קורקט אגוזים

• הוסף לסימניות
זה חמץ?

• הוסף לסימניות
אפ'חד לא יודע?

• הוסף לסימניות
ידוע לי שכן, אבל לא בטוחה מליון אחוז

• הוסף לסימניות
קוראים לזה גם בְּרֶס אגוזים

• הוסף לסימניות
יש לי בת דודה שמוכרת מוצרי אפיה. היא אמורה לדעת.
רוצה את הטלפון שלה תבררי אצלה?
היא מומחית לדעת כל דבר ששייך לאפיה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;748799:
מה זה? (קורקט אגוזים)

מסתבר שזה אגוזים מסוכרים ושפותחת האשכול טעתה באיות...:rolleyes:
עד כמה שידוע לי אגוזים וסוכר הם לא חמץ.

מתוך האתר של קרין גורן:

קרוקנט אגוזים
אגוזים מסוכרים קצוצים נקראים בשפת הקונדיטורים "קרוקנט" או "ברס".
"קרוקנט" - תערובת שמכינים לבד: ממיסים סוכר לקרמל, מערבבים עם אגוזים קלויים, מניחים לצינון ושוברים לפירורים גסים. מתכון מפורט ראו בהמשך.
"ברס" - תערובת תעשייתית של שברי אגוזים ושקדים מסוכרים, במרקם גרגירי ואחיד יחסית, וטעם פחות דומיננטי (אבל גם טעים). להשיג בחנויות המתמחות.

חומרים
1 כוס סוכר (200 גרם)
1 כוס אגוזים טחונים גס (100 גרם)

אופן ההכנה
במחבת ממיסים סוכר לקרמל זהוב.
מוסיפים את האגוזים ומערבבים היטב בעזרת כף עץ עד שהם מצופים בקרמל והתערובת הופכת סמיכה וקשה לערבוב. מסירים מהאש ויוצקים מיד על נייר אפייה. מכסים בנייר אפייה נוסף ומרדדים לשכבה דקה ככל האפשר.
מניחים בצד עד שהתערובת מתקררת ומתקשה (אפשר לזרז את הצינון על ידי הקפאה קצרה).
שוברים בידיים לפיסות, מניחים בתוך מגבת מטבח נקייה והולמים במערוך עד לקבלת פירורים גסים (אפשר גם לרסק במעבד מזון עד שמתקבלים שברים קטנים, רק בזהירות - לא לטחון לאבקה).

• הוסף לסימניות
יכול בהחלט להיות שזה חמץ,לא בטוח שזה רק סוכר ואגוזים..
אפשר אולי לברר בחנויות למוצרי אפיה.

• הוסף לסימניות
יכול בהחלט להיות שזה חמץ,לא בטוח שזה רק סוכר ואגוזים..
אפשר אולי לברר בחנויות למוצרי אפיה.

• הוסף לסימניות
אם לא שמת לב הבאתי מתכון להכנה שהחומרים שלו הם אגוזים וסוכר - וזה - בטוח לא חמץ!

• הוסף לסימניות
בכל זאת כדאי לברר, אולי הקנוי שונה, ונשמח כולנו להתעדכן

• הוסף לסימניות
המתכון שהעלית הוא להכנה ביתית, אך כמו שכתבו מעלי הקנוי יכול להיות שונה..

• הוסף לסימניות
בהסבר שלפני המתכון כתוב שקורקנט אגוזים הוא אגוזים מסוכרים בהכנה ביתית ואילו ברס אגוזים הוא קנוי.
בכל מקרה, להווי ידוע שבכל השנה ובפסח בפרט צריך לבדוק כשרויות של החומרים הנכנסים לבית.
אני הבנתי שהשאלה היא עקרונית ועניתי עליה.

• הוסף לסימניות
אני בררתי בחנות למוצרי אפיה שקניתי שם, ואמרו לי שזה לא חמץ.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה