תח"צ קיבלתי מהם 3,000 בלי להתווכח, הדרך היחידה שעוזרת!!!

א. מקרה הראשון זה קו 690 מבני ברק לבית שמש א ני לא יודע מה התדירות
ג. לקחנו מונית לבית שמש
עוגמת נפש ומונית

במקרה השני זה קו עירוני תדירות של רבע /עשרים דקות נראה לעי
חיכנו לאוטובוס הבא
עוגמת נפש ואי נעימות מאיחור לפגישה

בצורה תיאורטית, יכול כל אחד לבדוק בפורטל מתי היו קווים שלא יצאו ולהגיש עליהם תלונה כביכול הוא חיכה לאוטובוס?

א. מקרה הראשון זה קו 690 מבני ברק לבית שמש א ני לא יודע מה התדירות
ג. לקחנו מונית לבית שמש
עוגמת נפש ומונית

במקרה השני זה קו עירוני תדירות של רבע /עשרים דקות נראה לעי
חיכנו לאוטובוס הבא
עוגמת נפש ואי נעימות מאיחור לפגישה
לדעתי 10,000 זה הרבה מדי למקרים הנ"ל. אבל פשרה של 100 ש"ח זאת בדיחה.
יש עיכוב של הגעת האוטובוס, יש מונית, יש עוד עיכוב ויש איחור לפגישה.
כמה תובעים יש?

לדעתי 10,000 זה הרבה מדי למקרים הנ"ל. אבל פשרה של 100 ש"ח זאת בדיחה.
יש עיכוב של הגעת האוטובוס, יש מונית, יש עוד עיכוב ויש איחור לפגישה.
כמה תובעים יש?
בכוונה הגזמתי
במקרה הראשון זה שתי מבוגרים ו3 ילדים
במקרה השני זה רק אדם אחד
בכלל מקרה אתה אומר לא התפשר

בצורה תיאורטית, יכול כל אחד לבדוק בפורטל מתי היו קווים שלא יצאו ולהגיש עליהם תלונה כביכול הוא חיכה לאוטובוס?

יש דרכים יותר פשוטות לגנוב..;);) {סליחה על הבוטות..}

אולי תביעה ייצוגית על הנזק הציבורי,
אבל ת"ק היא על נזק פרטי,
ואם הוא לא קרה אין {לדעתי..} היתר הלכתי {שגם ככה צריך כל פעם לשאול..} לתבוע.

נ. ב. ייתכן ובעיקרון אפשר,
אבל כבר כתבו כאן שהחברות טוענות הרבה שכלל לא חיכיתם בתחנה,
ואתם עלולים לסיים עם חיוב הוצאות..

נערך לאחרונה ב:
יש דרכים יותר פשוטות לגנוב.. {סליחה על הבוטות..}

אולי תביעה ייצוגית על הנזק הציבורי,
אבל ת"ק היא על נזק פרטי,
ואם הוא לא קרה אין {לדעתי..} היתר הלכתי {שגם ככה צריך כל פעם לשאול..} לתבוע.

נ. ב. ייתכן ובעיקרון אפשר,
אבל כבר כתבו כאן שהחברות טוענות הרבה שכלל לא חיכיתם בתחנה,
ואתם עלולים לסיים עם חיוב הוצאות..
אם לא שמתם לב, שאלתי בצורה תאורטית.
אני רוצה לדעת איך זה עובד בצורה טכנית. איך החברות יכולות לאמת אם הייתי בתחנה או לא. וכפי שאתם כותבים מתי ביהמ"ש מקבלים את הטענה שלא היו בתחנה ומתי לא.
ודרך אגב - (עד כמה שידוע לי) בתביעה קטנה מול גוף ציבורי בית המשפט כמעט ולא פוסק הוצאות לתובע.
יש דרכים יותר פשוטות לגנוב.. {סליחה על הבוטות..}
באותה רמת סיכון? ;)

נערך לאחרונה ב:
איך החברות יכולות לאמת אם הייתם בתחנה או לא.

יש פה מומחים ממני,
אבל ממעקב על האשכול,
נראה שהמליצו תמיד במידת האפשר גם להביא ראיות,
כמו הקלטת שיחה עם המוקד בזמן אמת וכיו"ב! {אולי צילום קו שלא עצר ועוד..}

יש פה מומחים ממני,
אבל ממעקב על האשכול,
נראה שהמליצו תמיד במידת האפשר גם להביא ראיות,
כמו הקלטת שיחה עם המוקד בזמן אמת וכיו"ב! {אולי צילום קו שלא עצר ועוד..}
המליצו להביא ראיות על מנת שביהמ"ש יקבל את התביעה.
אך לא סביר שבהעידר הראיות הנ"ל ביהמ"ש יאשים שכלל לא היו בתחנה.

המליצו להביא ראיות על מנת שביהמ"ש יקבל את התביעה.
אך לא סביר שבהעידר הראיות הנ"ל ביהמ"ש יאשים שכלל לא היו בתחנה.
אני יסביר מעט מה שידוע לי ועל דעתי האישית בלבד.
אם נניח אני אתבע את חברת "תותים של ספות" על כך שלא סיפקו לי את הסחורה עליה סיכמנו (כמובן שתביעה מסוג כזה צריכה שאלת רב).
והחברה תגיש כתב הגנה ותגיד שהיא לא יודעת על מה אני מדבר. אין עיסקה כזאת, ואין לנו מושג מיהו.
סביר להניח שביהמ"ש לא יקבל את התביעה מחוסר ראיות וגם יחייב אותי בהוצאות משפט. כי כשאני מתנפל על חברה ותובע אותה, אני צריך להוכיח שאכן יש עילה לתביעה. אי אפשר שכל אחד יגיש תביעה נגד "תותים של ספות" ויבקש שביהמ"ש יחייב אותם לשלם.
ולכן צריך הוכחות כמו הזמנה, חתימה על עיסקה, אופן תשלום וכו'.
אבל גם אין לי הוכחה מהסוג הזה, אבל אם אני מביא לביהמ"ש התכתבות במייל, שאני כותב לתותים של ספות "עברו שבועיים מהעסקה מה עם הספה שלי?" והם עונים "חברתנו עושה את מיטב המאמצים על מנת שלקוחותינו יהיו מרוצים, עקב אילוצים שלא תלויים בנו ...... אנו תקוה שבתוך 14 יום הספה תגיע אליך לבית" וכמובן לא שוכחים לציין ש"דעתך חשובה לנו :unsure: ". ואני מחכה עוד שבועיים ועוד התכתבות וכו' וכו'.
במקרה כזה רוב הסיכויים שהתביעה שלי תתקבל! כי אם אני מתכתב עם החברה שוב ושוב והם נותנים לי הסברים ותירוצים, ולא טוענים במייל "סליחה אבל אנחנו לא מכירים אותך", אז התובע 'הרים את נטל ההוכחה הראשוני', ונראה שכן יש פה עיסקה.

ולגבי תביעות נגד חברות תח"צ - המציאות היא שהנטיה היא לקבל את גירסת הלקוח, כל עוד החברה לא הוכיחה אחרת.
לחברה יש את מלוא הנתונים והיא להכחיש כל טענה בדבר אי ביצוע/אי עצירה וכו'.
אבל יש את השאלה "מי אמר שהוא עמד בתחנה?" אז בדרך כלל הטענה הזאת לא מתקבלת. כל אחד מבין שאי אפשר לצפות שכל נוסע יצלם כל אוטובוס שמתקרב לתחנה כדי שהוא יוכל להוכיח אחר כך אם הוא עצר או לא.
מה שכן, כדאי מאוד לשלוח תלונה לחברה ולראות את התגובה שלה, כל עוד שאין הכחשה גורפת ומוצדקת כבר יש עילה לתביעה. גם אם בתביעה החברה תוכיח שאני לא צודק, היא תצטרך להסביר למה היא לא הכחישה כבר בתשובה שלה, ואז לכל הפחות התובע לא יחוייב בהוצאות משפט.
זאת גם אחת מהסיבות שכדאי לתבוע על כמה מקרים יחד.
בנוסף גם כדאי לכתוב מה עשיתי במקום, ורצוי לצרף מס' רב קו. כלומר אם האוטובוס של 21:00 לא יצא, כדאי לכתוב שבסוף נסעתי עם האוטובוס של 21:30. מעבר לזה שחשוב לתאר מה היה וכמה זמן התבזבז לי, חשוב גם שהחברה תוכל לבדוק שאכן נסעתי ב-21:30, זה מחזק את הטענה שלי שרציתי לנסוע מי-ם לב"ב ואני לא סתם ישבתי מול דאטבוס.
מקווה שהייתי מובן. למה, הראש שלי לא במקום....

משהו מבין ?
1735114171775.png

קבצים מצורפים

• 1735114138900.png
    1.4 MB · צפיות: 7
הנקודות השחורות מציינות את המיקומים שהאוטובוס שידר לאורך המסלול
הקו הכתום מחבר בין הנקודות לפי הזמן והשעה שבו הן התקבלו

במקרה הזה היה אוטובוס אחד שיצא לדרך (וסטה מהמסלול) (רישוי 30449403) ו-2 אוטובוסים נוספים ששידרו אותות GPS בתחילת המסלול (47082301, 30448703) ככל הנראה ללא יציאה למסלול

הלכתית מותר לתבוע אותם?
השאלה הזו נשאלה מספר פעמים כאן באשכול, ואכן יש לשאול מורה הוראה לפני הגשת תביעה
אני קיבלתי הוראה לגבי תביעה מסוימת כי מכיוון שמדובר במקרה שחוזר על עצמו כמעט כל יום יש בזה אפי' מצווה בגלל טובת הציבור.

מה אינטרס שלה ?
מגשרים נוהגים לשכנע כל צד שאין לו סיכוי וככה לשדל אותם להגיע לפשרה.
מסתבר שבאותה מידה שהיא ניסתה להסביר לך שאין לך סיכוי לקבל כלום, ושווה לך להתפשר על 100 ש"ח, במקביל היא פונה למחלקת תביעות של החברה ומתווכחת איתם על הסיכויים הנמוכים שלהם לחמוק מתשלום פיצוי.

בשיטה הזאת מנסים המגשרים להנמיך את הציפיות של הצדדים ולקרב אותם לאיזור של פשרה.

1. נכון
2.כן
3. 17.במרץ
לגבי הילדים - אפשר לנסות לבקש בקשה לתיקון כתב התביעה. הרי הילדים כתובים בפירוט של כתב התביעה, והסכום הוא גבוה ואני מניח שהתכוונת לכלול אותם.
ולכן אתה יכול לכתוב בקשה לתיקון כתב התביעה, ולהסביר בקצרה שהיתה לך טעות ואתה רוצה לכלול אותם בכתב התביעה.
תדגיש שאתה לא משנה את הסיפור, והילדים כתובים בגוף המקרים ורק מבקש לצרף אותם כתובעים.
בראש המסמך תכתוב את מס' התיק, ואז באזור האישי להעלות ב"הגשה מהירה".
כדאי להזדרז עם זה.

לגבי כתב ההגנה - יש להם טענות חזקות?

מגשרים נוהגים לשכנע כל צד שאין לו סיכוי וככה לשדל אותם להגיע לפשרה.
מסתבר שבאותה מידה שהיא ניסתה להסביר לך שאין לך סיכוי לקבל כלום, ושווה לך להתפשר על 100 ש"ח, במקביל היא פונה למחלקת תביעות של החברה ומתווכחת איתם על הסיכויים הנמוכים שלהם לחמוק מתשלום פיצוי.

בשיטה הזאת מנסים המגשרים להנמיך את הציפיות של הצדדים ולקרב אותם לאיזור של פשרה.
מניסיון?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה