תח"צ קיבלתי מהם 3,000 בלי להתווכח, הדרך היחידה שעוזרת!!!

שלום וברכה
אני תבעתי את בית שמש אקספרס.
שינו את הבית משפט מבית שמש לירושלים לתאריך אחר כמובן.
עכשיו הנתבעת שלחה בקשה לבית משפט לדחות את זה .
שזה לא יהיה ביום ראשון ואחרי השעה 10:00.
אז והזיזו את זה בעוד חודשיים ולשעה 11:30 זה לא נוח עם הילדים השאלה האם להתנגד לזה ?
ואם כן איך משנים את זה?
תודה על כל העזרה

שלום וברכה
אני תבעתי את בית שמש אקספרס.
שינו את הבית משפט מבית שמש לירושלים לתאריך אחר כמובן.
עכשיו הנתבעת שלחה בקשה לבית משפט לדחות את זה .
שזה לא יהיה ביום ראשון ואחרי השעה 10:00.
אז והזיזו את זה בעוד חודשיים ולשעה 11:30 זה לא נוח עם הילדים השאלה האם להתנגד לזה ?
ואם כן איך משנים את זה?
תודה על כל העזרה
אתה בהחלט יכול להתנגד
אבל כדאי שבמידת האפשר זה יהיה בזמנים שהנתבעת כתבה. ולכן אם נניח שבשעה 10:00 נוח לך תבקש שזה יהיה ב-10:00.
את הבקשה תכתוב בPDF, חשוב שיהיה רשום במסמך את מס' התיק ושם ביהמ"ש, ואתה יכול (ולדעתי כדאי) לפרט את סיבת הבקשה.
באזור האישי בנט המשפט יש בסרגל למעלה כפתור "הגשות" שם תבחר ב"הגשה מהירה" ותעלה את זה.

רוצה לספר לכם על משפחה שתבעו כל אחד בנפרד חברה מסויימת על אי יציאת אוטובוס ולכן היו צריכים לקחת במשותף טנדר ובעיקר איחרו לשמחה.
כל אחד 'בנפרד' וחשוב להדגיש את זה, ככל שהתביעות נפרדות כך הפיצויים גבוהים.

אבל מה שהכי יפה זה שגם בעל השמחה שלא נסע תבע את החברה על כך ש'הרסו' לו את השמחה.
זה היה משתלם לכולם, הבנתי שגם לבעל השמחה שכאמור בכלל לא הי צריך לנוע.
מה אתם אומרים?

מישהו יכול למצוא לי פסקי דין של ריבי לב אוחיון?
היא שופטת בבית המשפט בירושלים ובית שמש
יש לי מס' תיק שאני יודע שהיא הייתה השופטת, אבל אני לא מצליח למצוא את פסק-הדין
מס' תיק 25833-01-23
תודה

איך אני בודקת אם האוטובוס עבר בתחנה או לא יצא? יש אתר לבדוק את זה?
בעמוד 'מפה לפי קו'

אשמח מאוד אם מישהו מהתותחים פה יוכל לענות לי על השאילה הבאה:
{עדיף מניסיון, ואם לא אז מידע...}
תודה רבה רבה!

אבל מה שהכי יפה זה שגם בעל השמחה שלא נסע תבע את החברה על כך ש'הרסו' לו את השמחה.
זה היה משתלם לכולם, הבנתי שגם לבעל השמחה שכאמור בכלל לא הי צריך לנוע.
מה אתם אומרים?
אני רוצה להדגיש נקודה חשובה מאוד:

אנשים מתבלבלים וחושבים שכל האירוע פה זה משחק כזה שהם ראו בפרוג, והם גם הולכים ומנסים, תובעים, הם מתקשרים ומציעים פיצוי, וזה עובד יופי, ומרוויחים כסף.

לא קולטים את משמעות האירוע, צריך להבין, זו תביעה משפטית לכל דבר, כלומר, אתה הולך ותובע מישהו על משהו שהוא עשה לך, תעשו סימולציה כאילו הייתם הולכים ותובעים אותם בבית דין על מה שקרה לכם, אז זהו שזה ממש לא שונה, ההבדל היחיד הוא שהם חילוניים ולא ממושמעים לדין תורה, ולכן הולכים איתם לבית המשפט [כ"א כמנהג רבותיו].

ולכן: כל עיגול פינות של נזק/הפסד/עוגמת נפש/הגזמות וכדו' זה בעיה רצינית של גזל ללא שום הוראת היתר.
גילוי נאות: אני אישית תבעתי, וקיבלתי, ובעז"ה גם אמשיך לתבוע, עדיין, היה חשוב לי להדגיש את הנקודה הזו, היות והרבה מתבלבלים בזה [חושבים שזה כמו מהמדינה שמותר לגנוב].

נ.ב. לא מתייחס לאירוע הנקודתי שבציטוט, אני לא יודע מה היה שם, ייתכן שזה באמת הרס לו את השמחה - ברמה שהוא היה הולך לתבוע בבי"ד, וזה גם לא העסק שלי, אני באתי רק לעורר, ושכל אחד יתייעץ עם מי שהוא סומך עליו אם זה בסדר.

נערך לאחרונה ב:
בעמוד 'מפה לפי קו'
האם זה אומר שהאוטובוס לא עצר בתחנה הנוכחית שלא עובר בה קו כתום?
אשמח לקבל תשובה מהמבינים
Screenshot of דאטאבוס.jpg

האם זה אומר שהאוטובוס לא עצר בתחנה הנוכחית שלא עובר בה קו כתום?
אשמח לקבל תשובה מהמביניםצפה בקובץ המצורף 1841603
מיקומי ה-GPS משודרים לרוב אחת לדקה, הקו הכתום הוא קו משוער שמחבר בין כל 2 נקודות של מיקומי GPS בקו ישר,
במקרה הזה די סביר שהאוטובוס נסע בכביש לפי המסלול.
יתכן שהתחנה הייתה ריקה מנוסעים או שהאוטובוס עצר בה לפרק זמן קצר מאוד

שלום
אשמח לעזרה
האם נהג שלא עוצר בתחנה אלא קצת רחוק ממנה ולפעמים גם לא עוצר בכלל
וכשרצים אליו הוא לא מחכה אף פעם אלא נוסע....
כל בוקר אותה שעה אותו סיפור אותו נהג
אני בהריון והוא סגר עלי את הדלת פעמיים כבר
יש פה עילה לתביעה?
איזה חומרים אני צריכה להגיש ע"מ שיהיה חומר לתביעה?
תודה מראש

שלום
אשמח לעזרה
יש פה עילה לתביעה?
תודה מראש
קודם כל חשוב מאוד לשלוח תלונות, בפרט לאור ריבוי המקרים, והעובדה שהדבר חוזר ונישנה עם אותו נהג.
כדאי לשלוח גם לחברה כי אין לה דרך לדעת איך מתנהג הנהג אם לא נעדכן אותה (ובנוסף, אם אחרי תלונות הנהג הזה ימשיך בהתנהגותו, זה כנראה יפעל לרעת החברה אם תגישי תביעה). וגם למשרד התחבורה כדי שהחברה תיקנס על כך.
בנוסף, לדעתי ניתן להגיש תביעה קטנה.
באופן כללי, טענה מהסוג הזה יכולה להיות גבולית, כי יכול להיות ויכוח אם זה נקרא שהוא עצר או לא. והחברה תוכיח שהוא כן עצר ופתח דלתות וכו'.
אבל אם זה שיטתי, ובפרט אם לפעמים הוא לא עוצר בכלל, כנראה שהתביעה תתקבל, וכנראה שהשופט גם יקח בחשבון את ההריון.
אז מה שצריך לתלונות ולתביעה - זה מיקום האירוע, תאריך ושעת האירוע, מספר קו. ועדיף מאוד גם מספר הרישוי של האוטובוס וכל ראיה או עדות אחרת. אבל הכי חשוב זה מיקום, תאריך, שעה, וקו, וזה מספיק.

במוצ"ש שני אוטובוסים עברו מלאים ולא עצרו בתחנה,
הפתרון של החברה להמתין לאוטובוס הבא (מדובר בהמתנה של שעתיים)או לנסוע דרך עיר אחרת (סיפור ארוך במוצ"ש)
נציין שכבר קרה שהאוטובוס עבר מלא אבל בד"כ הוסיפו תגבור זמן קצר לאחר שהתלוננו,
בעקבות כך הפסדנו ארוע,
האם ניתן לתבוע ועל כמה?

במוצ"ש שני אוטובוסים עברו מלאים ולא עצרו בתחנה,
הפתרון של החברה להמתין לאוטובוס הבא (מדובר בהמתנה של שעתיים)או לנסוע דרך עיר אחרת (סיפור ארוך במוצ"ש)
נציין שכבר קרה שהאוטובוס עבר מלא אבל בד"כ הוסיפו תגבור זמן קצר לאחר שהתלוננו,
בעקבות כך הפסדנו ארוע,
האם ניתן לתבוע ועל כמה?
על פניו החברה היתה חייבת להוציא אוטובוס נוסף.
ישנו נוהל מגבלת נוסעים בעמידה באוטובוסים בינערוניים. שם בסעיף 5.3 מדובר על אוטובוס שמתמלא במהלך הנסיעה, וכתוב שם שמחובת הנהג לעדכן מיידית את הסדרן (אני כבר שומע את הגיחוך של מי שקורא את הקטע הזה), ואז הסדרן חייב לפעול לפי נוהל אוטובוסים תקולים.
מבלי לפרט יותר מדי - לפי נוהל אוטובוסים תקולים, אם האוטובוס הבא כפי שתיארת הוא אחרי שעתיים, היה על החברה להוציא אוטובוס נוסף (לא מכיר את המיקום של המקרה שלך, אבל כנראה שהאוטובוס החילופי היה צריך להגיע בתוך רבע שעה).
יש כאלה שטענו, שיש שופטים שטוענים במקרים כאלה שאין מה לעשות, והחברה מצידה לא יכולה להוציא אוטובוסים בלי סוף וכו'.
אני אישית לא מכיר סיפור כזה, ואשמח לחכמת ההמונים שכאן.
אבל הנהלים כפי שהבאתי אותם הם חד משמעיים.
מה שהייתי ממליץ לך לעשות כדבר ראשון, הוא לשלוח תלונה לחברה (ולמשרד התחבורה) ולראות מה התשובה שלהם. אתה יכול כבר מראש לכתוב להם שלפי הנוהל וכו', וליידע אותם שאם לא יפצו אותך בצורה הולמת אתה מתכוון לתבוע אותם בת"ק. אחרי התשובה נראה לי שיהיה אפשר לחשוב מה הלאה.
לגבי גובה התביעה, זה תלוי מה קרה בסוף. האם הפסדתם את האירוע לגמרי? האם נסעתם בדרך חילופית או חיכיתם שעתיים וכו'.

שלום
אשמח לעזרה
יש פה עילה לתביעה?
תודה מראש
היות ומדובר במקרה חוזר ונשנה כדאי שבפעם הבאה מישהו יעמוד מאחוריכם עם מצלמה ויסריט. אחרי פעם אחת שהנהג יראה שמתעדים אותו הוא יחשוש לעשות זאת שוב. מלבד העובדה שחומר מתועד ומוסרט הוא ההוכחה ביותר, שכן במצב הנוכחי זו מילה שלכם מול מילה של הנהג

אשמח לעזרה
בנוגע לאוטובוס חברת קווים בינעירוני שכל יום יש ריח חריף של עשן סיגריות בחלל האוטובוס בנסיעה שמאד מציק לי כמעשן לשעבר ובמיוחד בחורף
"וככל הנראה" הנהג הוא זה שמעשן ממש סמוך לתחילת הנסיעה בתוך האוטובוס.
פניתי לחברה ובפניות הציבור טוענת הנציגה שכל עוד אין לי הוכחה שהנהג עישן (מה שברור שאין לי, כי הנהג מעשן לפני הנסיעה ולא במהלכה), אין להם מה לעשות עם התלונה
וכן אין להם אפשרות לברר טענה זו מול הנהג כל זמן שאינני מוכיח שזה הוא המעשן.
ולגבי הטענה על הריח החזק בלי קשר לנהג, ענתה שזו טענה סובייקטיבית שלי וזה לא מוכח שאכן זה ריח של סיגריות.
מה עושים?
אשמח לעזרתכם

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה