוגע לטעויות הלשוניות - יש הרבה מאוד טעויות ספציפיות שאפשר להעיר עליהן (זכר-נקבה-יחיד-רבים וכו'), אבל לדעתי מומלץ לסגנן את הטקסט מחדש, כי כמו שזה, גם אם יוכנסו שיפורים במילים פה ושם, בכל מקרה יישארו מבני משפטים לא מוצלחים. אם יש עדיין אופציה לתקן, כדאי הפעם לעשות את זה רציני.

• הוסף לסימניות
כזה קמפיין רציני ולא מצאו עוד 100-200 שקל לעריכה לשונית מקצועית?
האגוז הקשה של הבלתי משוכנעים הם דוקא אלה שכן מחפשים את השגיאות, אלו שרואים באגודות האלה למיניהן (צר לי על ההתבטאות) עדר של ונדלים או במקרה הטוב חבורה של דוברי אידיש פרימיטיבים. אז ככה הולכים לשכנע אותם?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י agav;362152:
כהאגוז הקשה של הבלתי משוכנעים הם דוקא אלה שכן מחפשים את השגיאות, אלו שרואים באגודות האלה למיניהן (צר לי על ההתבטאות) עדר של ונדלים או במקרה הטוב חבורה של דוברי אידיש פרימיטיבים. אז ככה הולכים לשכנע אותם?

האגוז הקשה של הבלתי משוכנעים הרי לעולם לא ישתכנעו - -
אך אל דאגה, יש תמיד את הגרעין המבורך של הצד שכנגד.

• הוסף לסימניות
התקשיתי להבין מה מטרת הקמפיין הזה,
הרי לשכנע את המשוכנעים, מיותר לגמרי.
ואלו שלא משוכנעים מבועתים עכשיו יותר. כי פתאום משמרות המהפכה השכונתיות הופכות להיות גוף יענו מסודר.
יפה הצליח הפרסומאי "איש קטן" לעטוף הכל בסוכריות של מילים גבוהות, אך קשה לי להאמין שהקמפיין יסלול מסילות לליבם של אנשים שלא דוגלים בשיטת ה"וועדות לענייני וועדות" ובאלו שנפגעו בדרך כזו או אחרת מאופן פעולתם.

יופי של קמפיין, המוצר....אהממממ....

לדעתי זה הולך ליצור אנטגוניזם רציני. ישנם גופים שמוטב להם להיות מאחורי הקלעים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הסתר_פנים;362161:
התקשיתי להבין מה מטרת הקמפיין הזה,
הרי לשכנע את המשוכנעים, מיותר לגמרי.
ואלו שלא משוכנעים מבועתים עכשיו יותר. כי פתאום משמרות המהפכה השכונתיות הופכות להיות גוף יענו מסודר.
יפה הצליח הפרסומאי "איש קטן" לעטוף הכל בסוכריות של מילים גבוהות, אך קשה לי להאמין שהקמפיין יסלול מסילות לליבם של אנשים שלא דוגלים בשיטת ה"וועדות לענייני וועדות" ובאלו שנפגעו בדרך כזו או אחרת מאופן פעולתם.
יופי של קמפיין, המוצר....אהממממ....
לדעתי זה הולך ליצור אנטגוניזם רציני. ישנם גופים שמוטב להם להיות מאחורי הקלעים.

התקשיתי בתחילה להבין את הודעתך,
אך לאחר קריאה שני' שבו הבחנתי בהלך רוחו של הכותב, הבנתי - -

• הוסף לסימניות
לדעתי המודעה הראשונה מדהימה, ממבט ראשון כבר אהבתי (זה היה נראה פרסום מהמגזר הכללי), לדעתי זה היופי לצאת מהקופסא ולא להיות שבלוניים כמו כל משרד פרסום היום...
במודעה השניה לטעמי יש כמה תיקונים מבחינת קומפוזיציה,
בכללי הקמפיין מעולה. לא ראיתי בן אדם שעבר אדיש ליד המודעה הזאת

הבעיה הקשה ביותר לדעתי,
העדר מכתב אוטנטי על הארגון בחתימת ידו של אחד מגדו"י

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה