• פותח הנושא A.M
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
חדש בתחום בלהיות נשוי:)
אז לקראת הימים החביבים הבאים עלינו לטובה בעוד כחודשים וחצי...
איפה אני יכול להשיג קיטל איכותי באיזור פתח תקווה בנ יברק
ומה בערך המחיר...

בנוסף תזכירו לי, גם בראש השנה שמים את הקטיל בתפילות? או רק ביום כיפור??

• הוסף לסימניות
הקיטל בציבור בלא חסידי / ירושלמי-
קים בדגם אחד בלבד כמדומני,
ללא כל גיזרה ... (שרווליו רחבים וכדו',) עלותו כ100-150 ש"ח,
בראש השנה יש בו שימוש, אני לא סמוכה ובטוחה שבכל התפילות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אנוכי;n4980041:
הקיטל בציבור בלא חסידי / ירושלמי-
קים בדגם אחד בלבד כמדומני,
ללא כל גיזרה ... (שרווליו רחבים וכדו',) עלותו כ100-150 ש"ח,
בראש השנה יש בו שימוש, אני לא סמוכה ובטוחה שבכל התפילות.

כן אני מדבר על הציבור הליטאי...
איפה אפשר לקנות אותו? משהו איכותי...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י A.M;n4980027:
חדש בתחום בלהיות נשוי:)
אז לקראת הימים החביבים הבאים עלינו לטובה בעוד כחודשים וחצי...
איפה אני יכול להשיג קיטל איכותי באיזור פתח תקווה בנ יברק
ומה בערך המחיר...

בנוסף תזכירו לי, גם בראש השנה שמים את הקטיל בתפילות? או רק ביום כיפור??

אני קונה כל שנה קיטל חדש וזהו
כי הוא מתלכלך ממש מהר
(אצלנו לובשים אותו גם בליל הסדר וגם ביום כיפור וגם בר"ה)

• הוסף לסימניות
ניתן להשיג בחנויות לתשמישי קדושה כדוגמת משכן התכלת טליתניה ודומיהם.
בד"כ יש בחנויות כמה דוגמאות, סוגי תחרות למיניהם.
לא נראה לי שיש הבדלים באיכות.
ביום כיפור, כמעט מאה אחוז מהציבור לובשים את הקיטל בכל התפילות, החל מכל נדרי, וכלה במעריב של מוצאי הצום. בראש השנה, רוב הציבור הליטאי , נוהג ללבוש את הקיטל בשחרית ומוסף. יש מיעוט הניכר, שאינו לובש אף בשחרית ומוסף. ישנם כאלו הנוהגים ללבשו אף בליל הסדר בשעת עריכת הסדר. וכן לובשו הש"ץ בשחרית ומוסף של הושענא רבה, מוסף של שמחת תורה, ומוסף של יו"ט ראשון של פסח (תפילת גשם ותפילת טל).
המחירים בסביבות ה100/150 ש"ח כמו שכתבו לעיל.

• הוסף לסימניות
לא רואה טעם בלקנות כל שנה (גם חולצה פשוטה היא לא חד פעמית ואחרי 2 וחצי לבישות ניתן לכבס ולגהץ, ונראה טוב כמו בקניתו (לא שאז נראה מידי טוב כפי שהבהרתי לעיל...) קונים בחנות של תשמישי קדושה , אין בזה איכויות, כולם פשוטים מאוד, אולי אפיו כולם מאותו תוצרת, יש להשיגו גם במכירות ביתיות שם לכא' המחירים זולים יותר. לא אוכל לתת לך עצות פרקטיות לגבי ב"ב כיון שאיני מהאזור.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דג בבלי;n4980076:
אני קונה כל שנה קיטל חדש וזהו

???
כמה רגש וחן יהודי יש בזה שהאבא לובש בימים הגדולים ביותר בשנה את אותו הקיטל שהוא לבש ברגע הגדול ביותר בחייו - מתחת לחופה
וזה הבגד שמלווה אותו לאורך שנות דור, ברגעים הנעלים ביותר -ליל הסדר וימי הדין...

• הוסף לסימניות
יש הבדלים גדולים בדוגמאות
יש שנראים כמו מלפני 300 שנה
ויש עם תיפורים ועיטורים מכובדים
שווה לחפש...

• הוסף לסימניות
יש מנהגים
אנחנו ליטאים ולא לובשים בר"ה
רק ביום כיפור
ודרך אגב גם נוהגים שלא ללבוש בשנה הראשונה

• הוסף לסימניות
סיכום לפי קהילות.
אשכנזים לובשים קיטל ביום כיפור וחלקים בפרט בירושלים ופתח תקוה לובשים גם בראש השנה.
ספרדים רק חלק מרבנים ואברכים חשובים ומקובלים לובשים קיטל בפרט ביום כיפור.(למשל חכם שלום כהן וחכם שמעון בעדני זכרונם לברכה.)
אצל חסידים יש חלוקה מעניינת.
בחסידות הפולניות לא לובשים רק החזן (שלובש גם בראש השנה והושענא רבא) זה כולל למשל את חסידויות גור, אלכסנדר, סטריקוב, אמשינוב, וכדומה מלבד חסידות מודז'יץ שכן לובשים ביום כיפור. (כך זה נראה בתמונות)
כמו כן לא לובשים קיטל בחסידות בעלז ואחותה מכנובקא.
ברוב החסידויות לובשים רק ביום כיפור וזה כולל את ויזניץ צאנז באבוב באיין ובוהוש (מלבד הירושלמים שבהם עיין להלן) סדיגורא ועוד הרבה.
אלה שלובשים גם בראש השנה זה נחלק לשנים אלה שלובשים רק בבוקר כגון טשרנוביל נדבורנא וכיוצא בהם והירושלמים שלובשים גם בלילה כגון תולדות אהרן ואברהם יצחק, קרלין וסלונים ושומרי אמונים וזוויהל דושיסקי ולעלוב ועוד (חלק מהנ"ל לובשים גם טלית בכל ליל שבת ויו"ט כגון קרלין תולדות אהרן ואברהם יצחק סלונים ולעלוב, והשאר מתפללים בליל ראש השנה עם קיטל ושטריימל כגון זוייהל ודושינסקי.) יש לציין שרבים מהירושלמים הנ"ל לובשים סוג קיטל אחר הדומה קצת לקפטן הצהוב רק בלבן, ואילו בסלונים לובשים קפוטה בצבע לבן. יש לציין שבחב"ד ביום כיפור לובשים קיטל אך לא בראש השנה אפילו החזן והתוקע.

• הוסף לסימניות
כיום יש קיטל'ך שעולים באיזור ה-350 ויותר שהם ממש יפים עבים יותר וגזרה מכובדת,
הם עומדים ממש יפה ולא כמו הפשוטים שהם רחבים וממש ממש מוזנחים ושקופים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה