כללי קטלוג הפונטים הגדול של פרוג!!

• הוסף לסימניות
מה דעתכם לעשות קטלוג מלא של כל הפונטים העבריים המלא מכל הזמנים,

-מידע על כל פונט, מהמקצוענים האמיתיים,
למה הוא מתאים, למה לא, כותרות, גוף, מפואר,
עסקי, ילדותי, מה עכשווי, מה מיושן, תאימות לתוכנות, לדפוס, PC-MAC , טיפים, עדיפויות בבחירת פונט מוצלח מתוך משפחה זהה, ועוד ועוד

- מה חינמי, מה בתשלום, פרטי היצרן,
[היצרנים בטח ישמחו לשתף פעולה]

אופציות נוספות:
-אנגלית פונטים בסיסיים, ומעוצבים נפוצים,

• הוסף לסימניות
אני מחפש פונט דומה ל"מצהלוות"
האם ידוע לך?

• הוסף לסימניות
זו אניאני:
מכיוון שיש להם אינטרנס למכור כמה שיותר פונטים!

אם תשימי לב, הם מכניסים פונטים לפי נושאים, ולפעמים הם מכניסים כמה סוגים של פונטים להמון נושאים. (נכון שהם מתאימים לנושאים שהם כתבו, אבל אנו צריכים באמת מקצוען שיגיד מה הכי מתאים למה במדוייק. לפי דירוג של: הכרחי, אפשרי, לא כדאי.)

וזה מה שיעשה מקצוען שאין לו שום רווח אישי מזה שהוא ממליץ על פונט כלשהו ולא על כמה פונטים יחד שמתאימים.

... חוץ מזה, שאם ההצעה של מקארתור תצא לפועל, יש לנו עוד ריווח!
הסבר הפרטני. לפי ההצעה של מקארתור, אנו נדע על כל פונט במדוייק ולא באופן כוללני. כמו שמציע אתר פונטביט ומתחריו.

• הוסף לסימניות
נו, נו.
לא מתנגדת לשיכלולים...
ע"א שלדעתי אם קצת ידע ונגיעה טיפוגרפית-ו ועם האופציות שהאתר ההוא מציע
אין שום בעיה להתאים פונט לתוכן.

• הוסף לסימניות
פונטביט הוא יצרן אחד, יש עוד.

• הוסף לסימניות
יש בעיתיות בזה.
למעשה, מי שיעשה דבר כזה, יכול לקבל תביעת ענק מחברות הפונטים.
מי שרכש לדוגמא פונט, יכול להשתמש בו איך שהוא רוצה, הוא יכול למתוח לעוות או כל מה שבא לו בעבודת הגרפיקה שלו. אולם גם אם שילמת על כל ספריית הפונטים אסור לך להוציא קטלוג פונטים שלם של חברה מסויימת (על מנת להציג את הפונטים כפונטים) כי אם הצגת את הפונטים בצורה שיכולה לפגום בשמה הטוב של החברה, לא על שימוש כזה שילמת והיא תתבע.
מה שכן אפשר, הוא להכין רשימה (טקסט) של כל הפונטים עם חוות דעת, דירוג או כל דבר אחר.

מה הכרחי? מה לא כדאי? כל גרפיקאי מחליט לעצמו לפי טעמו, ולפי הצורך באותו הרגע.
קשה מאוד לתת חוות דעת מקצועית על כגון זה. (אפשר להעריך רמת מקצועיות של בניית האות, הריווח וכו' אבל לא יותר מזה).

במקום להכין רשימה של פונטים ולהחליט למה הוא מתאים ולמה לא ולשפוט פונטים ברמה הפרטנית,
עדיף פשוט ללמוד לבד איך מתאמים אות לעיצוב ברמה הכללית, ויש הרבה מה לדבר על זה.

• הוסף לסימניות
למקארתור יש רעיונות טובים.
אולי הוא יכול מכור אותם למישהו...

אלי פריד - אדרבה! החכם אותנו מנסיונך העשיר.
אני מודה ומתוודה שלמרות שתחום הטיפוגרפיה הוא תחום שאני מאוד אוהבת לעסוק בו, מאז שנפרדו הפורומים אני לא מבקרת שם כמעט בכלל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אליהו פריד;217252:
למעשה, מי שיעשה דבר כזה, יכול לקבל תביעת ענק מחברות הפונטים.
...בצורה שיכולה לפגום בשמה הטוב של החברה, לא על שימוש כזה שילמת והיא תתבע.
מה שכן אפשר, הוא להכין רשימה (טקסט) של כל הפונטים עם חוות דעת, דירוג או כל דבר אחר.
במקום להכין רשימה של פונטים ולהחליט למה הוא מתאים ולמה לא ולשפוט פונטים ברמה הפרטנית,
חברות הפונטים יקבלו פרסום חינמי מפורט ומורחב, אתה לא חושב שהם ישמחו לשתף פעולה גם בלי למכור פונטים? ועל החוות דעת שעלולות לא להשתלם להם, שהם לא רבות, [אא"כ תגיד אחרת, אני לא מבין כמוך] אפשר לעשות כנספח נפרד.
ובגלל שיש הרבה מה לדבר, אדרבה, זה לא נחוץ יותר?
וחוץ מהתאמה מקצועית שלא כולם מבינים בתחום,
אני רואה מטרות נוספות, כמו: גם מי שמבין אך לא עוסק בטיפוגרפיה, קשה לו לזכור בעת בחירת הפונט את המגוון הרחב הקיים והנתונים על כל פונט, מטרה נוספת: חוסך בהסברים ללקוחות 'דעתניים' ו'מבינים'...
שוב, לאחר כל הנ"ל איזה אופציה מעשית נראית לך?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אליהו פריד;217252:

איפה אפשר לדבר ולשמוע על זה ???

• הוסף לסימניות
אליהו פריד, עכשיו אני חושב צורה קצת אחרת, אולי תוסיף לתוכנה שלך למחיקת פונטים לא חוקיים, מידע על כל פונט המותקן במחשב וכדלעיל.

• הוסף לסימניות
בשביל מה צריך את זה. תתקשרו לחברות הפונטים הם ישמחו לשלוח לכם קטלוג / ספר.
ואם תיקנו מאחת החברות, אל תדאגו... כל שנה הם ישלחו לכם.
אז בשביל מה לעייף פה אנשים.

• הוסף לסימניות
כאילו לפתוח סיפריה?...
ובקטלוגים אין מידע מפורט
כשקוראים לא עייפים, מבינים:)

• הוסף לסימניות
אני דווקא חושבת שמקארתור צודק לא דווקא בדרך שבה הוא מציע את זה אלה את הנגישות למידע
יותר ממה החברות הנ'ל מציעות..
אני למשל כדוגמא מתחילה בעולם הגרפיקה וגם עם הספרים והפירוט שלהם קשה לי לבחור את הפונטים או להתאים דבר לכל דבר ואני נעזרת במומחה..לכן אני דווקא בעד ההצעה שלו שיכולה לעזור להמון אנשים!!
הצביעו מקארתור!!!

• הוסף לסימניות
שימו לב כמה פעמים כשמעלים עבודה לחו"ד,
מתקבלת התגובה "תחליפו פונט דחוף".
אנשים די מסתבכים בנקודה זאת, בפרט אם יש כאלו שלא למדו עיצוב וטיפוגרפיה בצורה מסודרת.

• הוסף לסימניות
לדעתי יש מקום לקטלוג פונטים מחולק ומסודר בו יופיעו רק פונטים רלוונטים ולא כל מיני עב"מים.
לגבי חלוקה לסוגים הייתי ממליצה רק ברמת חלוקה של כתבי יד. כתבים מסורתיים וכדו' ולא חלוקה מפורטת יותר שעלולה להגיע לתביעות כמו שכתב אליהו פריד, וכן לא תחסום את המעוף...
ברכותי על הרעיון ובתקווה להצלחה בפרוייקט!

• הוסף לסימניות
דבר נוסף שעלה בדעתי הוא סוג של המלצה
חברי הפורום יציינו מי קנה פונטים כאלו ואחרים וההצבעה תדבר בעד עצמה - בתור המלצה לחבריהם העומדים בפני בחירה והתלבטות

• הוסף לסימניות
אולי לכתוב רק בבחינת "עשה טוב" מה טוב למה, ובלי להזכיר מה לא טוב, ובכך אין טענות על אף אחד.

• הוסף לסימניות
שאלה קטנה תוך כדי ההתלבטיות האם יש אפשרות לנקד טקסט לא בפונט אופן טייפ
משום שעכשיו קניתי פונטים מפונטביט ורציתי להחליף לאחד אופן טייפ הם מוכנים תמורה 11 משקלים רגילים קצת חבל לי

• הוסף לסימניות
אפשרות יש. אך זה לא יעמוד במקום הנכון ותצטרכי להזיז כל ניקוד באופן ידני.
יש סקריפט שקורים לו "ממקם ניקוד" שאפשר לקנות מפרוג שעושה את הניקוד אוטומטי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה