קושי בויסות תחושתי

• הוסף לסימניות
אני מעוניינת להתייעץ כאן בפורום, ואולי מישהי תוכל להסביר לי מניסיונה:

יש לי ילדה מתוקה מתוקה, בת כמעט 3 שבזמן האחרון לא נותנת לנו להלביש אותה. בזמן ההלבשה היא מרבה לקפוץ, להתלונן שהבגדים מפריעים לה (הגרביונים עם הלבנים למטה בעיקר) והיא ממש כועסת ומשתוללת. חוץ מזה, התנועות שלה מאוד מגושמות והרבה פעמים היא שופכת משקאות מבלי להתכוון.

חשבתי שאולי הכיוון זה קושי בוויסות תחושתי. האם מישהי חוותה תופעה דומה ויודעת לאן מומלץ לפנות?

• הוסף לסימניות
שלחתי לך באישי.
יש לי ידע מקצועי בעניין.
אשמח להסביר ולייעץ בשמחה.

בעיקרון,
ריפוי בעיסוק זו הכתובת...
המון הצלחות!

• הוסף לסימניות
סתם לידיעה. הרבה פעמים קושי בויסות חושי גורם למסורבלות, כי כשילד לא מרגיש את הגוף שלו ואת המנחים שלו באוויר, הכל נעשה מגושם יותר.....
בקיצור, טיפול בריפוי בעיסוק...

• הוסף לסימניות
הבת שלי גם היתה כזו,
ובלי שום טיפול זה עבר לה.
רק עכשיו כשאת מתארת את זה אני שמה לב שהיא כבר בהרבה פחות בעייתית, וממזמן לא שפכה כוס בטעות..

עדיין יש לה בגדים שהיא לא מסכימה, אין אצלנו גולפים, ומאז ומתמיד תוויות של בגדים נגזרות הישר לפח, אבל חוץ מזה זה ממש עבר לה.

אם יש לך זמן וכח, טפלי.
אם את ממש עסוקה- עד החתונה זה יעבור (או שתחכי לגיל 5 לראות אם זה עובר).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מלפפון;1444970:
הבת שלי גם היתה כזו,
ובלי שום טיפול זה עבר לה.
רק עכשיו כשאת מתארת את זה אני שמה לב שהיא כבר בהרבה פחות בעייתית, וממזמן לא שפכה כוס בטעות..

עדיין יש לה בגדים שהיא לא מסכימה, אין אצלנו גולפים, ומאז ומתמיד תוויות של בגדים נגזרות הישר לפח, אבל חוץ מזה זה ממש עבר לה.

אם יש לך זמן וכח, טפלי.
אם את ממש עסוקה- עד החתונה זה יעבור (או שתחכי לגיל 5 לראות אם זה עובר).

זה ממש לא קשור לזמן וכח,
אני חושבת שאם יש לילד צורך מסוים חייבים למלא אותו ולא לחכות שעד החתונה זה יעבור...:)
למה הילד צריך לעבור שנתיים של סבל ויכול להיות גם סוג של דחיה חברתית במידה כזו אח אחרת,
בעוד שעם קצת מודעות וטיפול הוא יכול להתגבר על הבעיה....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י OV graphics;1444976:
זה ממש לא קשור לזמן וכח,
אני חושבת שאם יש לילד צורך מסוים חייבים למלא אותו ולא לחכות שעד החתונה זה יעבור...:)
למה הילד צריך לעבור שנתיים של סבל ויכול להיות גם סוג של דחיה חברתית במידה כזו אח אחרת,
בעוד שעם קצת מודעות וטיפול הוא יכול להתגבר על הבעיה....

אם מדובר בדחיה חברתית או בסבל, ברור שהייתי מטפלת מיד.
אם הבעיה היא בויסות תחושתי קל, זה אופייני להרבה ילדים ויכול לעבור גם ללא טיפול.

• הוסף לסימניות
מנסיון עמוק בנושא ממליצה בחום על דיאטה סנסורית.הרבה סבלנות והבנה מה הילד עובר.וכמובן ריפוי בעיסוק.הרבה הצלחה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מלפפון;1444980:

זה נורא תלוי.
כנראה הבעיה הייתה קלה.
תמיד שווה ללכת לאבחון. מקסימום המרפאה בעיסוק תגיד לה שזו בעיה קלה וכדו...
במכונים (קופות חולים) מעדיפים לא לטפל אם זה לא בעייתי... יש להם תורים...

בדיוק דיברתי על זה עם אמא לילד שעולה לישיבה גדולה, תחושתי...
היא אמרה לי, בשביל מה צריך לרוץ לטפל. היום עושים מכל דבר עסק.
הנה הוא גדל, בחור מצוין וכו...
זה נכון שלפעמים בגיל בוגר ילדים לומדים על עצמם ויודעים איך לתפקד עם זה ע"י אסטרטגיות שהם מסגלים לעצמם. אבל -
שאלתי אותה כמה שאלות. ואז הגענו למסקנה שגרמה לאמא לנקיפות מצפון.
הוא בחור קצת עצבני. וזה פשוט מאוד. ילד שמרגיש הכל חזק יותר, יתעצבן יותר (במקרה הטוב).
ועוד סיפור, אתמול שכנה דיברה איתי גם כן על ילדה בת 9 עם ליקוי חושי שהיא מסתדרת עם זה נהדר.
אבל -
קשה לה להתרכז בשיעורים. האמא בכלל לא קישרה את זה לתחושה.
אז ויסות חושי זה לא רק תוויות שמציקות...
בקיצור, לא כדאי להזניח. תמיד אפשר לשאול את המטפלת אם זה חייב טיפול (זה תלוי בכמה ובאיזה חושים זה מתבטא.
הצלחות!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מלפפון;1444980:

זה העניין. שלא תמיד אנשים יודעים לקשר 'סבל' לויסות החושי. זה משפיע בכל מיני צורות ולא יודעים מה זה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה