תח"צ קיבלתי מהם 3,000 בלי להתווכח, הדרך היחידה שעוזרת!!!

ועדיין לכאורה חשוב לכתוב את הח.פ. הנכון
כנראה שהראשון זה החברה בנתניה והשני בי-ם
הנה מסמך ההתחייבות המקורי - שמכוחו אתה תובע אותם:

צילום משם:
1740963518800.png

זה מכאן: https://www.gov.il/he/pages/operating-agreements
בהצלחה!

נשמח מאוד לעזרה:
קווי 422 מהשעה 11.30 לא עצרו האוטובוסים בתחנות ברמות.
4 אנשים התאגדו באחת בלילה למונית אחרי שאחד מהם שוחח עם נציג ונאמר לו לקחת רכב חלופי ולפנות לחברה להחזר ההוצאה, השיחה מוקלטת.

החברה מתעלמת מהקלטת השיחה וסגרה את הפניה שהוגשה עם תשובה לא קשורה (התייחסות לאוטובוסים הקודמים שכן עצרו)
מה כדאי לעשות?
לחזור לחברה עם פניה נוספת ודרישה להתייחס לבקשה עצמה?
למשרד התחבורה?
ללכת על תביעה? בעיתי במקרה שהתובע מלש"ב שלא התייצב ואולי יהיה עריק עד מועד המשפט?
אם הולכים לכוון תביעה - ההתנהלות מול החברה היתה רק של אחד, האם שכל אחד מהארבע יגיש תביעה, כולם ביחד או רק הנציג והשלושה הנותרים יהוו עדים? אם כן על כמה כדאי לבקש בנוסף להוצאות הנסיעה עצמן? על החוצפה לענות תשובה לא רלוונטית מגיע גם פיצוי?
למשהו יש דוגמא לכתב התביעה שהוגש במקרה דומה שנוכל להעתיק?

תודה

בנוסף,
אשמח לקבל את המקור החוקי המחייב את חברת התחבורה הציבורית לדאוג לנסיעה של כל הממתינים בתחנות לאוטובוס האחרון. והאיסור להשאיר אדם בתחנה ללא מענה.
תודה

בנוסף,
אשמח לקבל את המקור החוקי המחייב את חברת התחבורה הציבורית לדאוג לנסיעה של כל הממתינים בתחנות לאוטובוס האחרון. והאיסור להשאיר אדם בתחנה ללא מענה.
תודה
1741000417435.png

מקור -

הם כמובן צריכים להגיע לדיון
הסכום הוא גבוה, אבל כל מה שבעז"ה תקבל עדיף מכלום
בעז"ה בפעמים הבאות ;) ;)
ונקווה שגם הפעם!
בהצלחה ונשמח אם תעדכן (אם נוח לך כמובן)
ברור שנעדכן על הילדים קיבלתי פטור

היום אשתי נסע באוטובוס מבני ברק לבית שמש
הנהג החליט שנראה לו שיש פקק ונסה דרך תל אביב בקיצור לא במסלול הוא טען שהכביש חסום
וזה עיכב אותם מעל שעה הינו צריכים לקחת ביבי סיטר שתוציא את הילד
התקשרתי למוקד 5/6 פעמים הם לא ידעו כלום
להתלונןן במשרד התחבורה ?

@יוסי ב.ק
יש לי הקלטות של 5 שיחות לחברה שבכולם התוכן הוא אותו הדבר פחות או יותר, התלוננתי על אי יציאת האוטובוס מתחנת המוצא והתשובה שקבלתי היא: 'אדוני אני מבינה אותך ומצטערת על הצער שלך, אני מעבירה את הפנייה', ולאחר מכן לקחו פרטים לחזרה והבטיחו שיחזרו אלי תוך 7 ימי עסקים, במציאות עבר הרבה יותר זמן ועדיין לא חזרו אלי חוץ מפעם אחת שקבלי מייל עם תשובה רק ששם הם אומרים שהאוטובוס של 8 לא יצא בזמן כי הקו הקודם נתקע בפקקים וסיים מאוחר ולכן לא יכל לצאת בזמן, למרות שאני התלוננתי על האוטובוס של 8:20. השאלה היא מה חשוב לציין בכתב התביעה משיחות אלו וכן אם יש ענין לטרוח וללכת להגיש הקלטות שיחה או שמספיק לציין את תאריך השיחה?

בכתב התביעה אני צריך לכתוב פרטים מזהים או אישיים וכדו', או שלא מכיון וזה עולה באזור האישי שלי בתביעה שלי?
וכמובן איך לא, גם אני מתייג אותך @יוסי ב.ק , ובאמת תודה רבה

נשמח מאוד לעזרה:
קווי 422 מהשעה 11.30 לא עצרו האוטובוסים בתחנות ברמות.
4 אנשים התאגדו באחת בלילה למונית אחרי שאחד מהם שוחח עם נציג ונאמר לו לקחת רכב חלופי ולפנות לחברה להחזר ההוצאה, השיחה מוקלטת.

החברה מתעלמת מהקלטת השיחה וסגרה את הפניה שהוגשה עם תשובה לא קשורה (התייחסות לאוטובוסים הקודמים שכן עצרו)
מה כדאי לעשות?
לחזור לחברה עם פניה נוספת ודרישה להתייחס לבקשה עצמה?
אפשרי, ולציין שאתם שוקלים ת"ק אולי זה יעזור לקבל את הכסף על המונית. אבל אם אתם מעוניינים בפיצוי גם על ההמתנה הארוכה ניתן לגשת לתביעה.
למשרד התחבורה?
כמו ש @מנוי פרימיום זה מאוד כדאי.
גם בשביל הקנס/ות שהן יקבלו ממשרד התחבורה וגם אמינות לתביעה.
ללכת על תביעה?
לדעתי האישית מומלץ.
לגבי האישור לנסיעה באופן חילופי, צריך לוודא שהנציג אכן התכוון לזה. אם הוא אמר את זה בקטע ציני בסגנון "מצידי תקחו מונית" וכדו' זה לא ממש אישור לקחת מונית...
בכל מקרה לפי המתואר החלק העיקרי הוא ההמתנה הארוכה שבסופה גם לקחתם מונית.
בעיתי במקרה שהתובע מלש"ב שלא התייצב ואולי יהיה עריק עד מועד המשפט?
עצוב לאיזה מצב הגענו....
אבל לכאורה לא אמורה להיות עם זה בעיה. ביהמ"ש דן במקרה לגופו ולא אמור לדעת או להתערב בזה (בניגוד למשטרה)
אם הולכים לכוון תביעה - ההתנהלות מול החברה היתה רק של אחד, האם שכל אחד מהארבע יגיש תביעה, כולם ביחד או רק הנציג והשלושה הנותרים יהוו עדים? אם כן על כמה כדאי לבקש בנוסף להוצאות הנסיעה עצמן? על החוצפה לענות תשובה לא רלוונטית מגיע גם פיצוי?
לדעתי כל הארבעה יכולים לתבוע. גם הם חיכו בתחנה לשווא.
אם אני מבין מדובר בהמתנה של שעה וחצי בשעה מאוחרת עם שיחות למוקד החברה לדעתי ניתן לתבוע 1000-1500 לאדם + המונית.
ניתן לתבוע כל הארבעה יחד, וניתן כל אחד בנפרד בעיקר אם הם לא בני משפחה וכו' (ואולי זה עדיף...)
למשהו יש דוגמא לכתב התביעה שהוגש במקרה דומה שנוכל להעתיק?
פשוט לכתוב ולתאר את מה שקרה
ההגשה עצמה נעשתה נוחה

היום אשתי נסע באוטובוס מבני ברק לבית שמש
הנהג החליט שנראה לו שיש פקק ונסה דרך תל אביב בקיצור לא במסלול הוא טען שהכביש חסום
וזה עיכב אותם מעל שעה הינו צריכים לקחת ביבי סיטר שתוציא את הילד
התקשרתי למוקד 5/6 פעמים הם לא ידעו כלום
להתלונןן במשרד התחבורה ?
בהחלט גם תלונה רשמית לחברה וגם למשרד התחבורה
ולכאורה גם עילה לתביעה (אם לא היתה סיבה מוצדקת כמובן)

נערך לאחרונה ב:
אפשרי, ולציין שאתם שוקלים ת"ק אולי זה יעזור לקבל את הכסף על המונית. אבל אם אתם מעוניינים בפיצוי גם על ההמתנה הארוכה ניתן לגשת לתביעה.

אבל אם אתם מעוניינים בפיצוי גם על ההמתנה הארוכה ניתן לגשת לתביעה.
אם החברה מסכימה לשלם את המונית, כמה הסיכוי שיזדכו גם על ההמתנה? הרי נסיעה במונית אמורה לקזז המתנה.

@יוסי ב.ק
יש לי הקלטות של 5 שיחות לחברה שבכולם התוכן הוא אותו הדבר פחות או יותר, התלוננתי על אי יציאת האוטובוס מתחנת המוצא והתשובה שקבלתי היא: 'אדוני אני מבינה אותך ומצטערת על הצער שלך, אני מעבירה את הפנייה', ולאחר מכן לקחו פרטים לחזרה והבטיחו שיחזרו אלי תוך 7 ימי עסקים, במציאות עבר הרבה יותר זמן ועדיין לא חזרו אלי חוץ מפעם אחת שקבלי מייל עם תשובה רק ששם הם אומרים שהאוטובוס של 8 לא יצא בזמן כי הקו הקודם נתקע בפקקים וסיים מאוחר ולכן לא יכל לצאת בזמן, למרות שאני התלוננתי על האוטובוס של 8:20. השאלה היא מה חשוב לציין בכתב התביעה משיחות אלו וכן אם יש ענין לטרוח וללכת להגיש הקלטות שיחה או שמספיק לציין את תאריך השיחה?
@יוסי ב.ק ?

@יוסי ב.ק
מאוד כדאי לצרף את ההקלטות זאת הוכחה טובה, שבעיקר מקטינה את השאלה "מי אמר שבאמת היית בתחנה?".
גם אם לא מצרפים, כדאי לכתוב שהיתה שיחה כזאת ולציין שלכאורה ההקלטות נמצאות בידי החברה (זה נכון גם למי אין לו את השיחות מוקלטות).
אין דרך להעלות/לשלוח הקלטות באיזה שהוא אופן (בעיקר בהגשה החדשה)?

בכתב התביעה אני צריך לכתוב פרטים מזהים או אישיים וכדו', או שלא מכיון וזה עולה באזור האישי שלי בתביעה שלי?
וכמובן איך לא, גם אני מתייג אותך @יוסי ב.ק , ובאמת תודה רבה
אני חושב שבאופן ההגשה החדש ודאי שלא צריך, כי אתה ממלא את זה ממילא בהגשת התביעה

מאוד כדאי לצרף את ההקלטות זאת הוכחה טובה, שבעיקר מקטינה את השאלה "מי אמר שבאמת היית בתחנה?".
גם אם לא מצרפים, כדאי לכתוב שהיתה שיחה כזאת ולציין שלכאורה ההקלטות נמצאות בידי החברה (זה נכון גם למי אין לו את השיחות מוקלטות).
אין דרך להעלות/לשלוח הקלטות באיזה שהוא אופן (בעיקר בהגשה החדשה)?
לא ראיתי שיש דרך לצרף הקלטות. הבנתי צריך להגיש אותם לבית המשפט, כך שזה יותר מסובך.... השאלה אם זה שווה את הטרחה או שלהסתפק בתאריכי השיחות (אולי יש לי גם שעות...) וציטוט מה שנאמר שם?

אם החברה מסכימה לשלם את המונית, כמה הסיכוי שיזדכו גם על ההמתנה?
אין בזה כללים, זה תלוי ברצונה הטוב של החברה
אבל לדעתי על פי רוב אין הרבה סיכויים לזכות לפיצוי משמעותי בנוסף לעלות המונית (שגם זה בחסד....)
הרי נסיעה במונית אמורה לקזז המתנה.
חשוב להבדיל בין המקרים השונים
יש מקרה שלוקחים מונית אחרי המתנה קצרה, ואז באמת יש קיזוז מסויים כי במונית זה מהיר וישיר יותר וכו', בתנאי שבאמת לקחו את המונית אחרי המתנה קצרה והיא הגיעה מיד וכו'.
ובאמת יש שופטים ששואלים "למה לא לקחת מונית?", אם ראית שאתה מאוד מאחר לאירוע/תור/פגישה, וחשוב להגיע עם תשובה. כשבדרך כלל אין כמו התשובה האמיתית. ולכן תשאלו את עצמכם למה באמת לא לקחתי מונית. זה יכול להיות מסיבה כלכלית, וכל סיבה אחרת.
אבל במקרה הנ"ל למשל הם חיכו שעה וחצי לפני שלקחו מונית, כך שאין מה לקזז :(

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה