תח"צ קיבלתי מהם 3,000 בלי להתווכח, הדרך היחידה שעוזרת!!!

האוטובוסים הלא-מלאים שלא עצרו - ודאי לא תקין.
ותכל'ס גם הנהג שלא הסכים לנסוע כדי ללחוץ על החברה לטובת הנוסעים - גם לא תקין. הוא אמנם התכוון לטובת הנוסעים, אבל הוא תקע עשרות נוסעים נוספים. אני אישית הייתי מסכים להתעכב זמן סביר (שעה וחצי זה לא סביר!) בשביל לעזור לנוסעים אחרים, אבל לא בטוח שכולם חושבים כמוני, והנהג לא יכול לתקן עוולה בעוולה.

לגבי המקרה הספציפי:
הנוסע נפגע ישירות גם מהאוטובוסים שלא עצרו? או שהוא כבר היה על האוטובוס שלא נסע?
העיכוב היה של שעה וחצי???
הם היו בשני תחנות אחרי ששתי האוטובוסים חלפו בלי לעצור הגיע אוטוב שלישי והעלה אותם בתחנה הראשונה הנהג העלה והיה מספיק מקום, וואח''כ בגלל שהאוטובוסים הראשונים לא העלו אף אחד האוטובוס, הצטרך להעלות גם בתחנה השניה, ושמה זה התמלאה ולא המשיך לנסוע,
העיכוב היה של שעה וחצי

בטופס הממשלתי יש 3 אפשרויות -
המקום שבו התרחש המקרה
אזור כתובת המגורים של התובע/ת
אזור הכתובת של הנתבע/ת
אפשר לבחור. אבל הנתבעת יכולה בכתב ההגנה להתנגד, כי לפי החוק יועדפו מקום המקרה או מקום המגורים של הנתבע.

שלום וברכה
אשמח אם מאן דהו מחברי הפורום יוכל לעזור לי

ביום שלישי האחרון (28/10/25) המתנתי עם אשתי בתחנה מקרית גת לירושלים (תחנת הרב עובדיה יוסף/חידקל) לקו 556 של השעה 15:30
אוטובוס לא הגיע, התקשרנו לאגד, עד שהצליחו לברר לנו, אמרו שהאוטובוס כבר עבר בתחנה, (מעניין שכל האנשים שהיו בתחנה יחד איתנו לא ראו אותו...) והוא כבר יצא מהעיר ואין מה לעשות, שנחכה לאוטובוס של 16:30
בשעה 17:20 - היה לאשתי (בהריון) תור לרופא בשערי צדק (ביקורת לאחר ניתוח), כך שלצאת באוטובוס הבא כבר לא היה רלוונטי
ועכשיו עלינו לחכות עד שיהיה לנו תור חדש, אחרי שהמתנו חודש לתור הזה.

בבדיקה בדאטאבוס הוא מראה שהאוטובוס לא עבר שם, הוא מראה שהיה לו מסלול מאד מוזר... מצו"ב קישור - https://open-bus-map-search.hasadna...-קרית+גת<->ת.+מרכזית+ירושלים/הורדה-ירושלים-1#

שאלתי היא - יש סיכוי לתביעה על סיפור כזה?
מסתמכים על דאטאבוס כהוכחה משפטית?
הגשנו כבר תלונה באגד ובמשרד התחבורה.
מה הלאה?

תודה רבה, אשמח לעזרה

מעניין שכל האנשים שהיו בתחנה יחד איתנו לא ראו אותו...
אתה מכיר מישהו מהם? מישהו שיהיה מוכן להעיד? (ייתכן שאתה גם תוכל להעיד על אשתך ולהיפך, לא בטוח בזה, חכה לעוד חוו"ד)
חושב שלא, במיוחד לפי איך שזה נראה, שהGPS משובש, אולי @מנוי פרימיום ידע להסביר מה קורה כאן
מעולה, חכה לתגובתם, אחרי שלושה חודשים מקבלת התשובה ממשרד התחבורה, פנה אליהם שוב עם מס' הפניה - ובקש לדעת האם המפעיל נקנס.
בינתיים, שמור כל ראיה מהמקרה הנ"ל, כולל תיעודי שיחות אם יש, עדים, הוכחה שהיה תור בש"צ,
מומלץ לעקוב ולצבור עוד מקרים כאלו או אחרים, ואז להגיש הכל בתביעה אחת,
כדי ש:
א. אם הקייס ייפול - שלא תחויב בהוצאות משפט,
ב. כדי להצדיק את הטרחה והמאמץ

זה התגובה של משרד התחבורה

התלונה הוגשה על שם אשתי, צריך שגם אני יגיש תלונה?

צילום מסך 2025-11-03 022423.png

שלום
אשמח לדעת איך מתחילים את הליך הגשת התביעה והאם יש סיכוי לקבלת פיצוי .

שלום וברכה
אשמח אם מאן דהו מחברי הפורום יוכל לעזור לי

ביום שלישי האחרון (28/10/25) המתנתי עם אשתי בתחנה מקרית גת לירושלים (תחנת הרב עובדיה יוסף/חידקל) לקו 556 של השעה 15:30
אוטובוס לא הגיע, התקשרנו לאגד, עד שהצליחו לברר לנו, אמרו שהאוטובוס כבר עבר בתחנה, (מעניין שכל האנשים שהיו בתחנה יחד איתנו לא ראו אותו...) והוא כבר יצא מהעיר ואין מה לעשות, שנחכה לאוטובוס של 16:30
בשעה 17:20 - היה לאשתי (בהריון) תור לרופא בשערי צדק (ביקורת לאחר ניתוח), כך שלצאת באוטובוס הבא כבר לא היה רלוונטי
ועכשיו עלינו לחכות עד שיהיה לנו תור חדש, אחרי שהמתנו חודש לתור הזה.

בבדיקה בדאטאבוס הוא מראה שהאוטובוס לא עבר שם, הוא מראה שהיה לו מסלול מאד מוזר... מצו"ב קישור - https://open-bus-map-search.hasadna.org.il/single-line-map?timestamp=1761608540093&operatorId=3&lineNumber=556&routeKey=כיכר+המעפיל-קרית+גת<->ת.+מרכזית+ירושלים/הורדה-ירושלים-1#

שאלתי היא - יש סיכוי לתביעה על סיפור כזה?
מה הלאה?

תודה רבה, אשמח לעזרה
חד משמעי - האוטובוס יצא מתחנת המוצא בשעה 15:31, מייד לאחר היציאה מתחנת המוצא הוא נעצר לרבע שעה , מגיע לתחנה השנייה בשעה 15:48, מייד לאחריה הוא מבצע פרסה בכיכר מלכי ישראל/הגבורה וחוזר חזרה לכיוון היציאה הדרומית מערבית - כביש 3444, ויוצא מהעיר בלי לבצע את יתר המסלול. בצומת פלוגות הוא פונה לכיוון אשקלון, שם נקטע שידור ה-GPS. זה מוכיח בוודאות של 100% הפרה. אם החברה לא טענה שהאוטובוס היה תקול (מה שהיה מסביר נסיעה למוסך) זו הוכחה לטובתכם. בכל מקרה לכאורה החברה הייתה צריכה לשלוח אוטובוס חילופי לפי נוהל אוטובוסים תקולים - במידה וזו היתה הסיבה.

1762164008525.png

תוכלו לבדוק כאן -

זה התגובה של משרד התחבורה

התלונה הוגשה על שם אשתי, צריך שגם אני יגיש תלונה?

צפה בקובץ המצורף 2094032
אין צורך, החברה לא תיקנס שוב ע"י משרד התחבורה. אבל עצם פתיחת הליך האכיפה מהווה הוכחה עבורך שהמשרד בדק וראה שהנסיעה הזו לא הייתה תקינה.
תפנה שוב בעוד 3 חודשים כדי לקבל את תוצאות הליך האכיפה ולברר אם הוטל קנס, שכן בשבלונת התגובות של חברות התחבורה מצויה הטענה "משרד התחבורה מתחשב ולא מטיל קנסות" (אגב, זה ממש לא נכון).

אין צורך, החברה לא תיקנס שוב ע"י משרד התחבורה. אבל עצם פתיחת הליך האכיפה מהווה הוכחה עבורך שהמשרד בדק וראה שהנסיעה הזו לא הייתה תקינה.
תפנה שוב בעוד 3 חודשים כדי לקבל את תוצאות הליך האכיפה ולברר אם הוטל קנס, שכן בשבלונת התגובות של חברות התחבורה מצויה הטענה "משרד התחבורה מתחשב ולא מטיל קנסות" (אגב, זה ממש לא נכון).
אז עכשיו אני יכול לחכות 3 חודשים בלי לעשות כלום?

עצם פתיחת הליך האכיפה הוא הוכחה שהמקרה לא היה תקין.
המליצו כאן לא לתבוע על מקרה בודד, אלא אם כן הוא חמור מאוד ונגרם נזק ממשי.

המליצו כאן לא לתבוע על מקרה בודד, אלא אם כן הוא חמור מאוד ונגרם נזק ממשי.
לא לעשות כלופם חוץ מלפתוח קובץ בדרייב ולתעד ולכתוב את כל מה שהיה, כדי שמתי שתחליט להגיש תלונה תוכל להיזכר בפרטים נחוצים.

שלחתי פנייה לאגד ולמשרד התחבורה וזה מה שהם ענו
איך אני פונה לאגד?
יש לי רק את המייל הזה privacyQ😎egged.co.il זה נכון?
למישהו יש מייל תקין של אגד?
@יום חדש מתחיל אפשר הדרכה?

1762194064538.jpeg

איך אני פונה לאגד?

צפה בקובץ המצורף 2094849
פתיחת הליך אכיפה מתבצעת ע"י המשרד כאשר הוא מזהה שהחברה ביצעה הפרה. זו ראיה לטובתכם, אבל כדי לברר שוב בעוד 3 חודשים מה היו תוצאות הליך האכיפה כדי לדעת האם הוטל קנס על החברה.

באגד מגיבים בד"כ גם לפניות שנשלחות למייל esder-g@egged.co.il

אני הגשתי תביעה נגד תנופה
ועכשיו קיבלתי מהם מכתב שבו הם מבקשים לראות את הדו"ח של הרב קו (בזמנים של התביעה)
ובתוך המכתב הארון יש סעיף: (כנראה שמשהו מתחיל לזוז שם בתנופה)
צפה בקובץ המצורף 2095776
האם אפשר לקבל פירוט טוב יותר על המקרה . על מה היה התביעה מתי הגשת אותו ובאיזה שלב את נמצאת שהם מבקשים ממך דוח כזה ?האם הם כבר הגישו כתב הגנה?ומה זה הסעיף שצירפת? זה לא מופיע [אולי זה במטושטש ].....
זה מאוד מעניין אותי כי אני כרגע גם מתכנן להגיש נגדם תביעה

איך אני פונה לאגד?

צפה בקובץ המצורף 2094849
זה מכתב שכולם אבל כולם..... מקבלים ממשרד התחבורה במקרים מעין אלו אבל זה לא אומר כלום אפילו לא בטוח שהחברה תיקנס... אבל זה מהווה הוכחה בהמשך אם תבקש פיצוים או תגיש תביעה [ פיצויים אני מתכוון תשלום על הוצאות שהיו לך כמו מונית וכו" כשיש קבלה . אבל לגבי פיצוי על עגמת נפש תקבל רק באופן של תביעה כך למיטב ידיעתי

האם אפשר לקבל פירוט טוב יותר על המקרה . על מה היה התביעה מתי הגשת אותו ובאיזה שלב את נמצאת שהם מבקשים ממך דוח כזה ?האם הם כבר הגישו כתב הגנה?ומה זה הסעיף שצירפת? זה לא מופיע [אולי זה במטושטש ].....
זה מאוד מעניין אותי כי אני כרגע גם מתכנן להגיש נגדם תביעה
אני הגשתי תביעה אחרי שהיו לי למעלה מ15 תלונות למשרד התחבורה על אי בצוע נסיעה,
הגשתי את זה לפני החגים, ועכשיו קיבלתי בקשה שהם מבקשים לדחות את מועד הגשת התביעה
ובקשה לפרוט הנסיעות ברב קו (זה מאוד פשוט להוציא הולכים לעמדת הנפקת רב קו ומבקשים פרוט)
הדיון נקבע לתמוז(!!) בבית שמש.
וככה זה יותר ברור?
צילום מסך 2025-11-04 191504.png

שלום וברכה
במצו"ש חבר שלי נסע בקו 856 מבית שמש לטבריה,
כמה אוטובסים על פני התחנה עברו שני אוטובוסים ריקים, ולא עצרו, סימנו לעלות על האוטובוס הבא, והוא היה מלא, בהתחלה הנהג לא רצה לנסוע כי זה האוטובוס היה מלא, ואחרי זמן מה, אנשים רצו לרדת והוא יסע, הוא לא רצה לנסוע בטענה שהוא לא רוצה להשאיר נוסעים בתחנה, (זה היה יותר הפגנת כח לחברה, ששם זה קורה כל שני וחמישי שיוצאים כמה אוטובוסים ורק אוטובוס אחד מעלה, והסיפור הזה העלה את חמותו, במקרה בסיפור הזה, הנהגים הפסידו את היומית שלהם ונקנסו ע"י החברה), האוטובוסים שעברו ריקים על גבי התחנה היו אוטובוסים קבלנים

כמה אפשר לתבוע על מקרה כזה, והאם שווה לתבוע רק על המקרה הזה

הם היו בשני תחנות אחרי ששתי האוטובוסים חלפו בלי לעצור הגיע אוטובס שלישי בתחנה הראשונה הנהג העלה והיה מספיק מקום, וואח''כ בגלל שהאוטובוסים הראשונים לא העלו אף אחד האוטובוס, היה צריך להעלות גם בתחנה השניה, ושמה זה התמלאה ולא המשיך לנסוע,
העיכוב היה של שעה וחצי
כמה אפשר לתבוע על סיפור כזה?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה