עזרה קיבלתי שומה לא הגיונית עם דרישת תשלום מוגזמת

• הוסף לסימניות
אני עצמאית ובעלי שכיר. את העסק פתחתי סוף שנת 2023, כך שבדו"ח שהגשתי על 2023 הצהרתי על 0 הכנסות מהעסק.
קיבלתי שומת מס בדואר עם דרישה לתשלום של כ-8000 ש"ח, כאשר ההסבר הוא כדלהלן:
לבן זוג הרשום (שזה אני העצמאית) לא היו הכנסות והוצאות, לבן זוג (שזה בעלי השכיר) היו הכנסות של כ - 190,000 ש"ח (!!!) ממשכורת. ולכן המס החייב הוא כ 28,000 ש"ח, ובהתחשב בנקודות הזיכוי נשאר חוב של כ- 8000 ש"ח.
הענין הוא:
1. לא יודעת מאיפה הגיעו לסכום הזה, בעלי מקבל בחודש כ- 8000 ש"ח בלבד...
2. אם זה ממשכורת, היו אמורים לנכות את זה מהמשכורת.
כתוב שהשומה נקבעה על פי הצהרתי, אני מנסה למצוא העתק של הדו"ח שהגשתי ולא מוצאת.
מה עושים???
מומחים נכבדים, אשמח מאוד לקבל את עזרתכם!!!!

• הוסף לסימניות
אני עצמאית ובעלי שכיר. את העסק פתחתי סוף שנת 2023, כך שבדו"ח שהגשתי על 2023 הצהרתי על 0 הכנסות מהעסק.
קיבלתי שומת מס בדואר עם דרישה לתשלום של כ-8000 ש"ח, כאשר ההסבר הוא כדלהלן:
לבן זוג הרשום (שזה אני העצמאית) לא היו הכנסות והוצאות, לבן זוג (שזה בעלי השכיר) היו הכנסות של כ - 190,000 ש"ח (!!!) ממשכורת. ולכן המס החייב הוא כ 28,000 ש"ח, ובהתחשב בנקודות הזיכוי נשאר חוב של כ- 8000 ש"ח.
הענין הוא:
1. לא יודעת מאיפה הגיעו לסכום הזה, בעלי מקבל בחודש כ- 8000 ש"ח בלבד...
2. אם זה ממשכורת, היו אמורים לנכות את זה מהמשכורת.
כתוב שהשומה נקבעה על פי הצהרתי, אני מנסה למצוא העתק של הדו"ח שהגשתי ולא מוצאת.
מה עושים???
מומחים נכבדים, אשמח מאוד לקבל את עזרתכם!!!!
אולי הגשת דוח שגוי?
תרשמי מכתב בקשה לתקן את השומה ותצרפי 106 של בעלך עם הסכום ברוטו הנכון. תגישי במפ"ל או דרך האזור האישי

• הוסף לסימניות
אם מילאת ושידרת אונליין
אז פשוט תיכנסי לאזור האישי ותיכנסי לדיווח
כאילו את מתחילה עכשיו את הדיווח מחדש ואז פשוט יהיה מלא כל המשבצות שמילאת בעבר

• הוסף לסימניות
אם מילאת ושידרת אונליין
אז פשוט תיכנסי לאזור האישי ותיכנסי לדיווח
כאילו את מתחילה עכשיו את הדיווח מחדש ואז פשוט יהיה מלא כל המשבצות שמילאת בעבר
אז השתמשתי בעצה המוצלחת של @HUS (תודה רבה באמת על העצה!) ואכן זה עבד נפלא! ראיתי את כל הדו"ח שהגשתי.
ומה מתברר?
אולי הגשת דוח שגוי?
אכן כך! לא יודעת למה, אבל את הסכום המופרך של הכנסות בעלי אני כתבתי...
תרשמי מכתב בקשה לתקן את השומה ותצרפי 106 של בעלך עם הסכום ברוטו הנכון. תגישי במפ"ל או דרך האזור האישי
אשמח לקבל הסבר מפורט על התהליך להגשת הבקשה לתיקון.
תודה רבה!!!!

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה