תח"צ קיבלתי מהם 3,000 בלי להתווכח, הדרך היחידה שעוזרת!!!

הלכתית אין בעיה לתבוע על זה?
האיסור לדון בערכאות הוא איסור חמור מאוד, ולכן מעבר לתשובות אישיות ששמעתי, אני מצטט מתוך דברים שפורסמו בכתב וברבים. וכמובן שאסור לתבוע בערכאות במקרים שהדבר אסור על פי התורה.

לפני שנתיים-שלוש פורסמה חוברת בשם "קונטרס סיכום הכללים וההלכות בתשלום בתחבורה ציבורית" (כיוון שלא ביקשתי את רשותו לא אכתוב את שם המחבר למרות שנראה שהוא רואה בזה זכות להפיץ וללבן את העניין של התשלום בתח"צ). אציין שהוא מדגיש בשער הקונטרס ש"מהדורה זו אינה סופית ואינה מיועדת לפסיקה הלכתית, אלא מתפרסמת להעלאת המודעות לנושא, ולקבלת ביקורת, הארות והערות, מכל הסוגים".

הפרק האחרון בקונטרס הנ"ל מתייחס ל"תביעת החברה על מחדלים" ואני מצטט משם "שמענו מהגר"צ ברוורמן וכן דעת הגר"י סילמן (שם בהערה מצויין שהמקור לדעתו של הרב סילמן הוא מקובץ בית אהרן וישראל במאמרו של הרב בריזל) שמותר לתבוע את החברה על ליקויים בשירות שהסבו לו הפסדים צער וכדומה..." וכאן אני מדלג על הטעם ההלכתי ורק אציין את מה שכתוב שם בסוף הערה 198 "ובודאי שהמתיר לעצמו לגזול מהמדינה וגם תובע את החברות הרי זה תרתי דסתרי", מבלי להכנס לעניין ההלכתי המבואר שם.

עוד נכתב שם "ויש לציין את מה ששמעתי מאחד הרבנים שליט"א, כי אין מן הראוי לפנות לערכאות על כל חריגה, כיון שלפעמים החברה עושה כל מאמץ והיא אנוסה בכך. אולם בחברה המזלזלת בקביעות, או כשהמחדל הוא קיצוני, הדבר רצוי בכדי להעמיד את החברה על מקומה" (ההדגשה של הקו התחתי היא שלי ואינה במקור).

ושם בהמשך בסעיף ב "דעת הגר"י סילמן וכן שמעתי מהגר"צ ברוורמן, שמותר לפנות לערכאות ובתי המשפט בתביעה כנגד החברות, כיון שהחברות אינם מוכנות לדון בדין תורה [ופעמים רבות כבר נקראו לד"ת וניתן היתר כנגדם] כך שהיתר זה מועיל לכל ואין צריך להיתר בי"ד על כך".

אני עליתי על קו של חברת תנופה מירושלים לב"ש והם גבו לי מחיר נסיעה אע"פ שהיה לי חופשי...
התקשרתי אליהם כמה פעמים וכל פעם אמרו שיחזרו אלי ותכל'ס 4 חודשים עברו וכלום לא קרה, ואין לי איך להוכיח לעו"ד כי אין קבלות ממכונת התיקוף, ורק חברת תנופה מחזיקים בממצאים,
מה עושים בעניין הזה...
ניתן להוציא פירוט בעמדות על הקו.
אבל נראה לי הכי פשוט כרגע זאת תלונה לרשות הארצית לתח"צ

למעשה - כי אני מעוניינת לתבוע - מי יודע האם זה מסתדר ההלכתית לתבוע?ערכאות?מאיזה רב קיבלתם היתר?

האיסור לדון בערכאות הוא איסור חמור מאוד, ולכן מעבר לתשובות אישיות ששמעתי, אני מצטט מתוך דברים שפורסמו בכתב וברבים. וכמובן שאסור לתבוע בערכאות במקרים שהדבר אסור על פי התורה.

לפני שנתיים-שלוש פורסמה חוברת בשם "קונטרס סיכום הכללים וההלכות בתשלום בתחבורה ציבורית" (כיוון שלא ביקשתי את רשותו לא אכתוב את שם המחבר למרות שנראה שהוא רואה בזה זכות להפיץ וללבן את העניין של התשלום בתח"צ). אציין שהוא מדגיש בשער הקונטרס ש"מהדורה זו אינה סופית ואינה מיועדת לפסיקה הלכתית, אלא מתפרסמת להעלאת המודעות לנושא, ולקבלת ביקורת, הארות והערות, מכל הסוגים".

הפרק האחרון בקונטרס הנ"ל מתייחס ל"תביעת החברה על מחדלים" ואני מצטט משם "שמענו מהגר"צ ברוורמן וכן דעת הגר"י סילמן (שם בהערה מצויין שהמקור לדעתו של הרב סילמן הוא מקובץ בית אהרן וישראל במאמרו של הרב בריזל) שמותר לתבוע את החברה על ליקויים בשירות שהסבו לו הפסדים צער וכדומה..." וכאן אני מדלג על הטעם ההלכתי ורק אציין את מה שכתוב שם בסוף הערה 198 "ובודאי שהמתיר לעצמו לגזול מהמדינה וגם תובע את החברות הרי זה תרתי דסתרי", מבלי להכנס לעניין ההלכתי המבואר שם.

עוד נכתב שם "ויש לציין את מה ששמעתי מאחד הרבנים שליט"א, כי אין מן הראוי לפנות לערכאות על כל חריגה, כיון שלפעמים החברה עושה כל מאמץ והיא אנוסה בכך. אולם בחברה המזלזלת בקביעות, או כשהמחדל הוא קיצוני, הדבר רצוי בכדי להעמיד את החברה על מקומה" (ההדגשה של הקו התחתי היא שלי ואינה במקור).

ושם בהמשך בסעיף ב "דעת הגר"י סילמן וכן שמעתי מהגר"צ ברוורמן, שמותר לפנות לערכאות ובתי המשפט בתביעה כנגד החברות, כיון שהחברות אינם מוכנות לדון בדין תורה [ופעמים רבות כבר נקראו לד"ת וניתן היתר כנגדם] כך שהיתר זה מועיל לכל ואין צריך להיתר בי"ד על כך".

אלא אם כן היה נזק משמעותי בגלל אותה רבע שעה.
לא נראה לי בלא״ה שעילת התביעה היא על הרבע שעה עיכוב.. {אם היה מאחר ברבע שעה כפי הנראה לא היה תביעה..}

אלא על המקרה המטורף שבו נהג בלא לומר כלום נוסע שלא במסלול הקו ומראה לנוסעת אוטובוס אחר ומצביע באדישות הוא הנהג אני סתם משחק איתך אם את רוצה תרדי..

ואין לי איך להוכיח לעו"ד כי אין קבלות ממכונת התיקוף, ורק חברת תנופה מחזיקים בממצאים,
כמו שכתבו - אפשר להוציא פירוט תנועות ברב קו בכל עמדת "על הקו"

לא נראה לי בלא״ה שעילת התביעה היא על הרבע שעה עיכוב.. {אם היה מאחר ברבע שעה כפי הנראה לא היה תביעה..}

אלא על המקרה המטורף שבו נהג בלא לומר כלום נוסע שלא במסלול הקו ומראה לנוסעת אוטובוס אחר ומצביע באדישות הוא הנהג אני סתם משחק איתך אם את רוצה תרדי..
לדעתי אם היא היתה מספיקה את האוטובוס שהגיע מיד אחר כך, לא היתה עילה לתביעה. התנהגות כזאת של הנהג אם היא לא גורמת לנזק היא כנראה לא עילה לתביעה, למרות שזאת התנהגות חצופה ומזלזלת.

אפשר לבקש ממשרד התחבורה את נתוני הנסיעה, רק אל תבקש בשם חוק חופש המידע, כי אז הם יבקשו כסף

תבקש בהתחלה רגיל, אם הם לא יתנו, תבקש שוב בשם חוק חופש המידע, זה כרוך באגרה כלשהיא, הסכום המדויק משתנה לפי העניין

ובכן זה התשובה: {בלינק המצורף בדקתי זה עולה 23 ש״ח}
מה שמעניין זה הציטוט שהם הביאו מ״אגד״...

Screen Shot 2025-06-06 at 0.39.07.png

ובכן זה התשובה: {בלינק המצורף בדקתי זה עולה 23 ש״ח}
מה שמעניין זה הציטוט שהם הביאו מ״אגד״...

צפה בקובץ המצורף 1981841
מעניין את הסבתא מה שאגד ציינו
ואם משרד התחבורה מסרב לתת ''מידע עסקי'' בגלל זה, אחת ושתיים תלונה
ואגב, האגרה משתנה לפי מידת העמל והיזע שהפקיד המנומנם השקיע במציאת המידע, 23 שקל לשלושת השעות הראשונות, ו33 שקל לכל שעה נוספת
כמו''כ, צריכים להתחייב, מסיבה שאינה ברורה לי דיה, עד לסכום של 167 שקל עבור הפקת המידע

ממש כמו שכתוב שם ''תלונה ליחידה הממשלתית לחופש המידע''
עוד פרטים כאן
בהנחיתך הגשתי בקשת מידע סתמית בלא לציין על פי חוק חופש המידע וכו׳
כמו שכתבת בהנחה שהם לא יקבלו את הבקשה, אז אאילץ לפנות על פי חוק חופש המידע,

ואכן שלחתי בקשה למשרד התחבורה באופן סתמי והם השיבו שאם אני רוצה שאבקש על פי חוק חופש המידע,
ולכן שאלתי אותך האם אתה עדיין סבור כפי שכתבת שיש מקום לתלונה.. {אולי על מה שהם הביאו מאגד?!..}

בהנחיתך הגשתי בקשת מידע סתמית בלא לציין על פי חוק חופש המידע וכו׳
כמו שכתבת בהנחה שהם לא יקבלו את הבקשה, אז אאילץ לפנות על פי חוק חופש המידע,

ואכן שלחתי בקשה למשרד התחבורה באופן סתמי והם השיבו שאם אני רוצה שאבקש על פי חוק חופש המידע,
ולכן שאלתי אותך האם אתה עדיין סבור כפי שכתבת שיש מקום לתלונה.. {אולי על מה שהם הביאו מאגד?!..}
לא
התכוונתי לומר, שאם אתה משלם ולמרות זאת הם לא מוכנים לתת לך ''מידע עסקי'' בהסתמך על התותים של אגד, אז שכבר תהיה לך את הכתובת הבאה ביד

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה