תח"צ קיבלתי מהם 3,000 בלי להתווכח, הדרך היחידה שעוזרת!!!

הלוואי מטאפורי
האט הסתכל על הממתינים בתחנה נופף לשלום והמשיך לנסוע
ומה הכאב? זאת לא הפעם הראשונה (הלוואי שזאת תהיה האחרונה) לכן החלטתי שאני עושה מעשה אקטיבי ולא רק מתעצבנת והולכת הלאה...
מלבד העובדה שהוא חצוף, אין כאן ספק שלפי הנטען הוא ראה אתכם.
תלונה כדאי לשלוח גם לחברה וגם למשרד התחבורה.
ואם תביעה קטנה אז כאן

הגשתי תלונה למשרד התחבורה כבר כבר פעמים לאחר פעמים רבות יותר שהאוטובוס לא עוצר בתחנה או לא מגיע (אותו קו ואותה חברה) בכל פעם נשלח אלי כזה מסמך ולאחריו התלונה נסגרת
מה עושים?

קבצים מצורפים

• צילום מסך 2025-02-10 133646.png
    צילום מסך 2025-02-10 133646.png
    KB 100.9 · צפיות: 16
הגשתי תלונה למשרד התחבורה כבר כבר פעמים לאחר פעמים רבות יותר שהאוטובוס לא עוצר בתחנה או לא מגיע (אותו קו ואותה חברה) בכל פעם נשלח אלי כזה מסמך ולאחריו התלונה נסגרת
מה עושים?
עשיתם בדיוק מה שצריך לעשות -
פניתם למשרד התחבורה, משרד התחבורה בדק וראה שאכן יש מקום לפתוח בהליך אכיפה מול החברה, והם מעדכנים אתכם שהם אכן החלו את ההליך. תוכלו לפנות עוד 3 חודשים ולנסות לברר מה היו תוצאות הליך האכיפה.
אם במהלך תהליך האכיפה יתברר שהתלונה הייתה מוצדקת הרי שלפי הנוהל החברה תיקנס בסכום שקבוע בנוהל שקבע משרד התחבורה, בהתאם לסוג העבירה זה יכול להיות בין 250 - 4000 ₪ (אאל"ט). הקנס שיושת על החברה יועבר למשרד התחבורה ולא אליכם, אבל סביר להניח שהחברה תשפר את השירות כדי להימנע מקנסות נוספים...

יש לי מעל 10 מקרים, זה נחשב סכום גדול? כמה נחשב סכום גדול?
מה שאני מבין 10 מקרים זה בהחלט משהו מכובד שאפשר לעבוד איתו ולגבי הסכום תלוי בך מה נחשב גדול, אם תוציא מכל המרקרים ביחד משהו כמו 5000 זה נחשב גדול? איש איש לגופו..

עשיתם בדיוק מה שצריך לעשות -
פניתם למשרד התחבורה, משרד התחבורה בדק וראה שאכן יש מקום לפתוח בהליך אכיפה מול החברה, והם מעדכנים אתכם שהם אכן החלו את ההליך. תוכלו לפנות עוד 3 חודשים ולנסות לברר מה היו תוצאות הליך האכיפה.
אם במהלך תהליך האכיפה יתברר שהתלונה הייתה מוצדקת הרי שלפי הנוהל החברה תיקנס בסכום שקבוע בנוהל שקבע משרד התחבורה, בהתאם לסוג העבירה זה יכול להיות בין 250 - 4000 ₪ (אאל"ט). הקנס שיושת על החברה יועבר למשרד התחבורה ולא אליכם, אבל סביר להניח שהחברה תשפר את השירות כדי להימנע מקנסות נוספים...
תודה על המענה המפורט
עכשיו מומלץ לגשת לתביעה?

יש לי מעל 10 מקרים, זה נחשב סכום גדול? כמה נחשב סכום גדול?
כותב על דעתי האישית כמובן.
נניח ויש לך 10 מקרים ועל כל מקרה התביעה ע"ס 500 = 5000 ש"ח. סיכוי גבוה שהשופט לא יתן את מלוא הסכום הזה, למרות שאם התביעה היתה על מקרה בודד יש סיכוי שהשופט כן היה נותן 500 או קרוב לשם.
העניין הוא שהרבה שופטים לא אוהבים לפסוק סכומים גבוהים מדי על נזקים שאינם ממוניים, ומצד שני בדרך כלל לא פוסקים סכום מגוחך. ולכן בהרבה מהמקרים זה לא מכפלה פשוטה של 500 כפול 10.
הרעיון הוא למשוך את הסכום כלפי מעלה אבל לא בצורה מוגזמת (כי את זה הרבה שופטים לא אוהבים), ובדרך כלל ביהמ"ש יפסוק פחות מזה.
כמובן שלא כל השופטים אותו דבר.
חשוב לזכור - אין סכום שאותו ביהמ"ש אמור לפסוק. זה שהוא לא פוסק את הסכום שביקשתם זה בסדר גמור, אל תרגישו רע עם זה, זה חלר מה"משחק". התובעים מושכים ללמעלה וביהמ"ש כנראה יוריד מעט, ורק לא להגזים!

תכל'ס במקרה שלך - 500 ש"ח כפול 10-15 מקרים זה הגיוני, כדאי להדגיש בכתב התביעה שהסכום הגבוה נובע מכמות המקרים. אבל קחו בחשבון שלא תקבלו את מלוא הסכום.

מה שאני מבין 10 מקרים זה בהחלט משהו מכובד שאפשר לעבוד איתו ולגבי הסכום תלוי בך מה נחשב גדול, אם תוציא מכל המרקרים ביחד משהו כמו 5000 זה נחשב גדול? איש איש לגופו..
העניין פה זה לא רק הכסף, אלא גם העניין העקרוני.
אני לא חושב שיש עוד עוולות צרכניות דומות שכל כך מציקות לצרכנים.
נפתח פה אשכול על טעויות במחירים בחנויות. זאת תופעה מרגיזה ומעצבנת שגם לה כדאי להשים סוף (כמובן על פי דיני תורתנו הקדושה). אבל במה מדובר? בנזק כלכלי קטן יחסית.
הוא מרגיז ומקומם, ולא צריך לקרות!!! בודאי לא בכמויות שהוא קורה בחנויות "משלנו".
אבל מה שקורה בתח"צ, לדעתי הוא קטסטרופה. האופציה הזאת שיעבור אוטובוס, והנהג ינופף ביד וימשיך לנסוע, והנוסעים יצטרכו לחכות עוד רבע שעה זה פשוט מטורף.
אין לנוסעים מה לעשות ברבע שעה הזאת? הם החליטו לבלות את הזמן בתחנה? הם לא מתכוונים להגיע לאנשהו? סתם מחכים בתחנה ורוצים לעלות על אוטובוס מזדמן?
כל שכן כשהם ממהרים לאנשהו, לעבודה, לתור, למעון.
כמה פעמים קורה שאשה יוצאת לעבודה, רצה מהבית כל עוד רוחה בה, כעסה על הילדים שיתארגנו כבר כי היא ממהרת, ויתרה על כוס קפה בבית, רק כדי לבזבז את הזמן בתחנה בגלל אוטובוס שלא יצא כי לחברה לא ממש דחוף לנסות להוציא 100% מהנסיעות?
והרבע שעה הזאת שווה לה גם כסף. למה היא מיהרה כל כך?
למה אברך שרוצה להגיע בזמן לכולל כדי שלא יירד לו מה"שמירת סדרים", לא יכול לבנות על זה שהאוטובוס אכן יצא ובזמן ושהנהג יועיל בטובו לעצור?
למה אנשים צריכים לעמוד בתחנה לחוצים ולא לדעת אם יגיעו בזמן להוציא את הילדה מהמעון או לא?
וזה מקרים יומיומיים. לא משהו שקורה פעם ב..
וכל שכן כשיש תור/פגישה דחופה וכו'.
למה אי אפשר לסמוך על זה שיש לו"ז ושיהיה אוטובוס כנדרש?
ולכן, זה לא רק העניין של הכסף. גם אם לא קונים עם זה דירה להשקעה וגם אם זה לא יכסה את ההוצאות של החגים.
העניין הוא שהחברות יבינו שהנוסעים לא עומדים בתחנה ומסתכלים בפה פעור על האוטובוס שחולף, זה גם יעלה להם כסף.
5000 ש"ח בשביל חברות ענק כאלה זה כלום. אבל ככל שיהיו יותר נוסעים שיש להם את התמריץ לקבל ולו "משהו", תמורת אותה חוסר נעימות מהגננת על האיחור, תמורת התסכול והלחץ, תמורת הזמן שבוזבז, אז כבר יצטרף לחשבון גדול שיהיה לחברות משתלם לעמוד במה שהם מחוייבים לעמוד בו.

די קל
אם יש צורך אשמח לעזור בל"נ
דבר ראשון תודה רבה על כל העזרה.
דבר שני איך מנסחים את כתב התביעה? מה צריך להיות מוזכר שם ומה לא? האם יש לציין שם את התאריכים של כל האירועים עם פירוט מה היה כל פעם (פעם היה יום גשום מאוד והאוטובוס לא יצא, פעם האוטובוס איחר מאוד וכו')? ומה עוד צריך?

דבר ראשון תודה רבה על כל העזרה.
דבר שני איך מנסחים את כתב התביעה? מה צריך להיות מוזכר שם ומה לא? האם יש לציין שם את התאריכים של כל האירועים עם פירוט מה היה כל פעם (פעם היה יום גשום מאוד והאוטובוס לא יצא, פעם האוטובוס איחר מאוד וכו')? ומה עוד צריך?
חובה שיהיה אפשרות לזהות את המקרה: תאריך, שעה, מיקום, קו.
ולפרט מה היה בכל פעם. לא להאריך מדי אבל לציין מה קרה ומה שנגרם, כמה זמן, גשם וכו'.
בהצלחה ואשמח לעזור.

@מנוי פרימיום תוכל בבקשה לבדוק לי איזה קו היה אמור לעשות אוטובוס של אגד בי-ם רישוי 77-768-69, בתאריך 8/2/25 בסביבות השעה 20:00?

@מנוי פרימיום תוכל בבקשה לבדוק לי איזה קו היה אמור לעשות אוטובוס של אגד בי-ם רישוי 77-768-69, בתאריך 8/2/25 בסביבות השעה 20:00?
9, 16
רחוב סורוצקין
קו 9 מתחנה תפעולית/ביטוח לאומי למסוף מלחה, שעת יציאה 19:50 (אותות ה-GPS פסקו בתחנה השנייה במסלול)
קו 9 ממלחה לבנייני האומה, שעת יציאה 21:20 (המסלול על המפה מראה לכאורה על חריגה ממסלול הקו)

קו 9 מתחנה תפעולית/ביטוח לאומי למסוף מלחה, שעת יציאה 19:50 (אותות ה-GPS פסקו בתחנה השנייה במסלול)
קו 9 ממלחה לבנייני האומה, שעת יציאה 21:20 (המסלול על המפה מראה לכאורה על חריגה ממסלול הקו)

לא נפתח לי, לכן ביקשתי את עזרתך.
תודה רבה!

אני רוצה לדעת , אם עמדתי בתחנה ולא ראיתי את האוטובוס אבל באתר שהבאת רואים שהאוטובוס עבר בתחנה מה עושים?

אני רוצה לדעת , אם עמדתי בתחנה ולא ראיתי את האוטובוס אבל באתר שהבאת רואים שהאוטובוס עבר בתחנה מה עושים?
תבדוק בעמוד מפה לפי קו את המסלול המדוייק של האוטובוס
האם הוא ביצע את כל המסלול?

העניין פה זה לא רק הכסף, אלא גם העניין העקרוני.
יורשה לי להוסיף נקודה נוספת.
נוסעים רבים הנמצאים על קו התפר בין השימוש בתח"צ לפרטית, מקרים כאלו מעודדים אותם לבחור בפרטית. עומסי התנועה ממנה סובלים כל משתמשי הדרכים, היו יכולים להימנע לו התח"צ היתה פועלת כתקנה.

תבדוק בעמוד מפה לפי קו את המסלול המדוייק של האוטובוס
האם הוא ביצע את כל המסלול?
בדקתי ומופיע שהאוטובוס היה בשעה שחיכיתי בתחנה , ואני כבר שלחתי תביעה קטנה וזה אחד הדוגמאות שציינתי שם

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה