תח"צ קיבלתי מהם 3,000 בלי להתווכח, הדרך היחידה שעוזרת!!!

ידידינו היקר @מנוי פרימיום אומר שכדאי לבקש אחרי כמה חודשים ממשרד התחבורה פירוט מה נעשה עם הפנייה.
בנוסף כדאי לשלוח פנייה לחברה המפעילה כדי לקבל את התייחסותה וחשוב לא לכתוב שרוצים לתבוע.
ואז לגשת לתביעה קטנה מול החברה.
לדעתי, אחרי שמקבלים את התירוץ הרשמי - כן לבקש פיצוי ''לפני פניה להליכים חמורים יותר'', ככה מחזיקים בחבל מ2 הקצוות, גם קיבלת תירוץ נטול אינטרסים, וגם בבית המשפט יצאת אחד שניסה לעשות הכל כדי לא להגיע למשפט, אבל לא נותרה ברירה ''החברה סירבה לדרישה שלי לקבלת פיצוי מחוץ לביהמ''ש''

לדעתי, אחרי שמקבלים את התירוץ הרשמי - כן לבקש פיצוי ''לפני פניה להליכים חמורים יותר'', ככה מחזיקים בחבל מ2 הקצוות, גם קיבלת תירוץ נטול אינטרסים, וגם בבית המשפט יצאת אחד שניסה לעשות הכל כדי לא להגיע למשפט, אבל לא נותרה ברירה ''החברה סירבה לדרישה שלי לקבלת פיצוי מחוץ לביהמ''ש''
אבל יש להם תירוצים למה לא יצא האוטובוס אז למה שיביאו פיצוי

האם אוטובוס חייב להיכנס לתחנה גם אם אין נוסעים שמסמנים לו לעצור?
החברה טוענת שעבר בתחנה, אני לא ראיתי אותו...
יכול להיות שעבר ללא שילוט, אבל לך תוכיח...

האם אוטובוס חייב להיכנס לתחנה גם אם אין נוסעים שמסמנים לו לעצור?
החברה טוענת שעבר בתחנה, אני לא ראיתי אותו...
יכול להיות שעבר ללא שילוט, אבל לך תוכיח...
לדעתי הוא לגמרי מחוייב להכנס לתחנה, לא רואה שום סיבה, היגיון או חובה על הנוסעים לנופף לו ממרחק.
כמובן שלא כדאי לתבוע רק על המקרה הזה, אבל בהחלט ניתן לצרף אותו למקרים אחרים. אני אישית הייתי מציין את עניין השילוט, שהוא אגב מופקר לחלוטין בעיקר בחברות קבלן.
וכמובן גם תלונה למשרד התחבורה.

מספיק להתקשר ולהתווכח עם נציגי חברות התחבורה

פשוט פותחים תיק בת"ק תכף אסביר איך,

ופתאום הם מתקשרים איליך, ומסבירים לך למה התביעה לא צודקת

ובדרך כלל בסמוך למועד ה'משפט' (נשמע מלחיץ קחו את זה כביקור ברופא משפחה...) הם מציעים לך פשרה על כחצי מהתביעה

ולאמיצים שבינינו ברוב המקרים אל תוותרו תלכו לביהמ"ש ותקבלו את כל הסכום!!!

הלוואי שכל עם ישראל יעשה כך, פתאום חברות התחבורה ידפקו אוטובוסים בשעון שוויצרי!!!!

א'. האטובוס לא יצא וכולי וכולי, תשמרו או קבלה של מונית שלקחתם (בד"כ עדיף לקחת מונית ככה יש נזק יותר רציני אך לא חייבים) או נסיעה הבאה שלקחתם וכל הוכחה אחרת
ב. שולחיים תביעה במקביל לחברת התחבורה המפעילה וכמו"כ למשרד התחבורה.
ג. מחכים לתשובות, אם התשובות לא מספקות (לא נתנו פיצוי מספק וכולי) פותחים תביעה ב15 דקות!!!
ד. מחכים למועד הדיון, בד"כ תקבלו כבר מיד אחרי ההגשה טלפונים מתפתלים מחברת התחבורה המפעילה למה זה תביעה שטותית, ויש להם אפי' הוכחות להפך, אל תבהלו, חכו בסבלנות ואז או ששתתפשרו או שתלכו עד הסוף, בהצלחה תעבירו הלאה שכולם יתבעו אותם, ונקבל ככה שירות נורמלי!!!

כל מי שהגיש והצליח או שלא שיעלה את המקרה כאן שנצליח ביחד לחולל שינוי!!!!
על מה פתחת?

מנסיון!
קיבלנו 1000 ש"ח פיצוי על 2 אוטובוסים שסתם דילגו על התחנה.

הגשנו תביעה קטנה על סך 6500 ש"ח.
לאחר 30 יום לערך קיבלנו טלפון מנציג מחברת התח"צ, שבסיומה סיכמנו על פשרה של 1000 ש"ח פיצוי וסגירת התביעה.

אם אנחנו רוצים באמת להשפיע על התח"צ, נראה לי זו הדרך האחרונה שנשארה...
רק צריך קצת זמן להשקיע בהגשה, ניסוח וכו' וסבלנות...
באיזה חברה?

חיכתי לאוטובוס קו 350 מאשדוד לבני ברק והאוטובוס לא יצא והאטובוס שלאחריו לא עצר [היה מלא כולל בעמידה -לטענת החברה] יש אפשרות לתבוע?

הבעיה שאין לי שום הוכחה לזה מלבד התלונה שהגשתי מייד וגם האוטובוס שעליתי עליו אח"כ לא עבד בו המכשיר תיקוף
יש לך עילה לתביעה קודם כל מהראשון שכלל לא יצא. אז בין אם השני עצר או לא, כבר יש לך טענה.
אם תגיש תביעה תציין מראש שהמכשיר בשני לא עבד.
כרגע כדאי להגיש תלונה בכתב. קודם כל כי חשוב להגיש תלונות גם לחברה וגם למשרד התחבורה. וגם כדי לדעת שלא היתה סיבה מיוחדת לזה שהאוטובוס הראשון לא יצא, וזה עצמו מהווה ראיה (לא מוחצת).

@יוסי ב.ק שלחתי תביעה היא התקבלה, מה הלאה?
איך אני בודק אם קווים קיבלו את התביעה ממערכת המשפט?
תיכנס לתיק באזור האישי בנט המשפט, בצד ימין למטה בלשונית "מזכירות" ו"המצאות" או משהו כזה תוכל לבדוק אם ומתי הם קיבלו

מה לגבי אוטובוס של חברת בת? כלומר - קווים לא שלחו אוטובוס שלהם אלא של חברה אחרת.
האם יש להם ניטור גם במצב כזה?

תיכנס לתיק באזור האישי בנט המשפט, בצד ימין למטה בלשונית "מזכירות" ו"המצאות" או משהו כזה תוכל לבדוק אם ומתי הם קיבלו
יש לי שם נתבע 1 פעמיים פעם אחת נשלח ופעם אחת במשלוח, כאילו אמור להישלח פעמיים
????????????
@יוסי ב.ק

מה לגבי אוטובוס של חברת בת? כלומר - קווים לא שלחו אוטובוס שלהם אלא של חברה אחרת.
האם יש להם ניטור גם במצב כזה?
האחריות היא על החברה לשלוח אוטובוס למקום והזמן שהתחייבו עליו, וזה כולל ימים עמוסים שבהם יש להם היתר להשתמש בתגבור מחברות פרטיות, מה שנקרא חברת קבלן. ובכל מקרה האחריות כמובן על החברה "הרגילה".
הבעיה במקרה הזה היא הניטור והמעקב אחרי האוטובוסים האלה. באמת קשה לדעת אם החברה לא מעבירה דו"ח שהאוטובוס יצא למרות שלא יצא ומנצלת את העובדה שאין מעקב אחרי האוטובוס ואחרי מהלך הנסיעה שלו, מי יודע אם הוא לא עקף על חלק מהמסלול?
ולגבי תביעה זה באמת בעייתי. כי יש שופטים שיטילו אחריות מוגברת על החברה לבדוק ולנטר דווקא את האוטובוסים הללו, אבל בהחלט יש שופטים שיגידו שהתובע לא הצליח לתת הוכחה מספקת.
אבל אם החברה מודה או לפחות לא מכחישה את הטענה אז כן יש עילה לתביעה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה